Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |15 Paź 2008|, 2008 20:24
Data rejestracji: 15 Paź 2008 postów: 4
Słuchajcie mam prośbę...z fizyki robimy obecnie potencjał i natężenie pola grawitacyjnego, nie robiliśmy w ogóle zadań...robiliśmy jakiś pręt grawitacyjny, kulę i okrąg grawitacyjny,......coś słyszałem o prostokącie, że będzie na sprawdzian...nikt z nas nie wie o oc chodzi...bo slyszymy cos o całkach, we wzorach są jakieś omy, wersory i inne symbole co pierwszy raz widzimy na oczy, w podręcznikach nic nie ma o czymś takim...jakie zadania o tej tematyce mogą się pojawić prosze o rozwiązanie i wytłumaczenie...
Post dodany: |15 Paź 2008|, 2008 23:08
Data rejestracji: 16 Wrz 2008 postów: 101
a może warto byłoby przynieść na lekcję np. Informator Maturalny z Fizyki od roku 2008, np stąd:
http://www.cke.edu.pl/ima...08/fizyka_a.pdf
i poprosić o wskazanie miejsca/strony standardów wymagań egzaminacyjnych, które będą ćwiczone tymi "dyskutowanymi problemami", lub przerabianymi zadaniami.
Ponadto, jeżeli faktycznie są omawiane tego typu zagadnienia na lekcji, to przecież w liceum istnieje obowiązek "istnienia" Przedmiotowego Systemu Oceniania z Fizyki, w którym powinno być dokładnie opisane - w jakim zakresie i jakie wymagania musicie jako uczniowie spełniać
Post dodany: |16 Paź 2008|, 2008 08:09
Data rejestracji: 08 Kwi 2008 postów: 816
| pf21 napisał/a | | nikt z nas nie wie o oc chodzi...bo slyszymy cos o całkach |
Nic dziwnego, że nie wiedzie o co chodzi bo całki sa dopiero na studiach.
Jeżeli w podręcznikach nic takiego nie ma to proponuje pogadać z nauczycielem żeby troche zwolnił, jak to nie pomoże to pójdźcie do dyra. U mnie dzięki takiej akcji zwolnili babkę z chemii (za jej "nieodpowiednie" zachowanie na lekcjach)
p.s. mógłbyś wysłąc nam jakieś notatki z tych lekcji bo jestem ciekaw co tam macie
Post dodany: |19 Paź 2008|, 2008 09:27
Data rejestracji: 15 Paź 2008 postów: 4
Lemon...postaram się przybliżyć ci to..wyśle kiedyś skan z zeszytu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|