Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Poniedziałek, 21 maja 2012
Wiktor, Donata, Pudens, Donat
 2006: trzęsienie ziemi w Polkowicach
 2002: początek Narodowego Spisu Powszechnego
 Światowy Dzień Kosmosu
Nowe publikacje
Post dodany: |6 Kwi 2008|, 2008 12:09
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
| Cytat | W Argentynie rozpoczęto produkcję antybiotyku amoksycylina (z grupy penicylin) w postaci rozpuszczalnej gumy do żucia - podało argentyńskie Ministerstwo Zdrowia.
Ten jeden z najpopularniejszych na świecie antybiotyków jest produkowany w formie pastylek, które można rzuć i przełykać bez pomocy wody.
Produkt opracowano specjalnie dla dzieci i dorosłych, którzy mają problemy z przełykaniem lekarstw.
Amoksycylina - półsyntetyczna penicylina o rozszerzonym spektrum - jest stosowana przy leczeniu stanów zapalnych, m.in. ucha środkowego, oskrzeli, płuc, skóry i tkanek miękkich - pisze w czwartek agencja RIA-Nowosti.(PAP) |
bajer...
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |6 Kwi 2008|, 2008 23:22
Data rejestracji: 26 Sie 2007 postów: 176
mamo, daj gumę
daj jeszcze jedną....
jeszcze jeszcze...
o, gdzie mama?
zostawiła gumy!
mniammmm
Bajer owszem, i pewnie nie groźny, ale kto wie jak jakieś dziecko sie dorwie i nażre.
Widziałem już takie przejadajace się lekami "bo smaczne".
Powinni kiedyś zrobić antybiotyk/lekarstwa w paście do zębów, w Coli albo... co powiecie na prezerwatywę? To byłby dopiero bajer!
słowa słowa, ciepłe rzeki mętnej wody
słowa słowa, jeśli uwierzysz to się utopisz
Ostatnio zmieniony przez MORT |6 Kwi 2008|, 2008 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Post dodany: |7 Kwi 2008|, 2008 07:54
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
No ba...xD Takie gumy mogłyby być np. o smaku truskawy, mięty, maliny ( te do żucia  ) Skoro to kraj lekomanów co druga osoba na ulicy by żuła
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |7 Kwi 2008|, 2008 11:50
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
Mort, ma rację. Lubiane przez dzieci lekarstwo to zaproszenie do kłopotów. Więc sądzę, że na pewno ich smak nie będzie zbyt dobry, co być może pomoże uniknąć wielu niekontrolowanych "nadużyć".
W PRACY - weekend

Profil PW
»więcej
Opis: nowy tu jestem ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|