Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
BRZUSZEK W 42 DNI
Post dodany: |12 Mar 2006|, 2006 22:08
Data rejestracji: 14 Lut 2006 postów: 199
" "

"Aerobiczna 6 Weidera"
To na prawdę działa. Ja zaczynam robić i małe efekty są, moi koledzy juz kończą i wyglądają dobrze

Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.

Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min. W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego.
Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu

Cwiczenia

1 ćwiczenie.

W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do kąta 90o i kolano również zginamy do kąta 90o. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie.

2.ćwiczenie.

Wykonujemy je analogicznie do pierwszego, z tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg.

3.ćwiczenie.

Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są przy skroniach , a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami.

4.ćwiczenie.

Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są na skroniach jak w ćwiczeniu trzecim.

5.ćwiczenie.

Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek).

6.ćwiczenie.

Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane

W RAZIE PROBLEMÓW Z WYKONANIEM ĆWICZEŃ, DAĆ ZNAĆ TO ZAMIESZCZE RYSUNKI

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Mar 2006|, 2006 20:05
Data rejestracji: 25 Sty 2006 postów: 402
" "

hehe nawt mi sie nie chcialo czytac tego, robic tym bardziej nie bede miala cierpliwosci :mrgreen:

pozdarwiam

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Mar 2006|, 2006 20:21
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
" "

To są strasznie wymagające ćwiczenia ;) Wbrew pozorom trudne, no i męczące ;) Ale rzeczywiście - efekty są i to dosyć duże po zakończeniu :) Ale żeby się utrzymały, trzeba dalej ćwiczyć, tyle że z mniejszym zaangażowaniem już :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Mar 2006|, 2006 22:48
" "

Gdzieś słyszałem że trzeba zrobić 300 brzuszków żeby zacząć te ćwiczenia, ale jak ja bym robił 300 brzuszków to raczej już nie potrzebowałbym tej 6. Warto zrobić te ćwiczenia bo co to jest 42 dni, troche sie pomęczyc, a później mieć urzeźbiony brzuch a to zawsze pomaga i nie przeszkadaza.

Qotecek - przeczytaj i do dzieła :wink:

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 06:55
" "

esen1a napisał/a
Gdzieś słyszałem że trzeba zrobić 300 brzuszków żeby zacząć te ćwiczenia, ale jak ja bym robił 300 brzuszków to raczej już nie potrzebowałbym tej 6.

Szóstką osiągniesz lepsze, duże lepsze efekty niż tymi 300 brzuszkami ;)
Te 300 brzuszków to 'rozgrzewka' przez 6 tygodniami harówy ;) Nie możesz od razu się za to wziąć, pierwszy dzień musisz czymś poprzedzić :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 08:46
" "

ja to zacząłem robić i daje rady, tylko że juz przed tym miałem mięśnie brzucha, ale były lekko schowane, więc zacząłem robić tą 6, zobaczymy za 42 dni czy jakieś skutki będą, fakt lekko to mi nie jest :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 17:28
" "

shonia napisał/a

Qotecek - przeczytaj i do dzieła Wink

hehe osobiscie wole basen, moze nie ma az takich rezultatow, ale sprawia mi to przyjemnosc :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 19:31
" "

esen1a napisał/a
ja to zacząłem robić i daje rady, tylko że juz przed tym miałem mięśnie brzucha, ale były lekko schowane, więc zacząłem robić tą 6, zobaczymy za 42 dni czy jakieś skutki będą, fakt lekko to mi nie jest :D

Trzymam kciuki za Ciebie :) Obyś wytrwał ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 19:50
" "

ja też chodzę na basen - on ogólnie rozwija wszystko, odświeża skórę. Lubię tak kompać sie w gorącej wodzie a potem plusk do zimnej jest wtedy super i to poprawia jędrność skóry, co na starość może się przydać :D . DZIĘKI SHONIA :wink:

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 20:09
" "

Esen1aja tez bede 3mac kciuki. ja pozostane przy moim kochanym baseniku, czuje sie jak ryba w wodzie :D ale niestety w mojej miejscowosci nie ma basenu, a z dojazdem roznie bywa :( najchetniej codziennie bym plywala i by mi sie napewno nie znudzilo :wink:

PW
»więcej

^
Skocz do: