Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 24 maja 2012
Zula, Jan, Maria, Joanna
 1945: utworzono Uniwersytet Łódzki, Politechnikę Łódzką, Politechnikę Gdańską i Politechnikę Śląską
 1543: zmarł Mikołaj Kopernik, astronom polski
 1931: w Raszynie uruchomiona zostaje najsilniejsza w Europie stacja radiofoniczna (moc 120 kW), która swym zasięgiem obejmuje całą Polskę
Nowe publikacje
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 22:18
Data rejestracji: 20 Lut 2006 postów: 11
Witam. Nie będę się rozpisywał. Moje pytanie zawarte jest w temacie.
Post dodany: |15 Mar 2006|, 2006 23:37
Data rejestracji: 20 Kwi 2005 postów: 1160
Było już to pytanie na forum. Odpowiem tak samo jak poprzednio - do scroll locowania
Celem nauki jest dążenie do Prawdy dla niej samej.
... nierówność jest koniecznym warunkiem postępu.
...religia jest ze wszystkich spraw publicznych najbardziej publiczną.
Feliks Koneczny
Post dodany: |16 Mar 2006|, 2006 08:09
Data rejestracji: 13 Mar 2006 postów: 136
pamiętam że gdzieś ostatnio coś widziałem na ten temat. nie jestem pewien w 100% ale przysiks służy do (w czasach baaardzo odległych, systemy win 3.1, dos) do zmiany strony kodowania. obecnie do włączania tylko tej lampki
ale sprawdź to dokładnie.
a to co znalazłem w sieci:
| Cytat | Key found on a computer keyboard sometimes located close to the keyboard pause key. The scroll lock key is intended to temporarily stop the scrolling of text or halt the operation of a program. Today many programs commonly do not utilize or function properly with this key.
However, an example of a program that this key may still commonly be used in in is Microsoft Excel. Users can press the scroll lock key to move the window without moving the selected cell or visa versa. |
http://www.computerhope.com/jargon/s/scrolock.htm

Profil PW www
»więcej
Opis: Jestem Sprite :)
Post dodany: |14 Kwi 2006|, 2006 20:18
Data rejestracji: 14 Sty 2006 postów: 51
Powszechnie wiadomo, że po zaznaczeniu jakiegoś obszaru komórek w arkuszach EXCEL, przewijanie za pomocą strzałek powoduje utratę zaznaczenia komórek. Wciskając przycisk SCROLL LOCK możemy operować strzałkami ile tylko da rade !!!!
Pozdro kaczorek1984!!!
NASZA WIEDZA JEST UŻYTECZNA TYLKO WTEDY
GDY MOŻEMY NIĄ SIĘ DZIELIĆ Z TYMI KTÓRZY JEJ
NIE MAJĄ...

Profil PW
»więcej
Opis: kaczorek1984
Post dodany: |9 Sty 2007|, 2007 20:12
Data rejestracji: 23 Sie 2005 postów: 267
Jest inne zastosowanie tej diody w AQQ jest opcja wykorzystania jej do sygnalizacji przychodzących wiadomości
Człowiek ma niezwykły dar niszczenia tego co Bóg stworzył
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|