Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 1 czerwca 2012
Konrad, Magdalena, Świętopełk, Alfons
 W 1980 telewizja informacyjna CNN rozpoczęła emisję
 Międzynarodowy Dzień Dziecka
 W 1915 urodził się Jan Twardowski
Nowe publikacje
Post dodany: |15 Kwi 2007|, 2007 12:00
Data rejestracji: 11 Mar 2007 postów: 22
Chciałbym się dowiedzieć, czy jest sposób aby nauczyć się rozmawiać w sposób interesujący i czasami zabawny, zarówno w życiu zawodowym jak i towarzyskim?
Post dodany: |15 Kwi 2007|, 2007 14:16
Data rejestracji: 20 Wrz 2006 postów: 273
Ciekawe pytanie. Osobiście polecam czytanie książek, aby wzbogacić słownictwo + zainteresować się szeroko rozumianą kulturą i sztuką(filozofia, malarstwo). We współczesnym swiecie warto znać się na muzyce, zwłaszcza tej dobrej, artystycznej, jeśli chcesz rozmawiac z inteligentnymi ludźmi. W ogóle troszkę wiedzy z każdej dziedziny by się przydało. Pytanie dobre, bo też mam czasem z tym problemy, staram się rozwijać z nadzieją, że kiedyś nie będę miał trudności. Polecam jeszcze większą ufność, nie ma sensu badać ludzi, można być z nimi od razu szczerym, ale ostrożnym.
Post dodany: |15 Kwi 2007|, 2007 18:57
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
to ja dodam jeszcze od siebie: nie spinać się, ale i bez pzesady, w niektorych sytuacjach zbytni luz moze byc zle odbierany (zam to... ile razy przez kolezake najadłam się wstydu bo ona chce byc taka "na luzie i w ogóle zioooom"  )
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|