Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 24 maja 2012
Zula, Jan, Maria, Joanna
 1945: utworzono Uniwersytet Łódzki, Politechnikę Łódzką, Politechnikę Gdańską i Politechnikę Śląską
 1543: zmarł Mikołaj Kopernik, astronom polski
 1931: w Raszynie uruchomiona zostaje najsilniejsza w Europie stacja radiofoniczna (moc 120 kW), która swym zasięgiem obejmuje całą Polskę
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
email
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 17:46
Data rejestracji: 30 Wrz 2009 postów: 7
" "

cześć potrzebuje kogoś kto poprawi mi błędy w tych Emilach z góry dzięki

to jest pierwszy z nich

cześć agata !!!
Jak się masz? pisze do ciebie ponieważ chciałem ci podziękować za materiały o Szkocji . Miałem dużo problemów z odebraniem tej paczki musiałem na nią czekać aż 9 dni!!!!
Kiedy już wygłoszę prezentacje natychmiast zdam ci relacje, może poradzisz mi jak się do tego zabrać ??

How are you ? J writing you because J wont thank you for materials about Scotland. J had many difficulty with receipt pack. J wait for it 9 days !!!.
when J voice screed , J will write for you. Maybe you get advice for me How J must do it ?
:roll:

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 18:22
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1421
" "

aleksander25 napisał/a
J writing you
I'm writing
aleksander25 napisał/a
J wont
I want to
aleksander25 napisał/a
for materials
for the materials
aleksander25 napisał/a
J had many difficulty with receipt pack. J wait for it 9 days !!!
I had a lot of travails (difficulties odnosi się raczej do pieniędzy ;) ) with receipting a pack.
aleksander25 napisał/a
J wait for it 9 days
I musted to (mówimy o przeszłości) wait for it until (aż) 9 days!
aleksander25 napisał/a
when J voice screed
When I'll voice a presentation (lepiej pasuje jako prezentacja, screed to raczej przemowa, jeśli to miałeś/aś na myśli, może zostać screed)
aleksander25 napisał/a
J will write for you
I'll write you (przyjęło się niestosowanie tu nic, dosłownie "napiszę Cię", tak jak np. I'll call You later - zadzwonię później itd.) pronto (natychmiast)
aleksander25 napisał/a
Maybe you get advice for me
Maybe you can advise me
aleksander25 napisał/a
How J must do it
how to do that? / how should I do it?

Dawaj kolejne :)
Ostatnio zmieniony przez Ascara |6 Paź 2009|, 2009 18:23, w całości zmieniany 1 raz  

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 18:26
Data rejestracji: 08 Kwi 2008 postów: 816
" "

Pierwsza sprawa. Piszemy I a nie J !

aleksander25 napisał/a
J writing you because J wont thank you for materials about Scotland.

I am writting to you because I want to thank you for materials about Scotland.

aleksander25 napisał/a
J had many difficulty with receipt pack

I had problems with receive that briefcase/portfolio. I was waiting for it 9 days!

aleksander25 napisał/a
Kiedy już wygłoszę prezentacje natychmiast zdam ci relacje, może poradzisz mi jak się do tego zabrać ??

When I show the presentation, I will give you raport. Could you advise me how to do this?
Ostatnio zmieniony przez lemon |6 Paź 2009|, 2009 18:31, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 18:34
" "

super dzięki zaraz wstawię jeszcze jedno

[ Dodano: 6 Październik 2009, 18:42 ]
Dear MR brown

Chciałbym być studentem w waszej szkole. w tym roku skończyłem szkole średnią z bardzo dobrym wynikiem maturalnym i chciałbym studiować Angielska literaturę , zawsze mnie to interesowało. chciałbym po prosić o podanie mi wymagań rekrutacyjnych i o możliwość uzyskania stypendium .

jakby co to wstawię moją angielską wersje. ale nie sądzę by była ona najlepsza.

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 19:06
" "

aleksander25 napisał/a
super dzięki
No problem ;)

aleksander25 napisał/a
jakby co to wstawię moją angielską wersje. ale nie sądzę by była ona najlepsza.
Ale czy to ważne? Napisanie jej przeze mnie lub przez lemona czy kogokolwiek innego - a pewnie, jesteśmy w stanie to zrobić - dla Ciebie będzie po pierwsze mijało się z celem, bo niczego Cię nie nauczy bezmyślne przepisanie, a po drugie będzie złamaniem zasad i regulaminu forum :) Czekam na Twoją angielską wersję, na pewno nie będzie tak źle ;) Staraj się tylko skorzystać ze wskazówek, podsuniętych przeze mnie i lemona w związku z pierwszym e-mailem :)

[ Dodano: 6 Październik 2009, 19:07 ]
aleksander25 napisał/a
po prosić
Ps. nie wiem czy to literówka, czy ort., ale poprosić piszemy łącznie ;) - to tak poza tematem :)
Ostatnio zmieniony przez Ascara |6 Paź 2009|, 2009 19:08, w całości zmieniany 1 raz  

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 19:08
" "

spoko

[ Dodano: 6 Październik 2009, 19:16 ]
J would be student in your callage. this years J finishes secondary school with very good martriculation result. J wanna study English literature, this alweys be my hobby. Could J get reguirements admission? and How J can get scholarship ?

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 19:32
" "

Chciałbym być studentem w waszej szkole. w tym roku skończyłem szkole średnią z bardzo dobrym wynikiem maturalnym i chciałbym studiować Angielska literaturę , zawsze mnie to interesowało. chciałbym po prosić o podanie mi wymagań rekrutacyjnych i o możliwość uzyskania stypendium .

aleksander25 napisał/a
J would be
I'd like to be/I want to be.

aleksander25 napisał/a
this years J finishes
This year I finished (forma przeszła, poza tym -es dodajesz tylko do 3 os. l. poj. ;) ) the

aleksander25 napisał/a
martriculation
matriculation

aleksander25 napisał/a
J wanna
I want to (chyba, że nauczyciel nie "czepia się" zwrotów amerykańskich - w szkole uczymy się "angielskiego angielskiego", jężyk amerykański się trochę różni i z niego pochodzi "wanna" )

aleksander25 napisał/a
this alweys be my hobby
It has been my hobby for a long time (czas present perfect, jeśli jeszcze go nie miałeś, możesz zastosować "It always was my hobby" )

aleksander25 napisał/a
Could J get reguirements admission?
I want to ask for giving me admission requirements ? (na upartego może pozostać Twoja wersja, jeśli zmienisz miejsca dwóch ostatnich wyrazów - powinny, moim zdaniem, być odwrotnie, w zwrocie, który Ci podałam jest więcej "grzeczności")

aleksander25 napisał/a
and How J can get scholarship ?
How can I get the scholarship? (albo jeśli chodzi o samą możliwość czy możesz - Can I get the scholarship? )

Jeszcze coś :) ? Bo mówiłeś, że masz ich kilka.
Ostatnio zmieniony przez Ascara |6 Paź 2009|, 2009 19:32, w całości zmieniany 1 raz  

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 19:55
" "

sorry że ci zmartwię ale niestety były tylko 2 dzięki z pomoc

^
Post dodany: |6 Paź 2009|, 2009 20:00
" "

aleksander25 napisał/a
sorry że ci zmartwię ale niestety były tylko 2

Ahhh, masz o mnie tak złe zdanie, że tak lubie poprawiać błędy innych?? :P

aleksander25 napisał/a
dzięki z pomoc

Nie ma sprawy, polecam się na przyszłość :)

PW
YIM
»więcej

^
Skocz do: