Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Bezpłatne wykłady o tematyce informatycznej i ekonomicznej

Opublikowane przez: Maksymilian Gajda

Dodano: |5 Kwi 2009|, 2009 14:50
" "

Od 24 marca do 28 kwietnia w Wyższej Szkole Ekonomiczno - Informatycznej w Warszawie odbędzie się cykl wykładów z zakresu wiedzy ekonomicznej i informatycznej dla licealistów. Poprowadzą je znani i cenieni wykładowcy z warszawskich uczelni. Udział w zajęciach jest bezpłatny.

Już po raz kolejny Wyższa Szkoła Ekonomiczno Informatyczna organizuje cykl wykładów dla uczniów warszawskich liceów. Prelegentami będą znani wykładowcy ekonomii i informatyki stołecznych uczelni, w tym m.in. prof. dr hab. Paweł Bożyk (Rektor Wyższej Szkoły Ekonomiczno – Informatycznej, członek Komitetu Nauk Ekonomicznych PAN, pracownik naukowy WSE-I), dr Tomasz Parys (Dziekan Wydziału Informatyki Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Informatycznej) oraz prof. dr hab. Witold Chmielarz (pracownik naukowy Katedry Systemów Informatycznych Zarządzania UW).

Celem spotkań jest przybliżenie przyszłym studentom zagadnień z zakresu ekonomii i informatyki. Tematyka zajęć obejmuje trzy główne problemy tj. „Skutki światowego kryzysu dla polskich rodzin”, „Zastosowanie Internetu w życiu zawodowym i prywatnym” oraz „Do czego może służyć e-biznes?”.

Dzięki wykładom licealiści będą mieli okazję zapoznać się z bieżącymi problemami współczesnego świata. Spotkania będą prowadzone w przystępnym, przemawiającym do wyobraźni uczniów języku, który pozwoli lepiej poznać poruszane podczas wykładów zagadnienia. - mówi Arif Erkol, Kanclerz Wyższej Szkoły Ekonomiczno – Informatycznej w Warszawie.

Udział w wykładach jest bezpłatny. Zajęcia odbędą się w siedzibie Wyższej Szkoły Ekonomiczno – Informatycznej w Warszawie (ul. Stokłosy 3) w terminie od 24 marca do 28 kwietnia. Łącznie odbędzie się 10 spotkań. Szczegółowe informacje nt. poszczególnych wykładów znajdują się na stronie www.wsei.pl.

Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Informatyczna w Warszawie powstała 10 lipca 1996 roku na podstawie zezwolenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu. Od początku zapewnia wysoki poziom kształcenia, a celem nauczania jest jak najlepsze przygotowanie absolwentów do pracy zawodowej. Szkoła zatrudnia ponad 260 nauczycieli akademickich, w tym 90 profesorów i doktorów habilitowanych. Są to wykładowcy o najwyższych kwalifikacjach naukowych i zawodowych. Uczelnia łączy akademicki i biznesowy charakter kształcenia, dzięki czemu absolwenci są wyposażeni nie tylko w wiedzę teoretyczną, ale przede wszystkim otrzymują znakomite przygotowanie praktyczne. Obok atrakcyjnego i oryginalnego programu szkoła zapewnia studentom również stały kontakt z najlepszymi wykładowcami oraz liczne praktyki zawodowe.

komentuj publikację

^

Komentarze:
Pablo

Dodano: |17 Kwi 2009|, 2009 16:01. -
" "
Sam zastanawiam się jak to jest z tym kryzysem i w ogóle. Studiuję zarządzanie, ale ciągnie mnie do tej ekonomii, może nawet na to WSEI się przejadę zobaczyć jak to wszystko wygląda. No a jak dają za darmo- to się bierze :) Może dowiem się czegoś sensownego w końcu, bo media to wydaje mi się troszkę przekręcają pojęcie kryzysu.
^

Licho

Dodano: |18 Kwi 2009|, 2009 18:37. -
" "
Super temat wybrany przez WSEi. Na pewno się przejdę posłuchać.
^

ecstasy_of_gold

Dodano: |19 Kwi 2009|, 2009 21:53. -
" "
O! Dobry pomysł z tymi wykładami.
^

Licho

Dodano: |20 Kwi 2009|, 2009 23:01. -
" "
A czy ktoś studiuje może na tej uczelni i wie jak tam jest? Byłem na wykładach i jestem zadowolony, ale może ktoś tam studiuje?
^

Marti

Dodano: |21 Kwi 2009|, 2009 19:26. -
" "
Ja się tam wybieram na ekonomie, ale kumpela o rok starsza jest na socjologii i z tego co mówi to jest ok. Wykładowcy w miare w porządku, wiadomo, że zawsze są fajniejsi i mniej fajni:) Ale bardzo chwali sobie podejście ogólne uczelni do studentów no i całe to zaplecze materialne, sale, sprzęt, multimedia itd.
^

aneczka

Dodano: |26 Kwi 2009|, 2009 16:30. -
" "
A jakiś konkretnie kierunek Cię interesuje? Ja zamierzam tam zdawać na zastosowanie informatyki w biznesie albo międzynarodowe stosunki gospodarcze. Takie przyszłościowe mi się wydają , a sama uczelnia robi wrażenie nowoczesnej i nie traktuje studenów jak intruzów z czym już się miałam okazję spotkać niestety.
A i najważniejsze chyba, mają świetne miejsca na praktyki , w dużych dobrych firmach, co w sumie też daje niezły wpis do CV.
^

Alpha

Dodano: |26 Kwi 2009|, 2009 22:18. -
" "
I to jaki!
^

drewno

Dodano: |30 Kwi 2009|, 2009 10:55. -
" "
A mam pytanie. Czy ktoś jest na socjologii? Nie koniecznie na WSEI, ale w ogóle. Chciałem się zapytać czy warto iść na ten kierunek?
^

aneczka

Dodano: |10 Maj 2009|, 2009 21:35. -
" "
Jak na moje to taka socjo zwykła to takie nie wiadomo co. Nie wiem gdzie zamierzasz iśc ale dobrze żeby mieli bardziej konkretne specki właśnie , też przez chwilę myślałam o socjologii, ale jedynie ze specjalizacja biznesową.( też na wsei) Bo w biznesie zawsze coś znajdziesz, a zwykłych socjologów jest pełno. Takie jest moje zdanie
^

Skocz do:  

Dodaj temat do Ulubionych