Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Fobie, lęki, ogólnie strach ;)
Post dodany: |17 Paź 2005|, 2005 15:16
Data rejestracji: 08 Paź 2005 postów: 76
" "

A zdarzały Wam się jakieś dziwne historie, których nie umieliście wyjaśnić i mieliście potem jakieś dziwne lęki? :P Mi się coś takiego raz zdarzyło, ale nie powiem co, bo pewnie i tak powiecie, że mi się to śniło albo coś :D
Offtop ma się w krwii :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |17 Paź 2005|, 2005 15:48
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

Od razu mówie, że całego tematu nie czytałem.

Kiedyś miałem (terazz już chyba nie) strach przed psami... Wywodziło się to z tego, że kiedyś gdy byłem mały wystraszyłem się psa (chyba nawet zmienilem kolor ;p).
Kiedyś też jako mały chłopiec przewróciłem się w... wannie i przez pewien czas bałem się sufitu.

To chyba tyle ;) .
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |17 Paź 2005|, 2005 20:20
Data rejestracji: 16 Paź 2005 postów: 51
" "

jesli o mnie chodzi to brat cioteczny opowiadal mi historyjke zmyslona ze na jego strychu mieszka duch strik.Noi jak bede komus niewtajemniczonemu duzo o nim mowil to zuci we mnie kamieniem.. noi gadalem gadalem i jak stalismy we 3 on ja i moj kuzyn drugi to cos mi zarabalo z gory czyms okraglym i mialem czerwona kulke odbita na klatce piersiowej... nie wiem jak to mozliwe ale sie wystraszylem.... :shock:
KOMPUTERY INTERNET PROGRAMOWANIE W DELPHI CZYLI :
www.portaldelphi.prv.pl

PW
»więcej

^
Post dodany: |18 Paź 2005|, 2005 01:57
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
" "

Monique napisał/a
A zdarzały Wam się jakieś dziwne historie, których nie umieliście wyjaśnić i mieliście potem jakieś dziwne lęki?

Jak byłem w podstawówce, to na wieczornym niebie widziałem NOL-a. Przez parę tygodni miałem "obawy" przed spojrzeniem w górę.
W PRACY - weekend :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Paź 2005|, 2005 12:58
Data rejestracji: 23 Paź 2005 postów: 25
" "

hmmm... mam takie coś...
Nie potrafię tego wyjaśnić, ale:

Lęk wysokości (czy też przestrzeni, jak niektórzy to nazywają) mam okropny - ze wszystkimi niemam objawami, no może poza omdleniem (chyba, że do tego po prostu jeszcze nie doszłam) z jednym wyjątkiem...

Miałam przyjemność przez parę sezonów polatać sobie na motolotni (cudowne uczucie, niezapomniane chwile) i zauważyłam, że będąc tam, w górze nie boję się ani trochę. Mogłam spokojnie się rozglądać, patrzeć w dół, pilot mógł sobie wyczyniać co tylko zechciał i nic - ja świetnie się czułam i bawiłam!!! Nie rozumiem tego, ale tak mam (może to ma związek z tym, że w czasie lotu nie ma się bezpośredniego kontaktu z ziemią, tak jak na wieży, balkonie, drabinie, itp. :?: )

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Paź 2005|, 2005 14:15
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

Możliwe, że ja mam coś podobnego. W kościele np. raczej na chórze bym długo nie wytrzymał, tak jak i w waskiej zabudowanej klatce schodowej (takiej jak na chór np.), a z kolei podczas pobytu w Niemczech byłem w parku spinaczkowym i nie powiem, że sie wogóle nie bałem ale nie było to chyba aż takie. Może to coś z tym, że boję się być pod sufitem wysokiego budynku... Nie wiem... :wink:
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |29 Gru 2005|, 2005 19:38
Data rejestracji: 29 Gru 2005 postów: 19
" "

psy... do dzisiaj mam blizny

PW
»więcej