Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |17 Wrz 2007|, 2007 17:30
Data rejestracji: 15 Wrz 2007 postów: 8
Witam,mam pewien problem ponieważ ostatnio dostałem prace z historii na temat Epoki miedzi,jednak nic nie moge na jej temat znaleśc..prosze was o pomoc,podam tylko to co znalazłem:
Epoka miedzi- jedna z epok prehistorii - okres przejściowy między archeologicznymi epokami kamienia i brązu, w trakcie którego wśród ludów neolitycznych weszły do użycia pierwsze wyroby z metalu, przede wszystkim z miedzi i złota (narzędzia, broń, ozdoby), chociaż nadal w powszechnym użyciu były narzędzia wyrabiane z kamienia i krzemienia.
Czas trwania Epoki miedzi był zróżnicowany terytorialnie.początki okresu sięgają w środkowej Europie - poł. IV tysiąclecia. p.n.e. W Polsce pierwsze wytwory z miedzi pojawiły się w drugiej połowie IV tysiąclecia p.n.e.
Jednak potrzebuje tego więcej:/
Post dodany: |17 Wrz 2007|, 2007 20:15
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
Poszukaj pod hasłami eneolit i chalkolit.
O epokach przejściowych samych w sobie jest mało informacji zawsze, natomiast mozesz zaczac od epoki kamienia, zahaczyc o epoke miedzi rozwijajac temat i zakonczyc na tym, ze przerodzila sie ona w epokę brązu.
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.
Richard Dawkins
Post dodany: |17 Wrz 2007|, 2007 20:34
Data rejestracji: 15 Wrz 2007 postów: 8
Wielkie dzięki za chwile to zrobie,ale to jest tak że babka od Histy wyznaczała dla poszczególnych epok inne osoby więc ja musze pisać o epoce Miedzi i tyle...
Post dodany: |18 Wrz 2007|, 2007 23:30
Data rejestracji: 13 Lip 2005 postów: 498
Potrzebne informacje zapewne znajdziesz w bardziej specjalistycznych książkach historycznych, np. podręcznikach akademickich
I am against religion because it teaches us to be
satisfied with not understanding the world.
Richard Dawkins
Post dodany: |18 Lis 2010|, 2010 14:06
Data rejestracji: 18 Lis 2010 postów: 1
google pl jest taka strona powinna ci pomoc wiesz jak sie nie umie wykorzystywac internetu no to idz do przedszkola  )
Proszę zwracać uwagę nieco łagodniej. _Mithrandir
Ostatnio zmieniony przez _Mithrandir |18 Lis 2010|, 2010 19:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|