Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 18 maja 2012
Edwin, Liboriusz, Eryk, Wenancjusz
 1974: ukończono budowę masztu radiowego w Konstantynowie
 1980: wybuch wulkanu Mount Saint Helens
 1498: Vasco da Gama dobił do portu w Kalikut w Indiach
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Aborcja - temat ciągle aktualny..
Przesunięty przez: Mr_Maks - |1 Wrz 2008|, 2008 21:48
Post dodany: |4 Lis 2005|, 2005 16:02
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
" "

bzdurka napisał/a
Po pierwsze i tak straciło życie i to w męczarniach.
Po drugie matka na czole nie miała napisane, że dopuści do tego, więc nie można jej było zabrać praw rodzicielskich.

Po trzecie najbardziej nieludzkie jest dla mnie trzymanie się zasad dla samych zasad.
Więc może zastanowić się trzeba nie nad samą zasadą, ale czy zasady są dla ludzi czy ludzie dla zasad.

Po pierwsze: Każdy z nas umrze; niektórzy w męczarniach. Dlatego to nie jest żaden argument.

Po drugie: Nie miała, zgadzam się, że nie miała napisane na czole, dlatego nie widzę potrzeby aby miała prawo wykonać aborcję :)

Po trzecie: Mam wrażenie, że taka ilość tego typu doniesień służy do zmanipulowania opinii, aby samo społeczeństwo w pewnym momencie powiedziało "należy zalegalizować aborcję". Przypominają mi się plakaty na ulicach miast "bo zupa była za słona". Według mnie kampania mająca na celu zanegowanie wartości samej rodziny i pokazanie jakie to patologie są w rodzinie.
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.

... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.

...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.

Feliks Koneczny

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lis 2005|, 2005 16:25
Data rejestracji: 08 Sty 2005 postów: 257
" "

Bo patologie są i nie można chować głowy w piasek.

Nie usiłuję Ciebie przekonać, ale pozostanę przy swoim zdaniu, że aborcja jest czasami mniejszym złem.

A jak słyszę o "wartościach" w sensie rodziny (bleeeeeee) to niestety jest spory odsetek w których nie ma żadnych wartości, więc nie ma o czym mówić. Niech każdy odpowiada za swój "ogródek" i stara się przeżyć życie tak żeby móc sobie spojrzeć w twarz, a nie miesza w cudzej zupie.

Acha, chyba mnie przeceniasz skoro twierdzisz że usiłuję zmanipulować opinię publiczną.
:mrgreen:
Nie rozumiemy się.
Nie propaguję i nie polecam! Jeno stwierdzam, że są tzw. uzasadnione przypadki.

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lis 2005|, 2005 16:58
Data rejestracji: 04 Maj 2005 postów: 1022
" "

zaraz zaraz bzdurka ale kto powinien w takim razie stracic mozliwosc zycia? matka ktora katuje dziecko czy to dziecko?? chyba idziesz w niewlasciwa strone - pozwalac zabic dziecko a matce pozwolic zyc spokojnie

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lis 2005|, 2005 22:33
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

Tak. Ciągle używacie niemal tych samych argumentów tylko w innej formie... Usunąć ciąże bo będzie bite, katowane, wychowywane w patologii itd. Wróżki jesteście, że tak mówicie? :? Cały czas mówi się co by było gdyby. Zawsze zakładacie to najgorsze. A może rodzice by je pokochali a jak nie to oddali do domu dziecka i tam zostałoby zaadoptowane przez jakąś rodzinę.... Co jeśli dziecko zostałoby oddane do adopcji, znalazło rodziców zastępczych i miało wesołą, radosną młodość, udane życie dorosłe itd.? Te argumenty owszem, także są oparte na zasadzie co by było gdyby... Ale spójrzmy, że wy doszukujecie się zawsze tej najgorszej wersji choć należy mieć nadzieję, że tak nie będzie. Gdyby większość ludzi uważała w ten sposób to zapewne przyrost naturalny byłby jeszcze mniejszy... A jak będzie demolowało sklepy, rabowało? To już jest chyba sprawa rodziców jak wychowają dziecko.
Należy przy tym pamiętać, że aborcji nie dokonują tylko rodziny patologiczne a nawet zapewne takie, w których dziecko miałoby piękne dzieciństwo, cudowną przyszłość ale po prostu jest nie na rękę bo licealistka nie pomyślała, że można wpaść... :|
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Lis 2005|, 2005 12:13
Data rejestracji: 08 Paź 2005 postów: 76
" "

