Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
czy pieniadze zmieniaja ludzkie zycie?
Post dodany: |22 Lut 2006|, 2006 17:55
Data rejestracji: 25 Sty 2006 postów: 402
" "

co sadzicie na ten temat? czy jest jakis sens w gonieniu za kariera? czy cos tracimy?

Pozdrawiam

PW
»więcej

^
Post dodany: |22 Lut 2006|, 2006 19:40
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
" "

qotecek napisał/a
co sadzicie na ten temat?

Ja tam uważam, że pieniądze są ważne i odgrywaja dużą rolę w naszym życiu. I osobiście nie wierzę w słowa ludzi, którzy się zarzekają, że ich nie potrzebują.
Myślę, że pieniądze nie zmieniają ludzi [którzy nie robią wszystkiego dla nich], ale są rzeczą, która pozwala żyć. Która nam ułatwia życie.
Ale można spojrzeć w drugą stronę, bo np brak pieniędzy może zmienić. A właściwie zmienia. Stawia człowieka w bardzo trudnej sytuacji, co prowadzi do życia na marginesie, albo do agresji i przemocy, egoizmu, walki o cokolwiek ...

qotecek napisał/a
czy jest jakis sens w gonieniu za kariera?

Jest. Bo z czegoś trzeba żyć ;) Poza tym każdy ma jakiś cel, nawet taki malutki :) I będzie do niego dążył :) Myślę, że gonienie ma sens, ale z umiarem :) Trzeba wiedzieć, kiedy to pogoń za postawionym celem, a nie pogoń za pieniądzem. Bo wtedy to pracoholizm itd ;)

qotecek napisał/a
czy cos tracimy?

Tracimy kiedy...?

PW
»więcej

^
Post dodany: |22 Lut 2006|, 2006 19:53
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
" "

A może lepsze byłoby pytanie: Czy gonienie za pieniędzmy zmienia ludzkie życie? :wink:
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.

... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.

...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.

Feliks Koneczny

PW
»więcej

^
Post dodany: |22 Lut 2006|, 2006 21:07
" "

Bogactwo jest jak blask świecy; jedni nie usną przy jej świetle inni bez niego.

zalozylam taki temat, poniewaz mam napisac rozprawke w ktorej mam odpowiedzieciec na to pytanie.jestem ciekawa co wy sadzicie na ten temat. ja mam swoje zdanie od dawna uksztaltowane. widze jak rodzice nie maja czasu dla dzieci na zwykla rozmowe bo sa zajeci;/ moim zdaniem jest to spowodowane rozwojem cywilizacji, nici w rodzinie staja sie coraz slabsze.

moim zadniem osoby sukcesy czesto(choc sa wyjatki) zapominaja o podstawowych wartosciach w zyciu.

wiadome jest ze kariera ma sens. ale zbyt wielu ludzi stawia ja na pierwszym planie.

PW
»więcej

^
Post dodany: |22 Lut 2006|, 2006 21:49
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
" "

Pogoń za karierą jest bez sensu. Sensem jest robienie kariery.

Pogoń za karierą, czyli usilne dążenie do zrobienia kariery jest bez sensu. Ponieważ spalamy się w działaniu zupełnie bezcelowym. Jeśli zrobimy karierę, do czego będziemy dążyć - przecież poświęciliśmy się robieniu kariery. Rodzina, znajomi cyz też nasze hobby zastały zapomniane ponieważ goniliśmy za karierą. A gdy nie osiągniemy sukcesu po podwójna przegrana.

Robienie kariery, to znaczy działania promocyjne wokół własnej osoby, bez utraty kontaktu z rzeczywistością, bez poświęcania znajomych czy też znalezienie czasu na inne przyjemności.
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.

... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.

...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.

Feliks Koneczny

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Lut 2006|, 2006 12:42
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
" "

qotecek napisał/a
Bogactwo jest jak blask świecy; jedni nie usną przy jej świetle inni bez niego.

ja bym powiedzial, ze raczej jak telewizor :-) mozecie mnie cytowac 8) hehe

a tak na serio:

nigdy niebylem bogaty wice trudno powiedziec. Mysle jednak ze pieniadze zmieniaja niektorych ludzi. Wydaje mi sie ze jak kogos stac na wszystko to poprostu ujawnia sie jego prawdziwa natura. dopoki byl zalezny od kogos to udawal (jak wieszosc z nas).
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Lut 2006|, 2006 12:55
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
" "

Z tych ludzi których znam - wszyscy się zmienili, którzy mają więcej kasy. Niestety nikt się nie zmienił na lepsze. Im więcej ludzie mają, tym bardziej są skąpi i nieżyczliwi.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Lut 2006|, 2006 16:03
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
" "

sa ludzie i parapety :)
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Lut 2006|, 2006 19:08
" "

Cytat
sa ludzie i parapety Smile

ale zeby urodzic sie kredensem :mrgreen:

ale powracajac do tematu,
Cytat
Z tych ludzi których znam - wszyscy się zmienili, którzy mają więcej kasy. Niestety nikt się nie zmienił na lepsze.

no wlasnie o to mi chodzi. ja tez nie znam takich osob. zazwyczaj Ci co maja duzo hajsu wywyzszaja sie. i to mnie strasznie denerwuje...;/ czesto widze w sql wysmiewanie sie z osob ktorych rodzice poprostu mniej zarabiaja...

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Lut 2006|, 2006 22:11
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
" "

qotecek napisał/a
czesto widze w sql wysmiewanie sie z osob ktorych rodzice poprostu mniej zarabiaja...

Widzę, że mówimy o zupełnie różnych ludziach. ja nie mówie o młodzieży, tylko o dorosłych osobach. O moich kolegach z podwórka, ze szkoły średniej, lub studiów. Praktycznie wszyscy dobrze zarabiający staja się skąpi. Gdy na studiach brakowało na piwko (niestety i tak bywało), to zawsze można było od kogoś dostać. Działało to w obie strony. Teraz widze, że Ci którzy mają dużo pieniędzy nie postawią piwa. A osoby które mają dużo mniej gotowe są się obrazić jak sie chce samemu za piwko zapłacić. Po prostu raz płaci jedna osoba, innym razem druga. Najważniejsze jest miłe spędzanie czasu w gronie znajomych :) .
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy

PW
»więcej

^
Skocz do: