Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Poniedziałek, 21 maja 2012
Wiktor, Donata, Pudens, Donat
 2006: trzęsienie ziemi w Polkowicach
 2002: początek Narodowego Spisu Powszechnego
 Światowy Dzień Kosmosu
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Amatorski horror
Post dodany: |27 Lis 2008|, 2008 10:11
Data rejestracji: 27 Lis 2008 postów: 3
" "

Witam. Jestem nowy na forum i to moj pierwszy post. Liczę na waszą pomoc.

Otóż wraz z kolegami dostaliśmy zadanie od nauczyciela informatyki, aby w ramach pewnego projektu nakręcić film. Po długich zastanowieniach i naradach zdecydowaliśmy się na horror. Niestety będzie to nasz pierwszy poważny film, i z tego powodu proszę Was o kilka porad, pomysłów, wskazówek itp.

A więc:
1). Mamy scenariusz, jeszcze nie skończony i zawierający dużo błędów. Zapewniam, że cały czas nad nim pracujemy. (zamieszczam tu dwie sceny z owego scenariusza:
http://www.youtube.com/watch?v=crOHHxfM2Jw
http://www.youtube.com/wa...ature=related).
Proszę was o porady co jest w tych scenach źle (poza tym, że jest za ciemno, ponieważ youtube dodatkowo przyciemnia obraz. Na kompie jest wyraźnie.), proszę o wytyczenie błędów w montażu, muzyce, grze aktorskiej itp.

2). Bardzo nie podoba nam się wymyślona przez nas postać, (widać ją na wyżej zamieszczonych linkach, urywkach z filmu) ale nie mamy pomysłów na inną. Stwierdziliśmy, że wszystko już było. Zatem proszę Was o wymyślenie bądź podrzucenie nam pomysłów do takowej postaci. Jakieś fajne i oryginalne narzędzie "pracy" (coś do mordowania)

3). Proszę też o pomoc w dodatkowych scenach, a nawet jeśli ktoś ma pomysł to poboczny wątek do filmu.

4). Jeżeli któryś z Was jest z Poznania to proszę też o napisanie ciekawych, klimatycznych i mrocznych, ale bezpiecznych miejsc.

5). Proszę też o wymienienie ciekawych programów do obróbki filmu. Sami używamy:
- Lightwave 3D (troche, i znam tylko podstawy)
- Adobe Photoshop
- Adobe After Effects
- Adobe Premierre

Serdecznie dziękuję za wszelką chęć do pomocy, oraz za samą pomoc. Liczę na waszą pomoc i mam nadzieję, że scenariusz będzie gotowy do końca tego roku.

PS. Jeszcze mała informacja dotycząca naszego "budżetu". Otóż wynosi on 200 w porywach 300 zł. Bieda, ale mam nadzieję, że za tą sumę da się coś załatwić.

Pozdrawiam.

Z tematu wyrzuciłem zupełnie zbędne (i zakazane) wyrazu.
przem_as
Ostatnio zmieniony przez przem_as |27 Lis 2008|, 2008 14:08, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |27 Lis 2008|, 2008 14:20
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
" "

Gratuluje odwagi :)
Obejrzałem na razie tylko jeden z podanych fragmentów. Nie jestem fachowcem, ale scena z ujrzeniem postaci w lustrze była mocno przewidywalna, ale chyba nieźle skręcona, dynamiczna.
Sama złowroga postać niestety przypomina tego przebierańca ze strasznego filmu, to rzeczywiście chyba trzeba jakoś zmienić.
Ciekawe co inni powiedzą :)
GŁóWNY REGULAMIN | LaTeX | Zadania-Regulamin | Kompendium matematyki

Matematyka jest jak kobieta. Pierw trzeba ją pokochać, żeby coś wyszło..

PW
»więcej

^
Post dodany: |27 Lis 2008|, 2008 15:54
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
" "

w domu nie bardzo mam w tej chwili możliwość zapoznania się z materiałem...ale co do ciekawych narzędzi zbrodni, to może gumowy kurczak?:P a tak na poważnie może śrubokręt, klucz francuski, torebka foliowa, chloroform, dragi, spalenie żywcem...

PW
»więcej

^
Post dodany: |30 Lis 2008|, 2008 21:45
" "

Hmmm Macbeth bardziej nam chodzi o taką broń bardziej fantazyjną. Coś takiego jak w swoim czasie miał Freddy Krueger. Ale nie chodzi dokładnie o rękawice Kruegera, ponieważ chcemy coś oryginalnego.

przem_as rzeczywiście wygląda jak postać ze strasznego filmu :D
Ale nowy wygląd i historię mordercy już wymyśliliśmy więc o to już nie proszę (oprócz narzędzia do zabójstw). A co do sceny z lustrem - jest przewidywalna. Jeśli uważnie obejrzysz film znajdziesz minimum 15 poważnych błędów, które nie powinny sie znaleźć w tym klipie. Przynajmniej tyle znaleźliśmy sami.

I naprawdę proszę Poznaniaków o ciekawe, klimatyczne i mroczne ale bezpieczne miejsca. Sami mamy troche na myśli ale to cały czas nie jest to to, czego szukamy.

Dzięki za próbę pomocy i proszę o dalsze porady/wskazówki. Może więcej osób z forum się wypowie. Mam przynajmniej taką nadzieje.

PS. Jeśli ktoś przyczyni się do ulepszenia filmu lub wymyśli to o co proszę to gwarantuję, że jego nazwisko/pseudonim znajdzie się w napisach końcowych. Nie będziemy sobie przypisywać czyichś zasług/pomysłów.

To chyba tyle. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Czajus |30 Lis 2008|, 2008 21:47, w całości zmieniany 2 razy  

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Gru 2008|, 2008 00:40
" "

to może coś takiego -> link?
Ostatnio zmieniony przez Macbeth |1 Gru 2008|, 2008 00:40, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Gru 2008|, 2008 21:30
" "

Macbeth dzięki za próbę pomocy, ale nie dokońca o to chodzi.

1). Za mało charakterystyczne

2). Trudne do zrobienia

3). Pewnie bardzo drogie w sklepach (a jak pisałem nasz "budżet" to max. 300 zł :smile:

Jeśli masz jeszcze jakieś pomysły to śmiało pisz, bo ja dalej mam pustkę w głowie. Dzięki wielkie za samą próbę pomocy, bo jak widzę tylko Ty starasz się nas ratować :grin: a inni użytkownicy: albo brakuje Im pomysłów albo po prostu nie chcą pomóc

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Gru 2008|, 2008 21:57
" "

spoko, gdyby nie odległość to bym się z chęcią zaangażował ;) , a może claymore? też trudno zdobyć...może shurikeny?

a może coś stąd -> link
Ostatnio zmieniony przez Macbeth |1 Gru 2008|, 2008 22:00, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Skocz do: