Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 24 maja 2012
Zula, Jan, Maria, Joanna
 1945: utworzono Uniwersytet Łódzki, Politechnikę Łódzką, Politechnikę Gdańską i Politechnikę Śląską
 1543: zmarł Mikołaj Kopernik, astronom polski
 1931: w Raszynie uruchomiona zostaje najsilniejsza w Europie stacja radiofoniczna (moc 120 kW), która swym zasięgiem obejmuje całą Polskę
Nowe publikacje
Post dodany: |19 Kwi 2007|, 2007 15:26
Data rejestracji: 19 Kwi 2007 postów: 1
No więc próbuję uruchomić usługi HTTP i FTP na komputerze w sieci lokalnej 192.168.0.2, tak aby był do nich dostęp z Internetu, przez router 192.168.0.1 za pomocą usługi Dyndns.org
Obecnie po wpisaniu z Internetu http://uzytkownik.dyndns.org oraz ftp://uzytkownik.dyndns.org przekierowuje mnie prawidłowo, ale tylko na bramę (a więc mój router 192.168.0.1).
Próbowałem, najpierw z usługą FTP.
W panelu administracyjnym routera dokonałem przekierowania portu i innych ustawień, jak na obrazkach poniżej:
Niby wszystko ustawiłem prawidłowo (?), niestety próbując wejść na ftp ftp://uzytkownik.dyndns.org owszem, pojawia się okienko logownia na ftp, ale to jest jakieś FTP wewnętrzne routera (???), bo akceptuje tylko dane logowania routera. Na pewno nie jest to FTP uruchomione na 192.168.0.2, bo ten FTP nie loguje w tym momencie żadnych prób dostępu. Oczywiście wchodząc bezpośrednio na ftp://192.168.0.2 FTP działa tak, jak trzeba.
Coś muszę mieć jeszcze źle skonfigurowane. Ale pojęcia nie mam co.
Kto mi pomoże?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|