Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |6 Lut 2008|, 2008 13:38
Data rejestracji: 04 Sty 2008 postów: 13
Witam,
Za kilka miesięcy skończę gimnazjum. Ale co dalej? Jaki profil? Geografia i angielski czy bio-chem? Nie mogę się zdecydować.
Marzę o pracy przewodnika, osoby która będzie podróżówać, pokazywać piękność świata... Najlepiej w telewizji  Tylko czy to realne? Jeśli mi się nie uda? ...nie będę mieć pracy lub pracować za grosze (...)
Muszę podjąć jedną z najważniejszym decyzji w swoim życiu, choć mam niespełna 16 lat! ...
Jeżeli się teraz pomylę zaważy to na całym moim życiu...
Proszę więc Was o pomoc.
Jakie studia, zawód wybrać? Co po bio-chemie, a co po geografii i angielskim?
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Paulo Coelho
Post dodany: |6 Lut 2008|, 2008 17:37
Data rejestracji: 11 Cze 2007 postów: 5113
Po bio-chem:
medycyna
farmacja
analityka medyczna
weterynaria
biotechnologia
itp.
Co do wyboru studiów i zawodu - nie możemy Ci niczego narzucać ani sugerować... Powinnaś kierować się tym, z czego jesteś dobra albo tym, co lubisz.
Post dodany: |8 Lut 2008|, 2008 15:12
Data rejestracji: 04 Sty 2008 postów: 13
Dziękuję _Mithrandir
ale co z geografią i angielskim?
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
Paulo Coelho
Post dodany: |9 Lut 2008|, 2008 17:20
Data rejestracji: 13 Cze 2007 postów: 115
jeszcze wszystko i tak moze sie zmienic, np ja w drugiej klasie liceum zmienialm profil - co prawda musialam nadrobic sporo materialu - ale jak widac mozna zawsze cos poradzic  i tak nie jestem pewna czy bede robic to, co planuje teraz, ale juz mam bardziej sprecyzowane cele. wybierz to, co lubisz i z czego jestes dobra, ale to i tak nie zagwarantuje, ze ci sie profil spodoba.
Podroze powiadasz - to najlepiej angol i gegra moim zdaniem.
ja bylam na biochemie rok - i ucieklam, bo okazalo sie, ze mnie to wogole nie kreci, robaki, szkarłupnie i krasnorosty...ble taka pamieciowa ze szok! ale nie znam Cie osobiscie wiec nie chce jakos tu narzucac swojej opini zbytnio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|