Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Poniedziałek, 21 maja 2012
Wiktor, Donata, Pudens, Donat
 2006: trzęsienie ziemi w Polkowicach
 2002: początek Narodowego Spisu Powszechnego
 Światowy Dzień Kosmosu
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Anime
Post dodany: |6 Cze 2007|, 2007 15:11
Data rejestracji: 26 Maj 2007 postów: 27
" "

Co myślicie o tym gatunku. Jest to dla was nic nie znacząca twórczośc , sztuka, bajka czy dorosłe kino??
Lubicie oglądać i jakie lubicie??

Ps. zna ktoś dobry serwer z anime albo ktoś ma może jakieś porządne?
Ostatnio zmieniony przez loko |6 Cze 2007|, 2007 22:05, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Cze 2007|, 2007 18:21
Data rejestracji: 22 Kwi 2007 postów: 127
" "

Anime może byc różne, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych... Ja wprost uwielbiam anime.

[ Dodano: 6 Czerwiec 2007, 17:25 ]
Acha, polecam tę stronkę: http://www.anime-gate.pl/index.php

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Cze 2007|, 2007 21:55
" "

Jakie najbardziej?? Oglądałaś Cashern?

[ Dodano: 6 Czerwiec 2007, 21:03 ]
Wiesz co, dzięki ale nie mam szacunku do Anime Gate za to co wyprawia, może fajne forum ale ich plany "wydawnicze" są śmieszne. Prosty przykład wydali pierwszy sezon, moim zdaniem reeewelacyjnego " Karas-a" i co???? EEECHOOO, ni, po prostu brak mi słów, nie widać sezonu drugiego, że niby teraz samuraj chapolo?? Fajnie ale pracuje w EMPiK-u i ani widu ani śladu tych tytułów, a kierownik filmu wie co to dobre anime( Ghost in the Shell, Akira), więc sprowadza takie rzeczy. Ot tyle o Anime-Gate:) A Ty, jak odbierasz anime, bo to, ze uwielbiasz niewiele mi mówi;P

PW
»więcej

^
Post dodany: |7 Cze 2007|, 2007 20:53
" "

bardzo poztywywnie, nie mam sowojego ulubionego anime, chociaż nie zabardzi przepadam za tymi, w których watki miłosne skupiają wokół siebie 3/4 fabuły... wole jak coś się dzieje...

[ Dodano: 7 Czerwiec 2007, 19:58 ]
a co do 'Cashern' to oglądałam, filmowi blisko jest do mangi, choćby przez komiksowe kadry, tylko jak dla mnie pozbawiony jest troche dynamiki, i w sumie nielwiele jest widowiskowych scen akcji,

PW
»więcej

^
Post dodany: |9 Cze 2007|, 2007 18:25
" "

Baardzo dużo anime:) http://www.osloskop.net/r/_27.html
Jeśli lubisz anime z akcją to zobacz "Karas"-a. Good shit:):P

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Cze 2007|, 2007 12:33
Data rejestracji: 21 Sty 2005 postów: 458
" "

ja mogę skromnie polecić świetne anime, jednak gdzie je można ściągnąć- nie mam pojęcia.
1. GTO - Great Teacher Onizuka
2. Gilgamesh
3. Neon Genesis Evangelion - klasyka
4. Chobits - tak samo
5. Fushigi yuugi - tasiemiec, w połownie można się zdenerwować, jednak ja powidziam i lubię za te dawne Chiny... mrrrau!
Pomogłam? Kliknij i udowodnij :)

Forum Literackie - Erynie

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Cze 2007|, 2007 16:15
" "

Z tych co podałaś mi najbardziej podobała się Evangelion, a Gilgamesh niestety nie miałam okzaji jeszcze oglądnąć...

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Cze 2007|, 2007 16:55
Data rejestracji: 21 Sty 2005 postów: 458
" "

śmiem wysnuć przypuszczenie, że jak NGE się podobało, to Gilgamesh też zdobędzie uznanie.

Nawiasem, co sądzicie o Sailor Moon? Pamiętam, że oglądałam to jako 6 letnia dziewczynka z wypiekami na twarzy.
Pomogłam? Kliknij i udowodnij :)

Forum Literackie - Erynie

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Cze 2007|, 2007 18:21
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
" "

Cytat
Nawiasem, co sądzicie o Sailor Moon? Pamiętam, że oglądałam to jako 6 letnia dziewczynka z wypiekami na twarzy.

w tamtym roku we wakacje wypatrzyłam całe 200 odc :mrgreen:

a tak nawiasem http://forum.servis.pl/viewforum.php?f=68
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Cze 2007|, 2007 10:02
" "

Ja polecam klasykę "Ghost in the Shell", "Akira". Co do "wypieków na twarzy" :P to ja z zacięciem oglądałem serię "Dragon Ball" :) . "Neon Genesis" dziś zaczynam, mam wszystkie odcinki:P (sasasa), ponoć godne uwagi są jeszcze "Samuraj Chapolo"( mogłem pomylić pisownie), "Ergo Proxy"(1 sezon dostępny m.in. w EMPiK-u.
Jeśli chodzi o moje spojrzenie na anime, to uważam to za sztukę, lubie dorosłe opowieści podane w dorosły sposób, "Helsing", "Vampire Hunter-D", "Akira" czy wspomniany już wcześniej "Ghost in the shell". Anime to sztuka, forma o wiele bardziej rozwinięta niż najnowsze "hity" z Hollywood, niczym nie ograniczona i nieskrępowana, poruszająca problemy których zazwyczaj w kinie się nie zobaczy. Nie wspominając o pięknej i wyszukanej estetyce.

Do idgi, szacunek za wytrwałość, ja bym nie wytrzymał:P:P

[ Dodano: 11 Czerwiec 2007, 09:07 ]
Co do "Casherna" mi się podobał, i to bardzo. Piękny "świat" no i ciekawa fabuła i problematyka nienawiści jako czegoś trwałego i nieodwracalnego, czegoś przed czym uciekamy ale zawsze wraca jak bumerang, zataczając błędne koło.

[ Dodano: 12 Czerwiec 2007, 12:06 ]
Widziałem pierwsze trzy odcinki "NGE", suuuper:):):):), już mi się podoba.

PW
»więcej

^
Skocz do: