Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Nowe publikacje
Post dodany: |19 Lip 2010|, 2010 10:53
Data rejestracji: 19 Lip 2010 postów: 2
Jeśli nikt nie będzie miał pomysłu na gatunek to abrdzo proszę o jakieś linki do stron gdzie jacyś spece mi poradzą-bo szukałem i nie mogłem znaleźć nic, z bezkręgowców to jedynie entomologiczne fora...
Dżdżownice sfotografowałem wczoraj w nocy podczas "polowania" na ćmy
Ma dziwne plamki ułożone w 2 regularnych rzędach. Są niebieskie i jakby trochę odblaskowe.
Na zdjęciu niewiele widać oprócz plamek więc dla ułatwienia powiem że plamki były bardziej widoczne z przodu i tenże przód chyba był nieco od góry spłaszczony, kolanka nie zaobserwowałem-chyba nie było widoczne.
Link do zdjęć:
http://www.fotosik.pl/pok...b405b3e53a.html
http://www.fotosik.pl/pok...58f040cd3b.html
Post dodany: |19 Lip 2010|, 2010 14:37
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1747
Szukam i szukam i nic nie znajduje, a mysle ze gdyby istniał taki gatunek napewno by był opisany na wielu stronach/ Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, ze jest to opalizacja śluzu, ale jeszcze poszukam i może na cos sie natkne, ale nawet na zagranicznych stronach nic nie ma
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |19 Lip 2010|, 2010 17:56
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5107
Grrr, ile to już razy było o tym, że obrazki tylko w załącznikach (ew. w albumie, byle nie z zewnątrz)... Regulamin się czyta. Post do poprawienia.
Post dodany: |21 Lip 2010|, 2010 20:57
Data rejestracji: 19 Lip 2010 postów: 2
a co to jest ta opalizacja śluzu?
no i czu w necie znajdę jakieś info o dżdżownicach? np. liste gat. bo znalazłem tylko ze są 32 gat.
no i wgóle w internecie czy są jakieś fora/strony poświęcone innym bezkręgowcom niż owady i pająki
no i jak nazywają sięspecjaliści od nich? bo od owadów t oentomolodzy
i chyba są wogóle tacy? w koncu ktos sie chyba ksztalci w tym kierunku? bo slyszalem na razie tylko o tym ze entomologie mozna studiowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|