Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
BIOLOGIA Villee
Przesunięty przez: idgi - |1 Wrz 2008|, 2008 21:43
Post dodany: |24 Lis 2007|, 2007 19:55
Data rejestracji: 01 Lis 2006 postów: 6
" "

Chciałem spytac Was czy oplaca sie kupowac ta ksiazke? chodze do pierwszej klasy biol-chem lo. A.Kamińskiego i mam zamiat pisac mature z biologi rozszerzona. Czy ta ksiazka przy da sie w nauce?Czym sa moze jakies inne dobre kompedia wiedzy biologicznej? moglby mi ktos napisac jakie rozdzialy sa w tej ksiazce?

PW
»więcej

^
Post dodany: |24 Lis 2007|, 2007 20:34
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
" "

w nauce przyda sie.
na maturze.... moze tez :razz:
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:

PW
»więcej

^
Post dodany: |24 Gru 2007|, 2007 19:31
Data rejestracji: 02 Sty 2007 postów: 2
" "

Dla mnie do matury z biologii jest genialne (oprócz biologii Villee'go) repetytorium autorstwa dr Jacka Danowskiego z wydawnictwa Medyk (dla kandydatów na uczelnie medyczne, ale posiada wszystko, co do maturki potrzebne)

PW
»więcej

^
Post dodany: |3 Sty 2008|, 2008 15:46
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
" "

Dla pasjonatów - rewelacja.
Natomiast jeśli chodzi o stricte przygotowanie sie do matury, to jest tam za dużo niepotrzebnych nikomu informacji.
Polecam repetytorium Operonu i podręczniki rozszerzone Wsipu.
I wsio.
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.

Richard Dawkins

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Sty 2008|, 2008 22:15
Data rejestracji: 26 Cze 2007 postów: 786
" "

Mery napisał/a
Polecam repetytorium Operonu i podręczniki rozszerzone Wsipu.

A właśnie odnośnie repetytorium (to jest to bordowe?) Operonu, co roku jest wydawane nowe... czy one się czymkolwiek, oprócz okładki różnią? :???:
Ostatnio zmieniony przez Mich@l |5 Sty 2008|, 2008 22:17, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |5 Sty 2008|, 2008 22:20
Data rejestracji: 05 Sty 2008 postów: 33
" "

ja moge zamotać świeżutkie repetytorium z operona z biologi nie używane z tego roku przyczyna sprzedaży to zmiana przedmiotu maturtlanego przez koleżanke a osobiscie uważamy ze kasiażka ta bardziej nadaje sie do matury rozszerzonej to jest vademecum chyba nie pamietam zreszat pewnie to to samo :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Sty 2008|, 2008 17:08
Data rejestracji: 18 Lip 2007 postów: 2351
" "

Lineusz napisał/a
Chciałem spytac Was czy oplaca sie kupowac ta ksiazke?
To jest masakrycznie drogie. Lepiej sobie z biblioteki wypożyczyć i przedłużać termin jeśli jest taka możliwość.

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Sty 2008|, 2008 19:51
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
" "

Eee...ale potem ile jest zabawy, przy rzucaniu sie nie z rodzenstwem. rozcieta brew, reka...jest fajnie :lol:
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Sty 2008|, 2008 00:46
Data rejestracji: 12 Sty 2008 postów: 14
" "

Według mnie nie ma sensu. Przykłady zawarte w tej książce nie są „z naszego podwórka” i jest dużo zbędnych rzeczy, które które ci się nie przydadzą do matury. Do matury polecam OPERN (ale również inne typowo przygotowujące do matury), i rożnego rodzaju testy (plus te z poprzednich lat dostępne na stronach oke do pobrania).

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Mar 2008|, 2008 22:38
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 271
" "

Witam!
Dzień dobry!
Cześć!
Chciałem pociągnąć temat i spytać jakie zbiory zadań maturalnych są dobre i warte posiadania. Znalazłem na tej stronie ciekawie wyglądające pozycje, ale po przygodzie w empiku gdzie w jednym z polecanych przez sklep "dobrych" zbiorach wszystkie prawie zadania były na poziomie "Jakie dolegliwości powoduje niedobór witaminy C?" i do tego trzy odpowiedzi boje się pop prostu wyrzucić pieniądze w błoto...
Możecie cos doradzić :?:

PW
»więcej

^
Skocz do: