Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 18 maja 2012
Edwin, Liboriusz, Eryk, Wenancjusz
 1974: ukończono budowę masztu radiowego w Konstantynowie
 1980: wybuch wulkanu Mount Saint Helens
 1498: Vasco da Gama dobił do portu w Kalikut w Indiach
Nowe publikacje
Post dodany: |23 Lip 2009|, 2009 20:13
Data rejestracji: 23 Lip 2009 postów: 6
nie wiem czy ten werset cos wniesie do dyskusji, ale mam w związku z nim pytanie. Może najpierw werset:
Ap 1:1 BT „Objawienie Jezusa Chrystusa, które dał Mu Bóg, aby ukazać swym sługom, co musi stać się niebawem, a On wysławszy swojego anioła oznajmił przez niego za pomocą znaków słudze swojemu Janowi.”
Jeżeli Jezus jest Bogiem, to dlaczego musiał otrzymać objawienie od Boga. Czy sam sobie dał objawienie?
Post dodany: |29 Lip 2009|, 2009 21:26
Data rejestracji: 13 Lut 2008 postów: 333
Najpierw trzeba sobie uzmysłowić kim jest Bóg, jak traktowac Jezusa i jak Ducha świetego. Duch święty jest Bogiem, z nim sie dyskutuje, ale nie modli, Jezus był w ciele ale zasiadl po prawicy Boga Ojca. Bóg Ojciec, Bóg syn, Bóg Duch święty. Jak cieleśnie wytłumaczyc sferę jedynie Duchową? Nie da się, to trzeba przeanalizowac, wejsc, zacząc rozwijać i skonfrontować wewnetrznie na ile to ma logike, na ile sens i gdzie tu jest spójnośc.
Z rzeczywistości wiem, że Biblia jest logiczna od pocżatku do konca (jedynie tłumaczenie bywa pokrętne). Bóg dał objawienie Synowi, aby jego odzwierciedlenie miało objawienie.
"zmierzam do celu, do nagrody w górze, do której zostałem powołany przez Boga w Chrystusie Jezusie."
Fil. 3,14
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|