Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Fobie, lęki, ogólnie strach ;)
Post dodany: |12 Paź 2005|, 2005 17:38
Data rejestracji: 08 Paź 2005 postów: 76
" "

Czy istnieje coś, przed czym czujecie nieuzasadniony strach? Ciasne pomieszczenia, wysokość, ciemność, a może jeszcze coś innego, dziwniejszego? ;)
Jesli chodzi o mnie to nienawidzę pająków ;) Tzn może nie żebym ich jakoś bardzo nie lubiłą, tylko po prostu brzydzę się ich :P Takie to małe, owłosione i szybkie...bleee :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Paź 2005|, 2005 18:14
Data rejestracji: 22 Cze 2005 postów: 1661
" "

boje sie ziemi
Arguing in the internet is like running in the Special Olympics, even if you win, you're still retarded

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Paź 2005|, 2005 19:24
Data rejestracji: 08 Sie 2005 postów: 99
" "

Jedyną rzeczą a może raczej osobą, na którą do tej pory mam alergie jest moja była nauczycielka z liceum...

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 13:12
Data rejestracji: 08 Sty 2005 postów: 257
" "

Otwartej przestrzeni i boję się oddalać od domu :(

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 14:08
Data rejestracji: 04 Sie 2004 postów: 211
" "

Ja też nienawidzę pająków, po prostu wpadam w panikę zaczynam ryczeć i nie mogę się uspokoić jak jest ich więcej niż jedna sztuka w moim otoczeniu.

I nienawidzę wysokich, ogromnych budynków stojących obok siebie a ja między nimi jakoś mnie to przytłacza, nie wyobrażam sobie siebie w NY City ... :mrgreen:

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 17:51
Data rejestracji: 07 Kwi 2005 postów: 453
" "

ja sie kiedyś bałam pająków- szczególnie kiedy byłam w piwnicy i taki duuuuuuzy, czarny wspinał mi sie po nodze :? teraz, jak widze pająka, to robie plask (jak jest duzy- z takim to sie nie bawie w łapanke) albo wypuszczam za okno, niech sobie zzera owady :wink:

w małym i duzym mieście jest tak samo :wink: ja własnie lubie na takie big budowle włazić, lub jechać na nie windą- ale uszy w pewnym momencie zatyka :wink:
za to na górze sa suuuuuuuuper widoki panoramy duzego miasta :D i fajne zdjęcia mozna porobić

raczej panuję nad lękami, fobiami i innymi strachami, ale nie nad stresem niestety
deep in the caribbean...

Do odwołania - na forumowym urlopie

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 18:59
Data rejestracji: 08 Paź 2005 postów: 76
" "

mighty_pirate napisał/a
eraz, jak widze pająka, to robie plask

A ja mimo, że się ich brzydzę to jakoś nie mam serca, by je zabić :D To co, że mają osiem nóg, niewiadomą ilość par oczu i są takie obrzydliwe, ale widocznie wcale nie jestem taka zła :D Kiedyś jednemu wrzucciłam muchę parę razy większą od niego, a jak się na nią rzucił :D
O własnie, one przynajmniej nie latają i nie brzęczą nad uchem jak te przeklęte muchy i komary :D Co nie zmienia faktu, że wolę trzymac się od nich zdaleka ;)
Kiedyś strasznie bałam się jeździć windą i jak jechałam do babci, która mieszka na 10 piętrze wolałam iśc po schodach, niż ryzykować śmiercią głodową w windzie, z której nie mogłabym wyjść (wiem, wybujała wyobraźniea, ale cóż, miałąm wtedy jakieś 5 lat :P ). Ale z czasem mi to przeszło, może po prostu z tego wyrosłam ;)
Offtop ma się w krwii :D

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 19:07
Data rejestracji: 23 Mar 2005 postów: 229
" "

ja mam lek wysokosci, nie jakis drastyczny ale jednak jest :( czasami jak patrze w dol chociazby z 1wszego pietra to az mnie przytlacza:/ drabina, przeswitujace schody = koszmar, ale staram sie nad tym panowac i jakos mi to wychodzi-czasem poprostu trzeba wejsc gdzies wysoko [np jak sie zapomni kluczy od domu ;) ]
za pajakami nie przepadam ale obsesji na ich punkcie nie mam :) te nieowlosione z cienkimi dlugimi nogami sa spoko;) wyrzucam je za nogi ale reszta [owlosiona o krepej budowie]... nie przepadam, generalnie jestem na nie ;)
Develop a negative into a positive picture

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 20:46
Data rejestracji: 11 Lip 2005 postów: 618
" "

W wakacje siedziałem sobie na łace i patrze idzie sobie pajączek i biore sobie go do reki i patrze jak sobie laźi po ręce, fajnie bo zaczal miedzy moimi palcami tkać pajeczyne, mowie wam fajne doświadczenie przyrodnicze :)
Mały lęk wysokości szczególnie wtedy jak ktoś niepewny stoi za moimi plecami :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Paź 2005|, 2005 20:57
Data rejestracji: 07 Kwi 2005 postów: 453
" "

no a na podwórku to nikomu nie pozwalam tykać pajączki :wink: - one są potrzebne, tylko nie w moim domu (szczególnie takie wilekie)

w polsce to raczej nie ma takich strasznych "robali" :P
deep in the caribbean...

Do odwołania - na forumowym urlopie

PW
»więcej

^
Skocz do: