Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Poniedziałek, 21 maja 2012
Wiktor, Donata, Pudens, Donat
 2006: trzęsienie ziemi w Polkowicach
 2002: początek Narodowego Spisu Powszechnego
 Światowy Dzień Kosmosu
Nowe publikacje
Post dodany: |30 Kwi 2007|, 2007 15:28
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
Ja mam alergie na sierść. I to taka, ze gdybym spedziła noc z psem w 1pokoju to zapewne bym sie udusiła;/ Ale biore Zyrtec i o dziwo! pomaga/ Działa bardzo szybko ( juz po chwili znikaja objawy typu- zaczerwienienie i świad). Kolezanka mowiła ze bierze sie to wieczorem bo działa ..usypiająco. Hmm..z tego co wyczytałam to tylko mozliwy efekt uboczny (zreszta obok działania pobudzajacego;) ), poza tym nie przenika przez bariere krew-mozg. Albo przenika w bardzo małych ilosciach. Czasem kiedy wezme tabletke czuje sie senna, ale byc moze jest to spowodowane czyms innym. Dla mnie to bardzo wazne, wiec moze ktos z Was orientuje sie czy cetyryzyna naprawde wywołuje sennosc?
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |30 Kwi 2007|, 2007 15:45
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
| Cytat | | Cetyryzyna może powodować senność i obniżenie koncentracji. |

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |30 Kwi 2007|, 2007 15:47
No własnie...i znow pojawia sie to słowo"może".  Nu jo to nie spr raczej czy akurat u mnie wywołuje;) Tak czy inaczej, dzieki za info/:)
Post dodany: |30 Kwi 2007|, 2007 17:31
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
może tak działac ale to chyba indywidualna sprawa kazdego z nas, ja np po przepisaniu zyrtecu męczylam sie strasznie, pamietam ze raz wziełam jakos w polowie dnia i po pol godziny spalam na siedząco i to jak kamień
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Post dodany: |22 Maj 2007|, 2007 19:56
Data rejestracji: 22 Maj 2007 postów: 2
Chciałabym wiedzieć, czy jestem odosobniona z moim problemem. Mam alergię pokarmową. Produkty, których nie mogę jeść: wieprzowina, wołowina, pomidory, ogórki, pomarańcza, orzechy, kakao, cytryna, grzyby, seler, mandarynki, jeżyny, maliny, truskawki, fasola, groch, soja itd. ... Długo było ok. Jakoś sobie radziłam, choć niejednokrotnie irytowałam się, kiedy głodna wchodziłam do sklepu i okazywało się, że nie mogę zjeść nic dobrego, bo nic nie mogę. Czy jakieś uroczystości, kiedy okazywało się, że z produktów tam będących mogę tylko chleb.
Niedawno przyszedł kryzys:( To, co jem już mi nie smakuje... Nie odczuwam przyjemności z jedzenia... Chciałabym tylko wiedzieć, czy jest ktokolwiek, kto też ma taki problem i wie, o co mi chodzi
Czekam na odpowiedzi....
Post dodany: |7 Cze 2007|, 2007 14:43
Data rejestracji: 23 Sie 2005 postów: 267
Ja też mam alergie i astme
jestem uczulony na roztocze kurzu, sierść psa
od 2 lat chodze na odczulanie
I mam pytanie niewiem czemu ale często się czerwienie na twarzy w zimie gdy z zimna wejde do cieplejszego pomieszczenia w lecie gdy ide w słońcu czasami nawet nic nie robiac, czy to jest jakoś związane z alergią lub astmą
Człowiek ma niezwykły dar niszczenia tego co Bóg stworzył
Post dodany: |7 Cze 2007|, 2007 18:05
Watpie. to rozszerzone naczynka. Nie sa one spowodowane astma ani alergia- tak mi sie wydaje.
Post dodany: |24 Cze 2009|, 2009 10:04
Data rejestracji: 24 Cze 2009 postów: 1
Witam, dla wszystkich alergików! mam rewelacyjny sprzęt, jest to sprzęt ze stanów i na prawdę działa, ma atesty itp www.filterqueen.republika.pl!! jak chcecie kontakt do przedstawiciela to piszcie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|