Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Nowe publikacje
Post dodany: |28 Maj 2006|, 2006 23:53
Data rejestracji: 09 Lis 2005 postów: 130
Witam, kupiłem sobie zestaw Arctic Cooler. Radiator z wentylatorem na procesor (Socket A) oraz wentylator do zasilacza. Wentylatory mają regulowaną za pomocą własnego czujnika temperatury prędkość obrotów i łożyska olejowe. Radiator ma miedzianą podstawkę i w ogóle całość wygląda dość solidnie. Mogę cieszyć się już cichą pracą wentylatora w zasilaczu, niestety jeszcze zanim założyłem zestawik na procesor, żeby pozbyć się uciążliwego hałasu... to złamałem metalową zapinkę za pomocą której mocuje się radiator na procesor (do podstawki procesora na płycie głównej). Składa(ła) się ona z dwóch cześci, gdyż radiator rozszerza się ku górze i tylko dzięku dwuczęściowej "składanej" konstukcji dała się ona wcisnąć w kanał radiatora. Całe zdarzenie wynikło zapewne z mojej niezgrabności no i teraz zapinka jest w trzech cześciach. Jeśli nie dostanę w sklepie takowej zapinki albo pan z allegro od którego dokonałem zakupu nie posiada takich na zbyciu i nie będzie chętny mi wysłać to jeśli nic nie wymyślę to cichy wntylatorek będzie sobie leżał. Chyba, że ktoś ma inny pomysł.
Post dodany: |29 Maj 2006|, 2006 14:08
Data rejestracji: 13 Mar 2006 postów: 136
co kropelka sklei sklei....
czyli została jedna działająca zapinka? jeśli przytrzymuje radiator od góry podstawki, tak że nie zwisa na niej odginając w dół, to posmaruj pastą, zamocuj zestaw i nie rzucaj obudową a powinno działać. ale nadal polecam kropelke\ośmiorniczke

Profil PW www
»więcej
Opis: Jestem Sprite :)
Post dodany: |29 Maj 2006|, 2006 22:18
Data rejestracji: 09 Lis 2005 postów: 130
Kropelka ??
Nie będę próbował mocować radiatora na jedym zacisku, chociaż ciekawa koncepcja. Cóż, przykręcę jakoś wiatrak na stary radiator a nowy... pójdzie do śmieci? Mam nadzieję, że różnica w ilości odprowadzanego ciepła będzie jednak nieznaczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|