Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Środa, 23 maja 2012
Leontyna, Jan, Iwona, Symeon
 Światowy Dzień Żółwia
 1911: została otwarta Nowojorska Biblioteka Publiczna
 2006: pojawił się system operacyjny Microsoft Windows Vista w wersji Beta 2
Nowe publikacje
Post dodany: |20 Maj 2008|, 2008 20:21
Data rejestracji: 13 Lut 2008 postów: 333
Jak kobiety postrzegają prawdziwego mężczyznę? Stawiają na intelekt czy na poczucie fizycznego bezpieczeństwa bardziej? Dzis powinien być szczupły, a może dobrze zbudowany?
Co powinien mieć, aby móc za wieścić na nim oko i poczuć chęć go poznać?
(Pomijamy wątek zakochania sie, bo jest całkowicie odrębny od tematu.)
"zmierzam do celu, do nagrody w górze, do której zostałem powołany przez Boga w Chrystusie Jezusie."
Fil. 3,14
Post dodany: |21 Maj 2008|, 2008 02:51
Data rejestracji: 24 Lis 2006 postów: 274
| Gwahyr napisał/a | | Dzis powinien być szczupły, a może dobrze zbudowany? |
jedno nie wyklucza drugiego..
prawdziwy mezczyzna..jest..po prostu....meski
reszta- dla kazdej(rowniez dla kazdego)definicja prawdizwego mezczyzny- jest inna..
prawdziwy mezczyzna...
...sprawia,ze kobieta czuje sie przy nim wyjatkowa i wspaniala, takze bezpieczna.
potrafi rozmawiac na wiele tematow, pocieszyc, byc czulym, wrazliwym,zauwaza, kiedy inni cierpia, jednoczesnie jest zdecydowany, stanowczy kiedy trzeba, opiekunczy, nie wtsydzi sie wykonywac czynnosci, ktore stereotypowo uznawane sa za "babskie", nie wstydzi sie przyznac, ze czasem to nawet z checia np ogladnie jakas komedie romantyczna..
dalej...potrafi obronic kobiete, wie jednak,ze przemoca wiele sie nie osiagnie, jest kulturalny, nie uzywa wulgaryzmow(a przynajmnej, a moze przede wszystkim-potrafi sie przy kobietach pohamowac).wzbudza zaufanie.
aa.. i zeby potrafil:
zawiazac krawat
zaplesc warkocz
rozroznic spodnice od sukienki.
to tak na szybko..
...i nic jakos mi nie zal, a powinno byc zal...(?)..
Ostatnio zmieniony przez agipe |21 Maj 2008|, 2008 02:51, w całości zmieniany 1 raz
Profil PW
»więcej
Opis: agór;)
Post dodany: |21 Maj 2008|, 2008 09:10
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
| agipe napisał/a | aa.. i zeby potrafil:
...
rozroznic spodnice od sukienki |
i pończochy od rajstop...
A tak poważnie, to podobnie jak z nami, babami, każdy ma swój ideał.
Mój ideał wygląda jak Keanu Reaves albo jak model z miesiąca maj na moim kalendarzu...
Jeśli o wyglądzie mówimy
A poza tym, to mężczyzna musi mieć swoje niezależne zdanie. Nie może się zawsze zgadzać z kobietą, przytakiwać ile się da. Pantoflarzom mówimy STOP!
Mężczyzna to w ogóle ma trudniej, musi wiedzieć, że we wtorki kobiece 'nie' znaczy nie, natomiast w okolicach czwartku to 'nie', może znaczyć 'tak'. Problem się pojawia, kiedy nie zauważy różnicy między 'nie' i nie'
I wtedy musi wiedzieć, czy na kobiecego focha zadziała kwiatek, czy może rozmowa.
Musi wiedzieć, że kobiecie nie zawsze się podoba, że idzie do pubu na mecz z kumplami, mimo że mówi "baw się dobrze kochanie", "oczywiście, że nie widzę w tym nic złego"
Musi o kobietę dbać, nie mówię tu o sponsoringu, tylko o zadbaniu o bezpieczeństwo. Materialne, psychiczne, fizyczne.
Musi czasem kobietę rozpieszczać czułymi słówkami, ale musi też pokazać, że jest macho.
Nie może mieć więcej kosmetyków ode mnie (a to jest trudne, bo mój asortyment ogranicza się do szminki ochronnej, balsamu do ciała i odżywki do włosów )l
Musi czasami wstać, żeby podać śniadanie do łóżka (czemu zawszekobiety muszą dbać o posiłki? ).
Prawdziwy mężczyzna powinien kochać swoją kobietę i nie powinien udawać, że tak nie jest.
Ah, gdzie ci mężczyźni..

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |21 Maj 2008|, 2008 15:47
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
| shonia napisał/a | | musi wiedzieć, że we wtorki kobiece 'nie' znaczy nie, natomiast w okolicach czwartku to 'nie', może znaczyć 'tak'. |
Dokładnie I to jest podstawa
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |21 Maj 2008|, 2008 17:20
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
przed chwilką oglądałam taki jeden film. i było tam bardzo prawdziwe coś.
sytuacja. facet gada z kobietą i kobietka ta zdradza mu neizwykle ważny kobiecy sekret
On: czego Wy, kobiety tak na prawde chcecie?
Ona: tak na prawde... to my same nie wiemy czego chcemy...
(to tak w nawiązaniu do tych wtorków  )
facet powinien... być. dla każdej inny.
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Post dodany: |22 Maj 2008|, 2008 17:52
| Cytat | | Faceci są prości, a wiadomo co się dzieje, jak się chce od prostych istot tyle naraz. |
No no...ładnie podsumowałeś
Post dodany: |22 Maj 2008|, 2008 18:41
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
| agipe napisał/a | i zeby potrafil:
zawiazac krawat
zaplesc warkocz
rozroznic spodnice od sukienki. | rozpiąć stanik jedną ręką?
Post dodany: |22 Maj 2008|, 2008 18:54
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
Macbeth, tak jest
Post dodany: |22 Maj 2008|, 2008 19:09
No co Wy? Rozpiąć stanik jedną ręką? To już przeżytek, teraz rozpina się zębami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|