"cel nie uświęca środków". Jak powiedział rww, każdy kiedyś umrze i niektórzy w strasznych męczarniach, ale to nie powód, by zabijać. To równie dobrze mogłabym się teraz sama zabić w jakiś mniej brutalny sposób, bo przecież nigdy nie wiadomo, czy kiedyś nie zachoruję na jakieś świństwo i nie będę się męczyć przez 20 lat zanim umrę (tfu!)... Aha, a po drodze, mogę jeszcze nagle zbiednieć, zostać przez kogoś porwana, odwieziona na drugi koniec świata, zostać sama i nie mieć nic do jedzenia i żyć w jakimś szałasie, zostać zmuszona do małżeństwa z jakimś starcem, który by mnie bił... Może i mało prawdopodobne, ale zawsze jest ten 0,1 %, że może jednak tak się stać, i według niektórych moi rodzice powinni byli to pzrewidzieć i zabić mnie, zanim się urodziłam. No tak, doskonały pretekst na pozbycie się "problemu"...
Offtop ma się w krwii :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Lis 2005|, 2005 12:33
Data rejestracji: 05 Lis 2005 postów: 10
" "

co tu dużo mówić... aborcja jest tym samym czym morderstwo...tyle ze chodzi tu o małą, niewinną istotke... I dla mnie nie ma wytłumaczenia np. gwałt albo choroba dziecka... zabicie to zabicie... A co takiego zawinilo to dziecko np w gwałcie? no wlasnie to dziecko nic... A to wlasnie ono jest za to 'karane'. A chory człowiek jest tak samo człowiekiem... tak samo czuje i ma takie samo prawo do życia jak każda inna osoba... Moim zdaniem te osoby które dokonują tych zbrodni probują postawić się na miejscu Boga... Bo to ON dał to życie i tylko ON ma prawo je odebrać...

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Sty 2006|, 2006 21:51
" "

W brzuchu ciężarnej kobiety były bliźniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?

- Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu
jesteśmy, żeby się przygotować na to, co będzie potem.
- Bzdury! Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać?
- No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść
buzią....
- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział, żeby
jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina.
- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę, a ona się będzie o nas troszczyć.
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by
nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem, czyli jej nie ma...
- No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa,
albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja myślę, że prawdziwe życie
zaczyna się później, zaczyna się po porodzie.

Feliks Koneczny

PW
»więcej

^
Post dodany: |2 Mar 2006|, 2006 23:10
" "

Kilka ciekawych plakatów

Feliks Koneczny

PW
»więcej

^
Post dodany: |3 Mar 2006|, 2006 09:32
Data rejestracji: 05 Lut 2006 postów: 35
" "

Znalazłam ostatnio bardzo fajny wiersz dotyczący aborcji...bardzo drastyczny i wzruszający...przydałoby sie zeby wiele osob go przeczytalo! Znajdziecie go na stronce aborcja niestety nie mopge go przep[isac bo jest strasznie dlugi...wiec zapraszam! Jest jako przed ostatnia notka...

PW
»więcej

^
Post dodany: |3 Mar 2006|, 2006 17:11
Data rejestracji: 04 Maj 2005 postów: 1022
" "

Gosia_footbag napisał/a
nie mopge go przep[isac bo jest strasznie dlugi...

kopiuj - wklej ;-)

PW
»więcej

^
Skocz do: