Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Coś mi w tej telewizji ostatnio nie pasuje.
Post dodany: |11 Mar 2005|, 2005 13:52
Data rejestracji: 11 Mar 2005 postów: 406
" "

No tak mam nadzieje że żaden wielbiciel telewizji mnie nie zlinczuje :wink: Ja osobiście zaczynam nie mieć ochoty zasiadać przed telewizorkiem.Ostatnio dostaje wysypki na widok tego "pudełka".Niestety nie mam kablówki więc muszę się zadowolić standardowym zestawem programów.A tam kilkanaście "mydlanych oper",kretyńskie teleturnieje i setki "genialnych" reklam.To już nie jest nudne jak jeden odcinek serialu powtarzają trzy razy dziennie to jest poprostu...głupie.Wow w poniedziałek faktycznie jest "Teatr Telewizji"ale czy nie mozna by tak bylo częściej?(Pytanie retoryczne kierowane w kosmos 8) )Co wy o tym myślicie?

P.S.To się nazywa <katharsis> :lol: Rozgadałam się to fakt :oops: Pozdrowionka dla wszystkich :wink:
...

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Mar 2005|, 2005 14:39
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
" "

Mówiąc o TV komercyjnej..... Gdyby nie było "genialnych reklam", nie było by telewizji (brak źródeł dochodu), gdyby nie było telewizji, nie było by kretyńskich teleturniejów i mydlanych oper....

A teraz idąc w drugą stronę: Mydlane opery i kretyńskie teleturnieje są, bo sa w miarę tanie a jednocześnie generują sporą oglądalność (gdyby tego nie robiły, zdjęto by je z anteny), spora oglądalność podbija stawki za reklamy oraz zwiększa ilość chętnych reklamodawców, to z kolei przedkłada się na dochody danej stacji telewizyjnej.... a z tych rzadko kto chce rezygnować ;)

Więc jak widzisz.... jesteśmy na to skazani ;)
P.S> Nie martw się, raz w tygodniu puszczają hit tygodnia (czyt. stary powtarzany 20 razy film z przed wieków) więc można sobie popatrzeć 8)

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Mar 2005|, 2005 15:05
" "

Dzięki!!!Przywróciłeś mi wiarę przypominając o tym hicie raz na tydzień :lol: Wiesz może co będzie w przyszłym tygodniu? :P
...

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 10:43
Data rejestracji: 08 Sty 2005 postów: 257
" "

Arwena, ponoć ma się pojawić nowy kanał TVP "kulturalny" może tam właśnie będzie więcej prgramów na wyższym poziomie.

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 11:43
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

I wszystko sprowadza sie do tego, ze jestem (czy tam bylem) chory. Podczas gdy lezalem w lozku zobaczylem, ze rzeczywiscie nie ma co ogladac. Ratunkiem bylo Reality TV a w nim programy takie jak RPA, Middlemore, Med Students no i jakis tam ,,Ostry Dyzur" (TVN). Tak pozatym to w ciagu dnia malo jest rzeczy na, ktorych mozna oko zawiesic. Lepiej jest juz wieczorem... Ahh te znienawidzone przez wiekszosc ,,Samo Zycie" i ,, M jask milosc" ;) . Normalnie tego nie ogladam ale co zrobic jak to rodzice ogladaja a czlowiek lezy chory w lozku. Oglada sie... Normalnie to nie ma czasu troche poogladac TV bo jest nauka. No moze w niedziele i sobote sie znajdzie troche czasu...
Tv... Dobre ale co z tego jak czasu nie ma?? Teraz jeszcze jestem w domu a dzisiaj wieczorem Mission Imposible 2 i Blade 2.... Wypasik. Jak cos to to leci na TVN...

Pozdro, Matt :)
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 13:00
" "

ojoj a o której?
...

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 13:03
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

Mission Imposible II - 20:10
Blade II - 22:40

Pozdro, Matt :)
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 14:57
" "

I jak zwykle w takich razach na jedynce filmik z Brucem Willisem :cry:
Jak nie ma co oglądać to nie ma, jak jest to na wielu kanałach.

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 15:32
" "

a jaki filmik?Bo bardzo lubie Bruca 8)
...

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Mar 2005|, 2005 16:53
" "

"Wojna Harta" z 2002 r. czyli świeży jak na TV. I co tu wybrać?

PW
»więcej

^
Skocz do: