Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Nowe publikacje
Bezpłatne wykłady o tematyce informatycznej i ekonomicznej
Dodano:
|5 Kwi 2009|, 2009 14:50
|
|
|
Od 24 marca do 28 kwietnia w Wyższej Szkole Ekonomiczno - Informatycznej w Warszawie odbędzie się cykl wykładów z zakresu wiedzy ekonomicznej i informatycznej dla licealistów. Poprowadzą je znani i cenieni wykładowcy z warszawskich uczelni. Udział w zajęciach jest bezpłatny.
Już po raz kolejny Wyższa Szkoła Ekonomiczno Informatyczna organizuje cykl wykładów dla uczniów warszawskich liceów. Prelegentami będą znani wykładowcy ekonomii i informatyki stołecznych uczelni, w tym m.in. prof. dr hab. Paweł Bożyk (Rektor Wyższej Szkoły Ekonomiczno – Informatycznej, członek Komitetu Nauk Ekonomicznych PAN, pracownik naukowy WSE-I), dr Tomasz Parys (Dziekan Wydziału Informatyki Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Informatycznej) oraz prof. dr hab. Witold Chmielarz (pracownik naukowy Katedry Systemów Informatycznych Zarządzania UW).
Celem spotkań jest przybliżenie przyszłym studentom zagadnień z zakresu ekonomii i informatyki. Tematyka zajęć obejmuje trzy główne problemy tj. „Skutki światowego kryzysu dla polskich rodzin”, „Zastosowanie Internetu w życiu zawodowym i prywatnym” oraz „Do czego może służyć e-biznes?”.
Dzięki wykładom licealiści będą mieli okazję zapoznać się z bieżącymi problemami współczesnego świata. Spotkania będą prowadzone w przystępnym, przemawiającym do wyobraźni uczniów języku, który pozwoli lepiej poznać poruszane podczas wykładów zagadnienia. - mówi Arif Erkol, Kanclerz Wyższej Szkoły Ekonomiczno – Informatycznej w Warszawie.
Udział w wykładach jest bezpłatny. Zajęcia odbędą się w siedzibie Wyższej Szkoły Ekonomiczno – Informatycznej w Warszawie (ul. Stokłosy 3) w terminie od 24 marca do 28 kwietnia. Łącznie odbędzie się 10 spotkań. Szczegółowe informacje nt. poszczególnych wykładów znajdują się na stronie www.wsei.pl.
Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna w Warszawie powstała 10 lipca 1996 roku na podstawie zezwolenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu. Od początku zapewnia wysoki poziom kształcenia, a celem nauczania jest jak najlepsze przygotowanie absolwentów do pracy zawodowej. Szkoła zatrudnia ponad 260 nauczycieli akademickich, w tym 90 profesorów i doktorów habilitowanych. Są to wykładowcy o najwyższych kwalifikacjach naukowych i zawodowych. Uczelnia łączy akademicki i biznesowy charakter kształcenia, dzięki czemu absolwenci są wyposażeni nie tylko w wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim otrzymują znakomite przygotowanie praktyczne. Obok atrakcyjnego i oryginalnego programu szkoła zapewnia studentom również stały kontakt z najlepszymi wykładowcami oraz liczne praktyki zawodowe.
|
|
|
^ |
|
 |
|
Komentarze: |
|
Pablo
|
Dodano: |17 Kwi 2009|, 2009 16:01. -
|
|
Sam zastanawiam się jak to jest z tym kryzysem i w ogóle. Studiuję zarządzanie, ale ciągnie mnie do tej ekonomii, może nawet na to WSEI się przejadę zobaczyć jak to wszystko wygląda. No a jak dają za darmo- to się bierze :) Może dowiem się czegoś sensownego w końcu, bo media to wydaje mi się troszkę przekręcają pojęcie kryzysu.
|
|
|
^ |
|
 |
Licho
|
Dodano: |18 Kwi 2009|, 2009 18:37. -
|
|
Super temat wybrany przez WSEi. Na pewno się przejdę posłuchać.
|
|
|
^ |
|
 |
ecstasy_of_gold
|
Dodano: |19 Kwi 2009|, 2009 21:53. -
|
|
O! Dobry pomysł z tymi wykładami.
|
|
|
^ |
|
 |
Licho
|
Dodano: |20 Kwi 2009|, 2009 23:01. -
|
|
A czy ktoś studiuje może na tej uczelni i wie jak tam jest? Byłem na wykładach i jestem zadowolony, ale może ktoś tam studiuje?
|
|
|
^ |
|
 |
Marti
|
Dodano: |21 Kwi 2009|, 2009 19:26. -
|
|
Ja się tam wybieram na ekonomie, ale kumpela o rok starsza jest na socjologii i z tego co mówi to jest ok. Wykładowcy w miare w porządku, wiadomo, że zawsze są fajniejsi i mniej fajni:) Ale bardzo chwali sobie podejście ogólne uczelni do studentów no i całe to zaplecze materialne, sale, sprzęt, multimedia itd.
|
|
|
^ |
|
 |
aneczka
|
Dodano: |26 Kwi 2009|, 2009 16:30. -
|
|
A jakiś konkretnie kierunek Cię interesuje? Ja zamierzam tam zdawać na zastosowanie informatyki w biznesie albo międzynarodowe stosunki gospodarcze. Takie przyszłościowe mi się wydają , a sama uczelnia robi wrażenie nowoczesnej i nie traktuje studenów jak intruzów z czym już się miałam okazję spotkać niestety.
A i najważniejsze chyba, mają świetne miejsca na praktyki , w dużych dobrych firmach, co w sumie też daje niezły wpis do CV.
|
|
|
^ |
|
 |
Alpha
|
Dodano: |26 Kwi 2009|, 2009 22:18. -
|
|
I to jaki!
|
|
|
^ |
|
 |
drewno
|
Dodano: |30 Kwi 2009|, 2009 10:55. -
|
|
A mam pytanie. Czy ktoś jest na socjologii? Nie koniecznie na WSEI, ale w ogóle. Chciałem się zapytać czy warto iść na ten kierunek?
|
|
|
^ |
|
 |
aneczka
|
Dodano: |10 Maj 2009|, 2009 21:35. -
|
|
Jak na moje to taka socjo zwykła to takie nie wiadomo co. Nie wiem gdzie zamierzasz iśc ale dobrze żeby mieli bardziej konkretne specki właśnie , też przez chwilę myślałam o socjologii, ale jedynie ze specjalizacja biznesową.( też na wsei) Bo w biznesie zawsze coś znajdziesz, a zwykłych socjologów jest pełno. Takie jest moje zdanie
|
|
|
^ |
|
 |