Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Nowe publikacje
Post dodany: |23 Kwi 2008|, 2008 14:55
Data rejestracji: 22 Lip 2006 postów: 1989
Dla wielu ten mecz to przedwczesny finał. Dla mnie jako kibica  Czerwonych Diabłów  , ten mecz to coś niewyobrażalnie emocjonującego. Spotykają się dzisiaj największe drużyny ostatnich lat.
Barcelona jeszcze dwa sezony temu zdobywała Ligę Mistrzów.
Teraz Manchester wzmocniony i grający przez cały sezon na bardzo wysokim poziomie, z fenomenalnym Ronaldo ma ogromną chęć aby powtórzyć sukces z 1999 roku.
Czy stadion Camp Nou okaże się równie szczęśliwy dla anglików jak w pamiętnym finale z Bayernem?
Jestem ciekawy Waszych typów przed dzisiejszym spotkaniem gigantów.
Ostatnio zmieniony przez przem_as |23 Kwi 2008|, 2008 14:56, w całości zmieniany 1 raz
Post dodany: |23 Kwi 2008|, 2008 15:04
Data rejestracji: 18 Lip 2007 postów: 2347
| przem_as napisał/a | | Czy stadion Camp Nou okaże się równie szczęśliwy dla anglików jak w pamiętnym finale z Bayernem? | Mam nadzieję, że nie będą odrabiać strat tak jak w 1999 roku tylko postarają się tak żeby wychodzący po połowie kibice Barcelony rzucali na ziemię białe chusteczki na znak poddania się .
[ Dodano: 23 Kwiecień 2008, 16:08 ]
przem_as, znasz może wyjściową jedenastkę? Ja bym chciał tak:
Ustawienie 4:3:1:2
Bramka: van der Saar
Obrona: Brown, Ferdinand, Vidic, Evra
Pomoc: Scholes, Carrick. Hargreaves
Pomocnik-napastnik (łącznik): C. Ronaldo
Atak: Rooney, Tevez
[ Dodano: 23 Kwiecień 2008, 16:09 ]
też taki temat chciałem założyć

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: Perfekcjonista
Post dodany: |23 Kwi 2008|, 2008 15:47
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
Manchested United

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |23 Kwi 2008|, 2008 15:57
Składów nie widziałem. Myślę, że jeśli będą znane przed meczem, to na ostatnią chwilę.
Nie wiem jak wygląda sprawa z Vidiciem. Nie wiem czy nie wystąpi w jego miejscu Pique. Sporo mówiło się o możliwości wystawienia od pierwszej minuty Kuszczaka, ale pewnie wyjdzie Van der Saar. Anderson też nie czuł się ostatnio najlepiej, po meczu z Arsenalem (w którym zagrał z resztą fenomenalnie), więc pomoc będzie pewnie taka jak podałeś.
Jednym słowem jedenastka, którą wypisałeś jest moim zdaniem całkiem prawdopodobna
Post dodany: |23 Kwi 2008|, 2008 15:59
ustawienie chyba już nie. I wątpię aby grali jednocześnie Scholes, Carrick. Hargreaves , ale pomarzyć można.

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |23 Kwi 2008|, 2008 18:08
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5107
Pewnie Manchester
Post dodany: |24 Kwi 2008|, 2008 06:07
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
| shonia napisał/a | | Manchested United |
Juz kiedyś tłumaczyłem Tobie, że nie za bardzo się znasz . Tylko Barca.
Niestety tylko remis.
C. Ronaldo pokazał, że w meczach o stawkę kolejny raz zawodzi. Raczej nie należy mu się tytuł piłkarza roku.
Messi niestety nie wrócił do pełni formy. Ale i tak był wyróżniającym się piłkarzem Barcy. Świetną zmianę dał Henry (choć szkoda, że nie strzelił bramki). Za tydzień może Messi zagra lepiej i będzie znów ciekawie.
Stawiam na Barce
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |24 Kwi 2008|, 2008 07:13
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
To fakt, Cristiano wczoraj swojej klasy nie pokazał. Ile razy trafiał na bramke, tyle razy pudłował. Barcelona może i grała ładnie i składnie, ale też nieskutecznie.
Myślę, że za niecały tydzień mimo wszystko Manchester wygra. W końcu grają u siebie, a ten wczorajszy remis to dobra pozycja wyjściowa na wtorkowy mecz.

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |24 Kwi 2008|, 2008 16:43
| Cytat | | C. Ronaldo pokazał, że w meczach o stawkę kolejny raz zawodzi. Raczej nie należy mu się tytuł piłkarza roku. | to kto?
To że w jednym meczu się nie popisał to patrz przez przekrój całego sezonu: 39 bramek, parędziesiąt asyst. I jestem pewien, że jeśli nie grałby sam z przodu to zdziałałby dużo więcej. Jemu wystarczy dać piłkę i można go zatrzymać albo faulem albo wybiciem na aut. W sporadycznych wypadach ktoś mu zabierze piłkę, ale ten ktoś musi mieć niezłe depnięcie. Wszyscy się Fabregasem zachwycają a od dawna już nie widziałem żadnego błyskotliwego występu w jego wykonaniu.

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |27 Kwi 2008|, 2008 11:09
Dla mnie to był pierwszy karny, którego Ronaldo nie wykorzystał na moich oczach. To zadziwiające ale chyba po prostu siadła mu po tym psychika. Zamiast skupić się na grze, wolał wykłócać się z sędziami.
Poza tym zachwyciła mnie postawa obrony. Zagrali z niesamowitą dyscypliną taktyczną. Po zejściu Messiego widać było co tak na prawdę napędzało Barcę.
Wczoraj Diabły przegrały z Chelsea i straciły Vidicia, który jest wielkim pechowcem. Tym razem dostał potężny cios w nos oczywiście od Drogby, który chyba powoli przedkłada sporty walki nad grę w piłkę. Mam nadzieję, że uda mu się wykurować do wtorku.
Jakby nie było rewanż szykuje się smakowity
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|