Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Poniedziałek, 21 maja 2012
Wiktor, Donata, Pudens, Donat
 2006: trzęsienie ziemi w Polkowicach
 2002: początek Narodowego Spisu Powszechnego
 Światowy Dzień Kosmosu
Nowe publikacje
Post dodany: |18 Gru 2005|, 2005 15:47
Data rejestracji: 18 Gru 2005 postów: 1
Witam,
Chciałem zapytać czy to prawda że leczenie antybiotykiem trzeba przeprowadzać przez określaną liczbę dni. Słyszałem, że podobno minimum 5 dni. Czy to prawda? Czy można przerwać w dowolnym momencie np po ustapieniu objawów choroby?
Post dodany: |18 Gru 2005|, 2005 16:27
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
Tak, z tego, co mi wiadomo, to prawda. Antybiotyki trzeba stosowac nawet jeśli objawy ustąpiły, bo nie zawsze ma sie pewność, że kolonia została całkowicie zniszczona, ze względu na to, że może się ponownie rozwinąć.
Antybiotyki można brać bodajże do 10-ciu dni. I jeśli lekarz tyle zaleci, to tyle trzeba
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.
Richard Dawkins
Post dodany: |19 Lut 2006|, 2006 20:47
Data rejestracji: 19 Lut 2006 postów: 65
;/;/ no ładnie, widze że znajomośc tematu znikoma... antybiotyki trzeba brać tak długo jak trzeba, czyli do wyczerpania calej seri, którą z reguły jest jedno opakowanie;), mogą to być dwa dni a może to być 10 w przypadku tych tańszych(chyba że lekarz powie inaczej), ale jeżeli sami skrócimy kuracje to mozemny być pewni że choroba powróci, pozdr...
Z chrześcijaństwem jest jeden problem - nigdy nie wypróbowano go w praktyce....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|