Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Nowe publikacje
Post dodany: |14 Wrz 2009|, 2009 21:08
Data rejestracji: 13 Wrz 2009 postów: 3
Jestem w ostatniej klasie gimnazjum i interesuje mnie bardzo fizyka i astronomia. Wiele osób pyta sie mnie co chce robic w przyszłosci a nawet mieliśmy takie zadanie na lekcji. I jak zaczełam sie zastanawiać czy gdybym sie zajęla rowijaniem swoich zaiteresowań w kierunku fizycznym i bym poszła na studia fizyczne to jaki zwód moge wykonywac??
Bardzo proszę o pomoc.:)
Post dodany: |14 Wrz 2009|, 2009 21:13
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
Post dodany: |15 Wrz 2009|, 2009 12:31
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
Po pierwsze - jeśli chcesz studiować, to studiuj to co lubisz, a nie to, po czym uczelnie oferują różne zawody.
Nie jestem po studiach, dopiero będę je zaczynać, ale patrzę po ludziach i to, że skończysz metalurgię, nie znaczy, że będziesz do końca życia skazana na zawód metalurga, równie dobrze możesz się postarać o pracę w biurze w dowolnej firmie. Sami absolwenci studiów, nawet ci, którzy pracują w zawodzie, mówią, że z większości nabytej wiedzy i umiejętności nie korzystają (są po prostu niepotrzebne), a chodzi jedynie o umiejętność uczenie się i dostosowywania.
A tak przy okazji - ponoć na rynku pracy bardziej cenieni są absolwenci politechnik niż uniwersytetów.
Najlepiej napisz na naszej-klasie do ludzi, którzy pokończyli interesujące Cię kierunki studiów - oni najwięcej Ci o tym powiedzą.
Post dodany: |16 Wrz 2009|, 2009 20:49
Data rejestracji: 13 Wrz 2009 postów: 3
Wielkie dzięki za wasze odpowiedzi trochę rozjaśnił mi się umysł i łatwiej mi wybrć liceum do którego pójde
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|