Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Gigabajt i co dalej
Przesunięty przez: idgi - |1 Wrz 2008|, 2008 21:59
Post dodany: |2 Wrz 2004|, 2004 01:11
Data rejestracji: 08 Sie 2004 postów: 496
" "

pytanie jest takie prosciutke i ja je Wam zadam: nasze procesory się zatykają, co będzie dalej mądrale?
-"Nie zawsze mam rację, ale nigdy się nie mylę."
Ostatnio zmieniony przez Kris |27 Cze 2008|, 2008 13:51, w całości zmieniany 1 raz  

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |2 Wrz 2004|, 2004 01:16
Data rejestracji: 15 Sie 2004 postów: 615
" "

Oj, to pytanie to chyba nie w astronomii !

PW
»więcej

^
Post dodany: |2 Wrz 2004|, 2004 10:33
" "

chyba tak, ale niech zostanie

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |2 Wrz 2004|, 2004 10:49
Data rejestracji: 15 Sie 2004 postów: 615
" "

Można ten temat przenieść do działu matematyczno-informatycznego. Co moderator na to ? :shock:

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Gru 2004|, 2004 02:16
Data rejestracji: 05 Gru 2004 postów: 67
" "

Moderatora chyba tu nie ma...Ot co. A jesli chodzi o pytanie to komu sie zacinaja procesory? Moj troche sie meczy z plikiem wymiany bo mam RAM malo ale filmy, gry, wyswietlanie flash itp -- wszystko smiga. Dozylismy pieknych czasow, ze mozna kupic najbardziej dziadowski CPU i bedzie OK. Kiedys 300 a 400Mhz to byla sprawa "bedzie gralo albo nie bedzie". Teraz jak masz Celerona 800Mhz to w zasadzie masz dobry komp.

PW
»więcej

^
Post dodany: |14 Gru 2004|, 2004 10:03
" "

Zgadzam sie z tym co piszesz o procesorach, ale teraz kiedy nastały czasy ogólnie dostepnego internetu, duzo ludzi lekcewazy RAM, przy otwieraniu duzej ilości stron naraz jak to czasami bywa, tej pamięci zaczyna brakować, procesor sie wyrobi, o to nie ma obawy, jezeli bedzie mała szybkość to najwyzej dłuzej to potrwa.
Robiłem z tym kiedys doswiadczenia i mimo ze miałem 256MB to jednak dokupiłem drugie tyle.
Trzeba pamietać że otwarcie jednej strony moze zająć nawet ponad 20MB z naszego RAMu, ale z tego co pamietam to sam XP brał ponad 100MB (W98 dużo mniej).
W tej chwili przykładowo mam otwarte jedynie tę strone i tlena, z 512MB zostaje dostepnych 366MB. Przy otwarciu ok 15 stron z pamieci 256 nic nie zostaje.
Wiem ze mało kiedy tyle stron naraz się otwiera, ale czasami moze to byc potrzebne, tak jak to u mnie kiedys było ze otwierałem nawet 40 stron.
Własciwie to nie wiem jak to się działo ze mimo zapełnionego RAM, strony następne dalej się otwierały ale strasznie długo to trwało.
Z tego jest taki wniosek ze ludzie którzy kupuja kompy z procesorami 2,5-3 GHz a pamieć 128MB robią błąd, a tak niestety często jest!
Samym procesorem w necie nie osiągną najlepszych wyników!

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |15 Gru 2004|, 2004 01:46
Data rejestracji: 05 Gru 2004 postów: 67
" "

No wlasnie. Swiadomosc ludzi jest niska i stad te beznadziejne konfiguracje. Marzy mi sie 1GB, teraz mam 256MB i slysze prucie sie twardego co jakis czas. A prace artystyczna porzucilem jakis czas temu (grafika lubi RAM). Teraz tylko TeX, kompilator, Word, gg, MySQL itp uruchamiam a tu dysk bzyczy, choc to sort softu nie zawziety na RAM.

Jesli chodzi o obciazenie RAM przez przegladarke to troche lepiej to wyglada jak IE zastapimy Opera. Wtedy kazda strona to nie nowy program w systemie i troche lepiej sie dzieki temu pracuje. Dzieki szacunkowi dla RAMu Opera moze sobie pozwolic na trzymanie historii w RAM. Roznica jest kolosalna. Po paru miesiacach jak trafilem na lamerska strone, ktora nie dziala pod Opera i wrocilem (na chwilke) do IE poczulem sie jakbym sie cofal do internetu lupanego :lol: .

PW
»więcej

^
Post dodany: |15 Gru 2004|, 2004 12:02
" "

Jeżeli chodzi o Operę to tego jeszcze nie uzywałem, używałem natomiast avant browser, z twego opisu to wydaje mi sie że bedzie to podobna zasada.
Ja jakos nie moge sie do tego przyzwyczaić, wolę jednak tak jak w IE że kazda strona otwiera się osobno. Muszę spróbować jeszcze tej Opery, w końcu trzeba się kiedyś zmusić do tego.
Nasi dziadkowie też krzywo patrzyli na takie wynalazki jak auto, elektryczność itp, mówili ze to wymysł szatana

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |15 Gru 2004|, 2004 15:37
Data rejestracji: 25 Lip 2004 postów: 2341
" "

PW
»więcej

^
Post dodany: |17 Gru 2004|, 2004 23:08
" "

i fajnie, ale mam do Was pytanie, jest to zwiazane z tym ze teraz wysyłam znajomemu pewien plik prze IE i to bardzo wolno idzie, ok 3kB, ja nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale widze że IE cienkie pod tym wzgledem, jak to wyglada w innych?

PW
YIM
»więcej

^
Skocz do: