Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Nowe publikacje
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 19:48
Data rejestracji: 06 Cze 2006 postów: 20
Temat założyłem, gdyż dziś powiedziano mi, że mam bardzo wygórowane wymagania odnośnie telefonów... Np. czy podobnie jak ja potrzebujecie modemu edge, bluetooth, IrDA, slotu na kartę pamięci (ta min 512MB), najlepiej z Symbianem i klawiaturą QWERTY. A do tego nie rzucający się w oczy i nieduży... Ja obecnie jestem przy Nokii 9300, służy mi to głównie jako narzędzie pracy( bazy danych, excel, dostęp do Internetu itd).
Ostatnio zmieniony przez Kris |27 Cze 2008|, 2008 14:25, w całości zmieniany 1 raz
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 20:07
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
w moim przypadku wystarczy, że będę mogla z niego zadzwońć/odebrac rozmowę, wysylac smsy/dobierać smsy, zrobić jakieś zdjęcie i przesłać je do jakiegoś znajomego lub na kompa (niestety jest to niemożliwe gdyż po pierwsze nie umiem (bo ciapa ze mnie  ) i po drugie, są z tym małe problemy)
no i musi być ładny, nie lubie "cegieł" choćby miały w sobie nie wiem co
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 20:11
Oczywiście zapomniałe o rozmowach i smsach:P a aparatu w telefonie nie potrzebuję... w razie czego ładuję kartę z fona do cyfraka i jazda  A co sądzicie o sliderach(np. D600)? Jak dla mnie to to jest... hmm... nietrafiony pomysł...
AQQ: 3971304
tlen: cleric-16
email: cleric.pl[at]gmail.com
...Capoeira grupo Artes das Gerais...
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 20:27
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
| gregormg napisał/a | | a aparatu w telefonie nie potrzebuję... |
czasem zdarzają się takie okoliczności, że ma sie tylko telefon pod ręka a zdjęcie po prostu trzeba zrobić
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 20:28
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
Moje wymagania są nieduże. Długo trzymająca bateria i bluetooth aby podłączyć słuchawkę bezprzewodową. Świetne rozwiązanie do samochodu i do pracy przy biurku, gdy trzeba znaleźć informacje w komputerze.
Najlepszy model Nokia 6310i. Potrafi wytrzymać prawie tydzień przy dużej ilości rozmów.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 20:35
6310i... Cudo... Uwielbiam ten telefon... Jeden z najlepszych produktów Nokii. Używałem tego modelu ja, używał mój tata, używał mój brat, więc 3 takie były u nas w domu swojego czasu  I musze powiedzieć że pod względem jakości wykonania, to wg mnie jeden z najlepszych telefonów dotychczas wykonanych...
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 21:27
| gregormg napisał/a | I musze powiedzieć że pod względem jakości wykonania, to wg mnie jeden z najlepszych telefonów dotychczas wykonanych...
|
W tej chwili jednym z mych telefonów jest Siemens ME 45. Świetny model. Może upadać i nic mu nie będzie. Szkoda, że nie ma modułu bluetooth.
| gregormg napisał/a | | A co sądzicie o sliderach(np. D600)? Jak dla mnie to to jest... hmm... nietrafiony pomysł... |
To nie są telefony dla mnie. Są jednak zwolennicy tego typu sprzętu. Pierwszym popularnym sliderem był Siemens SL 55, teraz Samsung D600. Sliderem o którym było głośno, a którego praktycznie nikt nie widział (a raczej na pewno nie używał) była Nokia 8800. Gdyby nie ta otoczka prestiżu pewnie nie miałby zwolenników. Ubogi w funkcje, dosyć ciężki telefon. Mały wyświetlacz i niezbyt wygodne klawisze (bawiłem się nim ok godziny na szkoleniu).
W tej chwili pojawiają się w sprzedaży dwa blizniacze slidery Nokii 6270 i 6280.
... a proca nawet trzy
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 21:50
Ja używałem 8800 przez dwa dni:) Powiem jedno- za taką cenę tego telefonu w życiu bym nie wziął... I do tego ta "otoczka prestiżu"... To nie dla mnie... I do tego nie ma ona żadnego OSa...
Post dodany: |6 Cze 2006|, 2006 21:57
| gregormg napisał/a | | I do tego nie ma ona żadnego OSa... |
Więc się nie zawiesi . Niestety im telefon ma więcej funkcji tym jest mniej funkcjonalny. Zawalone menu. Krótko trzymająca bateria.
... a proca nawet trzy
Post dodany: |7 Cze 2006|, 2006 09:53
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
| gregormg napisał/a | | czy podobnie jak ja potrzebujecie modemu edge, bluetooth, IrDA, slotu na kartę pamięci (ta min 512MB), najlepiej z Symbianem i klawiaturą QWERTY. A do tego nie rzucający się w oczy i nieduży... |
Możliwość śicągania i oglądania filmów, Quake, co najmiej 50 stacji radiowych (to minimalny standard), wiadomości sportowe i pogoda(w miejscu, w którym akurat jestem) on-line, na bieżąco horoskop mój i moich najbliższych. A więcej to byłyby już gadżety
ps. Acha i żeby nie przeszkadzał mi dzwonieniem w czasie korzystania
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.
... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.
...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.
Feliks Koneczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|