Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Dymisja Leo Beenhakkera
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 13:51
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
" "

Jak zapewne wiecie, po wczorajszej kompromitacji reprezentacja Polski straciła trenera, Leo Beenhakkera. Sama dymisja była moim zdaniem nie mniej żenująca, niż wczorajszy występ Polaków. Były już trener o decyzji prezesa Laty dowiedział się od dziennikarzy..

Pomijając już analizę tego co się wydarzyło wczoraj na boisku, a także atmosfery, która pogarszała się z miesiąca na miesiąc, zastanawiam się jakie kroki podejmie PZPN.
Nie trzeba być jasnowidzem, że sporo szans na objęcie stanowiska mają zarówno Stefan Majewski, którego popiera Piechniczek jak i Franciszek Smuda, który nie zaprzecza, że kadra go bardzo interesuje, a jego ostatnie sukcesy mogą są bardzo mocnym argumentem.

Prezes Lato nie ukrywa, że trenerem powinien zostać polski trener. Czy jest to jednak zasadne? Czy na prawdę liczy się aż tak bardzo narodowość? Ja rozumiem, że nasi trenerzy lubią mówić o tak zwanej polskiej myśli szkoleniowej, ale kto poza nimi o niej słyszał?

Słyszałem pogląd, że trenerem powinien zostać nie koniecznie Polak, ale trener z najwyższej światowej półki. Choćby nawet zażądał ogromnej pensji, należałoby mu dać jeszcze więcej.

Powiem szczerze, że bardzo mi takie podejście odpowiada, w końcu mamy budować drużynę na ME2012. Żeby zagrać tam więcej niż tylko 3 mecze, powinniśmy już dzisiaj zacząć systematycznie budować drużynę. Jest to o tyle ważne, że poza najbliższymi 2 meczami eliminacyjnymi Polacy do 2012 roku resztę meczy zagrają o pietruszkę.
GŁóWNY REGULAMIN | LaTeX | Zadania-Regulamin | Kompendium matematyki

Matematyka jest jak kobieta. Pierw trzeba ją pokochać, żeby coś wyszło..

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 15:00
Data rejestracji: 02 Paź 2005 postów: 958
" "

skoro do drużyn ściągamy obcokrajowców, to dlaczego również i trener nie musi być koniecznie osobą o polskich korzeniach, dla mnie istotne są jedynie jego pomysły oraz doświadczenie, nic inne nie jest ważne :)
nie czytam i nie odpowiadam na pytania zadawane poprzez pw!
proszę nie spamować mi skrzynki! bo nie znam się na żartach!

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 15:13
Data rejestracji: 06 Cze 2005 postów: 398
" "

nawet najlepszy jeździec nie wygra wyścigu na chudej starej szkapie. Nasz reprezentacja jest słaba i nawet najlepszy trener nic tu nie pomoże.

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 15:22
Data rejestracji: 18 Lip 2007 postów: 2347
" "

Ta sama reprezentacja wygrała kilka dni temu z Grecją.

Odetnę się o dyskusji o tym kto może a kto nie powinien być trenerem Polaków. Nie odkryję Ameryki jeśli powiem, że problem tkwi nie od dziś w samym PZPN-ie i wg mnie G. lato jest ostatnio osobą, która powinna stać na czele tego bałaganu.

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 15:54
" "

Pewnym jest, że tak źle jak w ostatnim czasie grać nie możemy, bo potrafimy lepiej. Wczoraj Polska spokojnie w 2. połowie mogła strzelić przynajmniej jedną bramkę. Jak to świadczy o trenerze? Moim zdaniem trener może zmienić i to sporo. Grać w piłkę ich już raczej nie nauczy, ale może kontynuować za Beenhakkerem ideę wprowadzania młodych zawodników do reprezentacji, rozpracowywać kolejnych rywali, mobilizować, pomagać im wygrać.

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 16:00
Data rejestracji: 06 Cze 2005 postów: 398
" "

g. lato nie powinien być działaczem - wiem powtarzam to co jest już wiadome wszystkim. ok, wiedzą wszyscy oprócz pzpn. lato czekał tylko na to, żeby beenhakkerowi powinęła się noga. nawet nie lato, całe pzpn czekało na to. teraz będą mogli w spokoju pić wódkę we własnym gronie. razem ze starymi wyjadaczami z repry.

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Wrz 2009|, 2009 16:10
" "

niutek, też miałem wrażenie, że Lato tylko czeka na potknięcie trenera. Leo też już nie starał się pracować sumiennie i chociażby zupełnie olewał mecze z udziałem polaków w klubach. Sądzicie jednak, że nie powinien przyznać się do błędów i przeprosić kibiców oraz wziąć na siebie ciężar porażek?

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Wrz 2009|, 2009 17:54
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1396
" "

Kris, co do wygranej z Grecją - mówisz o meczu towarzyskim?? Tzn o ile o tym mowisz o którym myśle xD

Bo jeśli tak - Polacy często wygrywaja towarzyskie... a legną na prestiżowcyh ;/

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |12 Wrz 2009|, 2009 18:18
" "

Szkoda, że teraz trwa w mediach obrzucanie się błotem z obu stron..

Co ciekawe o naszej sytuacji wypowiada się Aime Jacquet, który jest zdania, że trenerem powinien zostać ktoś stąd, kto nawiązałby do naszej chwalebnej historii. Ciekawe czy myśli o Kasperczaku ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Wrz 2009|, 2009 18:22
Data rejestracji: 18 Lip 2007 postów: 2347
" "

Wg mnie najlepszym kandydatem jest Smuda, najlepsze czasy Kasperczaka zdaje się, ze już minęły.

PW
»więcej

^
Skocz do: