Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Nowe publikacje
Post dodany: |21 Wrz 2006|, 2006 12:50
Data rejestracji: 21 Wrz 2006 postów: 4
Witam!
To jest mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
Przepraszam z góry jeśli założyłem temat nie w tym dziale co trzeba ale do żadnego innnego mi nie pasował...
Otóz mam takie pytanie odnośnie matury 2007. Nawet dwa pytania przedstawiające dwie różne wizje mojej matury:
Zdaje na maturze jako przedmioty obowiązkowe polski, angielski, wos i jako dodatkowy matematykę.
Czy jeśli obejmie mnie amnestia powiedzmy gdy nie zdam angielskiego i matematyki?
Amnestia na obowiązkowy przedmiot, ale pytanie czy jesli dodatkowo nie zaliczyłbym przedmiotu dodatkowego to obleje?
Innymi słowy: zda się maturę przy oblaniu zarówno jednego przedmiotu obowiązkowego i jednego dodatkowego?
Czy te przedmioty dodatkowe to tylko punkty i nie mają znaczenia na przebieg matury (znaczy kwestię zdania)?
Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź!
Post dodany: |21 Wrz 2006|, 2006 13:40
Data rejestracji: 05 Sie 2006 postów: 852
Zdajesz z polskiego, angielskiego i wosu...to sa Twoje podstawowe przedmioty. Zeby je zdac musisz napisac je na conajmniej 30% Jesli z jakiegos z nich, bedziesz miala mniej niz 30% to oblalas mature, nie zdajesz.
Natomiast zdajac dodatkowo z matematyki to musisz ja zdac tylko i wylacznie na poziomie rozszerzonym..bo tak juz jest z dodatkowymi przedmiotami, ale jesli jej nie zdasz to nic sie nie stanie mature i tak masz zdana. (jesli masz zdane te pozostale przedmioty, obowiaskowe)
Jesli czegos jeszcze nie rozumiesz..to piszkaj
Czyń tak jakbyś chciał by inni czynili.

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: inna, niż każdy...
Post dodany: |21 Wrz 2006|, 2006 21:53
hmmm to się zapytam.
Jak to jest z tą amnestią: bo niby jeśli z dwóch przedmiotów uzyskało się co najmniej 30% a trzeciego niestety nie zaliczyło się na ten minimalny próg to matura i tak jest zdana. Dobrze mówię czy nie?
| Kati napisał/a | | ale jesli jej nie zdasz to nic sie nie stanie mature i tak masz zdana. (jesli masz zdane te pozostale przedmioty, obowiaskowe) |
Czyli gwoli ścisłości:
przedmioty dodatkowe jako tako nie mają wpływu na to czy maturę się zda czy nie?
Są to tylko dodatkowe punkty na maturze i tyle. Dobrze rozumiem ?

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |22 Wrz 2006|, 2006 06:15
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
| shonia napisał/a | | nie musi jej zdać, może mieć z niej np tylko 20% i nic się nie stanie |
Może zdobyć nawet 0% z przedmiotu rozszerzonego byleby tylko podeszła do matury rozszerzonej.
| aju napisał/a | Czy jeśli obejmie mnie amnestia powiedzmy gdy nie zdam angielskiego i matematyki?
Amnestia na obowiązkowy przedmiot, ale pytanie czy jesli dodatkowo nie zaliczyłbym przedmiotu dodatkowego to obleje?
|
Do matury pozostało jeszcze trochę czasu, więc proponuję wziąć się do nauki zamiast się martwić jak słabo można napisać aby zdać maturę.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |22 Wrz 2006|, 2006 21:03
| shonia napisał/a | | Kati napisał/a | | Natomiast zdajac dodatkowo z matematyki to musisz ja zdac tylko i wylacznie na poziomie rozszerzonym.. |
nie musi jej zdać, może mieć z niej np tylko 20% i nic się nie stanie
|
Nie miałam na mysli samego sensu "zdanie" lecz to ze gdy zdaje...czyli podchodzi do matury..to z dodatkowego musisz zdawac rozszerzenie..nie ma podstawy z dodadkowego.

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |22 Wrz 2006|, 2006 21:11
kaczan ja wiem że jest jeszcze dużo czasu.
W zasadzie wiem z czego zdaje mature: ang, pol, wos.
Tylko jeszcze pasowałoby mi zdawać z mat ale nie byłem pewien czy jeśli wybiorę go jako dodatkowy przedmiot i niestety zdarzyłoby się że nie zdam to czy matura jest zaliczona.
Ale skoro piszecie że tak to ok.
Już wszystko wiem.
Będę zdawał z ang, pol, wos i dodatkowo mat.
Dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez aju |22 Wrz 2006|, 2006 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Post dodany: |22 Wrz 2006|, 2006 21:15
aju, nie ma za co..

Profil PW e-mail
»więcej
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|