Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 18 maja 2012
Edwin, Liboriusz, Eryk, Wenancjusz
 1974: ukończono budowę masztu radiowego w Konstantynowie
 1980: wybuch wulkanu Mount Saint Helens
 1498: Vasco da Gama dobił do portu w Kalikut w Indiach
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Absurdy biblijne i kto co tam ma :D
Post dodany: |5 Paź 2009|, 2009 01:41
Data rejestracji: 03 Paź 2009 postów: 21
" "

Trwaj w cierpieniach i żałości, nie zaznawaj uciech, haruj jak wół przez całe życie, wszystko co masz dawaj mnie, DAWAJ!!! A ja przekaże to Jezusowi i może dostaniesz życie wieczne za poświęcenie? A może zabraknie ci miejsca, wszak jest ich tylko 144 000... a zasłużonych nie brakuje HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!!

Religia jest bardzo ważnym elementem każdej kultury i państw, ułatwia kontrolę nad jednostkami poprzez wykorzystanie tego na co nie mamy wpływu. No bo dla czego życie wieczne w niebie? bo to jest atut nie do przebicia, nie do sprawdzenia i to nas trzyma w nadziei - żałosne - ,że to może mieć sens, Tak! tam chcę trafić! I naprawdę brniemy jak muchy w lepkie g**no.
Dobre kłamstwo na przestrzeniach dziejów i mamy historię nieistniejących postaci w niezaistniałych "boskich" sytuacjach. NO KTO BY NIE UWIERZYŁ!!! i brniemy prosto w łapy rządnych pieniędzy boskich kapłanów :) . postaram się naświetlić jak mogę historycznie i nie tylko, że trzeba uwierzyć w Boga a nie w książkę i nie w ludzi, którzy o niej głoszą.
Miłej zabawy ;)

[ Dodano: 5 Październik 2009, 02:03 ]
He he
Sam sobie mogę odpisać
Pozdrawiam

Mr. M

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Paź 2009|, 2009 08:15
Data rejestracji: 08 Kwi 2008 postów: 816
" "

Obawiam się mymek, że masz jakąś abulię do kościoła ale to nie mój problem. :roll:

Zadam jedno pytanie. Czy kiedykolwiek przeczytałęś Biblię? Ponieważ sądząc po Twojej wypowiedzi szczerze w to wątpie :roll:
Ostatnio zmieniony przez lemon |5 Paź 2009|, 2009 08:15, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Paź 2009|, 2009 10:46
" "

Gdyby nie to, że przeczytałem i ANALIZOWAŁEM pismo święte z "fachowcami" ze strony katolików i adwentystów dnia 7 i świadkami Jehowy, pewnie przyznałbym ci rację, lecz na ten stan wiedzy jaki posiadam nie mogę tego zrobić. W dodatku sam fakt odłamów religijnych jest dowodem o niedoskonałości religii samej w sobie, albo ludzi zakładających takowe odłamy.
Zapraszam do trochę bardziej wdzięcznej dyskusji, jeśli coś cię nurtuje, zapytaj (ostrzegam jeśli chodzi o detale, nie pamiętam ich zbyt dokładnie, więc jeśli możesz mi oszczędzić kolorów sandałów Absolona itp. byłbym wdzięczny)
Pozdrawiam

Mr. M

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Paź 2009|, 2009 14:43
" "

Przepraszam, źle sprecyzowałem pytanie. Mianowicie, czy znasz sens Biblii, znasz jej przekaz? Czy jesteś w stanie odczytać to, co znajduje się między wierszami?

Mnie osobiście nie obchodzi tak naprawde czy Ewangelię Mateusza napisał sam Mateusz, ile z tego widział, a ile zmyślił. Trzymajac się dosłownej treści Biblii dojdziemy w pewnym momencie do sprzeczności. Biblii nie można odczytywać w sposób dosłowy! Natomiast za sprawą jej przekzu (de facto tego właściwego) uważam ją za dzieło niezwykłe, które każdy powinien szanować.

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 03:52
" "

Na początek, dzięki delikatnej reprymendzie ze strony administratorstwa a następnie wniosków własnych chciałbym cię przeprosić za zbyt zuchwały i mogący urazić twoje (i nie tylko) uczucia religijne wstęp do powyższego tematu, faktycznie zbyt otwarcie potraktowałem temat, lecz obiecuję hamować wszelkie jawnie rażące kwestie i kulturalnie dojdziemy do konsensusu w temacie.

Wracając do tematu - Byłem pewien, że słowo "analiza" będzie wystarczającym do opisania wszechstronnej interpretacji od dosłownej po "między wierszową" i inne, co doprowadziło mnie tylko do stanowiska, jakie obejmuje w kwestii pisma św. Nie chwaląc się, miałem sposobność rzucić okiem na jeden z najstarszych zachowanych egzemplarzy tory (tyle że nie umiem czytać po hebrajsku :D ).
Gdybym jednak miał teraz zakładać własny ruch religijny, to z pewnością powołałbym się na kilka z praw w biblii zawartych, ale z pewnością nie tylko z jej praw. Biblia po jej analizie (jeszcze w czasie kiedy miało to dla mnie jakiś większy sens) pokazała mi rewelacyjne zastosowanie, mianowicie coś na wzór szczęśliwej bili, czy nakrętek z Tymbarków, miała niezwykłą moc odpowiadania na trudne pytania i rozterki :) .

Aha, żeby mieć ścisłość; bieglejszy jestem w starym testamencie, moim zdaniem jest ciekawszy, a nowy liznąłem tylko ot tak, dla zasady. Jeśli potrzebował byś pomocy w dyskusji z katechetką, to wal jak w dym, co nie co jeszcze pamiętam.
Jeszcze raz cię przepraszam za brak kultury i ogłady w słowach, mam nadzieję, że kulturalnie będziemy dowodzić swoich racji w cywilizowanej dyskusji. Pozdrawiam.
Pozdrawiam

Mr. M

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 14:42
" "

Zastanawiają mnie te absurdy. MOzesz o jakiśopowiedziec? :wink:

Mam właściwie jedno pytanie. Dlaczego na mówimy Jezus a ne Jeszua? Jak na "główną postać" to błąd imienią jest dośc znaczący :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 16:22
" "

Absurdy typu: Arka Noego, Arka przymierza, manna z nieba i coś w rodzaju paradoksu boskiego gniewnego miłosierdzia, czy chociaż wykręty Mojżesza od służby bogu, ale perłą jest podkradanie historii wymyślonych w innych religiach i wykorzystanych zarówno w starym, jak i nowym testamencie i co najgorsze, wiele z wcześniej powstałych religii głównie egipskiej, ale i wielu innych przed żydowskich religii, nawet nie starali się o oryginalność w imionach :D .
Jezus to spolszczenie chyba, tak samo jak Jehowa, czy np: nie posługujesz się na co dzień adunaj elokim (czy jakoś tak), tylko mówisz pan bóg. Moim zdaniem normalne, albo po prostu jest to dla odwrócenia uwagi od faktu iż w starym testamencie też była postać, którą możnaby uznać za prototyp Jezusa, a nazywał się Józef - Jose/Jeszua>>Józef/ Jezus - takich cudów w piśmie świętym jest kilka.
Jak na razie czas mnie nagli, praca wzywa, jak masz coś jescze to śmiało :)
Pozdrawiam

Mr. M

PW
»więcej

^
Skocz do: