Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 24 maja 2012
Zula, Jan, Maria, Joanna
 1945: utworzono Uniwersytet Łódzki, Politechnikę Łódzką, Politechnikę Gdańską i Politechnikę Śląską
 1543: zmarł Mikołaj Kopernik, astronom polski
 1931: w Raszynie uruchomiona zostaje najsilniejsza w Europie stacja radiofoniczna (moc 120 kW), która swym zasięgiem obejmuje całą Polskę
Nowe publikacje
Post dodany: |6 Paź 2004|, 2004 19:07
Mam do wszystkich wielką prośbę. Jak ktoś jest na tyle odważny i ma ambicje lub ich nie ma i ma ochotę wyrazić swoje zdanie na temat, który zachwilę napiszę to niech wyśle mi e-maila (porebap@poczta.onet.pl). Wypowiedź Twoja będzie mi pomocna do mojego zadania na ustną maturę z polskiego.
"Jaka jest dla Ciebie wartość Świata" (To jest pytanie od demnie, najlepiej by było jak byście napisali to w języku potocznym)
Pełny temat brzmi:
"Świat wartości młodzieży zawarty w języku. Zbadaj problem opierając się na tekstach piosenek lub języka potocznego".
Jak ktoś ma pomysł jak można ten temat rozwinąć to też prosiłbym o kontakt ze mną.
Z góry dziękuję za wysłaną wiadomość (porebap@poczta.onet.pl)
Post dodany: |6 Paź 2004|, 2004 22:42
Dla ambitnych ?
To Ty przyjacielu samodzielnie musisz się do matury przygotować i im wcześniej to zrozumiesz tym lepiej.
Post dodany: |7 Paź 2004|, 2004 17:22
Data rejestracji: 04 Sie 2004 postów: 211
No dokładnie raczej nikt nie będzie za Ciebie pisał wypracowań na maturę i to nie jest kwestia ambicji. Rada dla Ciebie  naucz się juz teraz ściemniać i owijać w bawełnę, bo jeśli chcesz iść na studia to ta umiejętność będzie niestety niezbędna!! Powodzenia!!
Post dodany: |15 Paź 2004|, 2004 00:32
Data rejestracji: 15 Sie 2004 postów: 615
Życzę Ci powodzenia i dlatego zmuszony jestem podpisać się pod radami kierowanymi do Ciebie przez Jenniferkę i Ambitnego.
Post dodany: |17 Paź 2004|, 2004 22:42
Data rejestracji: 08 Sie 2004 postów: 496
porebap@poczta.onet.pl ja przypuszczam ze nas tu w konia robisz, jezeli nie, napisz to ci powiem co o tym sadze
-"Nie zawsze mam rację, ale nigdy się nie mylę."
Post dodany: |18 Paź 2004|, 2004 21:50
Data rejestracji: 11 Sie 2004 postów: 154
Ludzie jednak lubią wyręczać się innymi
Post dodany: |20 Paź 2004|, 2004 21:27
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
Ja to ci tylko powiem, ze powinienes to napisac sam. Zacznijmy od tego, ze to co napiszesz sam łatwiej zapamietasz. A musisz mowic przez ok 20 minut wiec wiesz... Nie wiem jak to jest u ciebie ale moja szkola od pierwszej klasy przygotowuje pod katem matury. I na polskim mamy w pierwszej klasie przygotowac material (np. mitologie) i mowic o niej przez ok 5 minut. I czas ten ma sie sukcesywnie zwiekszac. Takie rozwiazanie jest moim zdaniem najlepsze.
Post dodany: |24 Mar 2005|, 2005 23:02
Data rejestracji: 23 Mar 2005 postów: 229
Matt,
przegladam sobie forum i natrafilam na ta wypowiedz... wiem, ze jest dosc stara, ale jakos tak nie moge pozostawic Twojej wiadomosci bez komentarza:/
Pewnie teraz juz wiesz, ze na maturze mozna mowic gora 15min:) Jesli napisales prawdziwe dane to masz 16lat wiec do matury troche Ci jeszcze brakuje... szczesciarz z Ciebie:) ja juz za miesiac... ale nie o tym chcialam! zgadzam sie, ze trzeba pisac samemu, bo inaczej to nie ma sensu, ale dziwnie czytalo mi sie rade kogos kto nie wie co to znaczy pisac taka prace [moze teraz juz wiesz]. Masz ogromne szczescie, ze w Twojej szkole juz od 1wszej klasy mysla o maturze... mam ten "zaszczyt" bycia kroliczkiem doswiadczalnym i szczerze mowiac to mam niezlego pietra!!!! Moze ta osobka, ktora napisala z prosba o pomoc jest zagubiona w nowym systemie?:) nie no teraz to zartuje, ale naprawde jest ciezko! mam nadzieje, ze Ty bedziesz mial nie tyle latwiej co przyjemniej:) i bedziesz wiedzial na czym stoisz! pozdrawiam
Develop a negative into a positive picture
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|