Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |6 Gru 2006|, 2006 16:35
Data rejestracji: 22 Maj 2006 postów: 13
Mam do napisania referat z fizyki na dowolny temat, związany oczywiście z fizyką (nie liczą sie biografie fizyków). Czy mógłby mi ktos z was podżucić jakiś temat i materiały do zrealizowania refertu na ten temat?
Post dodany: |6 Gru 2006|, 2006 18:17
Data rejestracji: 30 Lis 2006 postów: 1550
Podaj na jakim jesteś poziomie z fizyki.
Napisałes, że masz wykształcenie gimnazjalne, czyli jesteś w szkole średniej. W której klasie.
Ale napisz, co już przerobiłeś (jakie działy fizyki), może czy któraś z dziedzin fizyki bardziej ci się spodobała.
Czy to ma być raczej jako ciekawostka, typu: "Kiedy będziemy mogli zobaczyć kometę Halley'a i dlaczego wtedy", czy raczej referat np. na temat siły tarcia, przewodzenia pradu. Chodzi mi, czy razcej to ma byc jak już wspomniałem, jako ciekawostka, na luzie, czy bardziej na poważnie.
Napisz cokoliwek, zebyśmy wiedzieli z jakiego zakresu ci pomagąc, bo materiał do fizyki jest ogromny.
wymiennik

Profil PW
»więcej
Opis: Chemik
Post dodany: |7 Gru 2006|, 2006 19:00
Data rejestracji: 22 Maj 2006 postów: 13
2 klasa technikum. Temat referatu nie musi byc związany z tym co aktualnie przerabiam na lekcjach. Nieważne czy to będzie ciekawostka czy tez bardziej poważny temat, ważne byle było związane z fizyką. Ten temat o komecie, który podałes podoba mi sie. Napisz coś wiecej o tym, masz jakies materiały na ten temat?
Post dodany: |7 Gru 2006|, 2006 23:38
Data rejestracji: 30 Lis 2006 postów: 1550
Szczerze powiedziawszy to ten teamt z kometą rzuciłem tak sobie z głowy.
A jeśli chodzi o materiały to raczej nie posiadam, już książek ze szkoły sredniej.
Jeśli zdecydowałbyś się na ten teamt, to musiałbys napisać o ciałach niebieskich, jakie wogóle są. Opisać ich budowe. Skupić się bardziej na kometach, na ich rodzajach, torach poruszania się i o o tym kiedy była ostatni raz kometa Halley' i kiedy się znowu pojawi. Mzesz dodać, coś o tym, że badanie ich zachowań pomaga nam zrozumieć różne prawa, budow wszechświata, jak powstała Ziemia.
Jeśli poszukasz w internecie informacji o kometach to napewno znajdziesz pełno informacji.
Niestety, żadnymi materiałami nie dysponuję.
Postaram sie poszukać czegoś w internecie to ci tutaj zostawie jakies linki. Ale będe mógł to zrobić dopiero w niedziele wieczorem lub w poniedziałek, więc dopiero wtedy będe mógł ci coś podrzucić.
wymiennik
[ Dodano: 9 Grudzień 2006, 00:02 ]
Znalazłem fajna stronkę o kometach.
Komety
Myślę, że znajdziesz tutaj dużo ciekawych informacji. Na twój referat powinno spokojnie wystarczyć.
Nie wiem, czy będziesz mógł cos pokazywać, ale jeśli tak to jest na tej stronce kilka ciekawych obrazków i rysunków.
Jakby Ci czegoś brakowało na jakiś konkretny temat dot. komet to napisz. Moze coś się znajdzie.
wymiennik

Profil PW
»więcej
Opis: Chemik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|