Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 9 lutego 2012
Mariusz, Bernard, Cyryl, Nikifor
 1946 - Józef Stalin wygłosił przemówienie, w którym zawarł słowa o izolacji wobec Zachodu - zapowiedź zimnej wojny
 1986 - po raz ostatni w XX wieku pojawiła się kometa Halleya
 W 1990 roku sejm RP przywrócił godło państwowe - orła w koronie
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
kaszel
Post dodany: |10 Lut 2009|, 2009 17:39
Data rejestracji: 08 Lut 2009 postów: 25
" "

Ze mną problemy zdrowotne są od zawsze... Dopóki miałam trzy migdałki co zimę chorowałam za anginę... A kiedy mi je wycieli, przypałętało się zapalenie krtani...

Co roku to samo - zaczynała się szkoła, a ja na dzień dobry miałam tydzień nieobecności... W zeszłym roku nie miałam już czasu na chorowanie, więc do lekarza nie poszłam.

I się wtedy zaczęło. Kaszel nie dający oddychać, sychy, szczekający, duszności, problemy oddechowe... O dziwo żadnej gorączki. A diagnoza lekarzy? Zapalenie krtani i tchawicy. Tydzień w domu, drugi w szpitalu, i trzeci znów w domu. Masa leków, poprawy żadnej... Byłam u wszystkich możliwych lekarzy, spędziłam tydzień w szpitalu wojewódzkim na kompleksowych badaniach. Niczego nie wykryto, a ja nadal z kaszlem chodzę... I tak sobie jest do dzisiaj, chociaż muszę powiedzieć, że w formie nieco łagodniejszej. Na leki i wizyty lekarskie wydałam już ze dwie pensje rodziców. Ostatnio moja pani doktor poradziła mi: "Przecież Ty z klinicznego punktu widzenia jesteś zdrowa. Jak szczekasz kup sobie budę".

Taaak, bardzo to mądre i dobroduszne.

I tuta moje pytanie, czy znacie jakikolwiek sposób, lek lub coś roboty domowej, co mogłoby pomóc?

Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź :)
Pozdrawiam :)
P.
Przyjaciele są jak kredki w piórniku życia... Kolorują mój czarno-biały świat...

PW
»więcej

^
Post dodany: |31 Mar 2009|, 2009 23:32
Data rejestracji: 29 Mar 2009 postów: 30
" "

Opisz dokładnie obecne objawy jeśli możesz
Dla osoób które chcą troche dorobić
http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=guber1

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Kwi 2009|, 2009 18:18
" "

W tym momencie został mi już tylko irytujący kaszel, który wzmaga się, jeśli ktoś w moim otoczeniu pali, kiedy ksiądz biega po kościele i kadzi lub kiedy było mroźne powietrze. A kiedy się zmęczę - na przykład biegnę, to świszczę i brakuje mi tchu tak trochę... I tak co chwilę kaszel ustaje i wraca, jak na karuzeli...
Przyjaciele są jak kredki w piórniku życia... Kolorują mój czarno-biały świat...

PW
»więcej

^
Post dodany: |12 Kwi 2009|, 2009 22:19
" "

Masz astme. Nie mozliwe ze tego Ci nie wykryli

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Kwi 2009|, 2009 19:21
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1747
" "

Ekhm... to Twoja "diagnoza"?
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:

PW
»więcej

^
Post dodany: |13 Kwi 2009|, 2009 20:10
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1396
" "

To niekoniecznie astma, choć najprawdopodobniej... To moze być też ostra alergia.. Ja tez tak miałam... Musisz powiedzieć, że chcesz mieć badania odczynnikowe - tzn pokłują Ci całe ręce i podadzą rożne substancje jak wokoł czegoś zrobią się bąble tzn że masz alergię ;) I takie hcyba 3 serie są

PW
YIM
»więcej

^
Post dodany: |19 Kwi 2009|, 2009 12:31
" "

Ascaro, badania na astmę i alergię miałam... Żadnej z chorób nie wykryli :) Sprawdzali mnie na krztusiec i inne dziwactwa i też nic... Strzelajcie dalej, może ktoś z was będzie lepszym lekarzem, od mojego xD

PW
»więcej

^
Post dodany: |27 Kwi 2009|, 2009 19:47
Data rejestracji: 19 Kwi 2009 postów: 1
" "

A co powiesz na przewlekły nieżyt oskrzeli? Objawem jest również wykrztuszanie.
Porównując do objawów które wymieniłaś, pasuje. Objawy nieżytu oskrzeli to między innymi kaszel, wykrztuszanie (jak już wspomniałem), duszność wysiłkowa a nawet spoczynkowa.
Tylko gdybam. Co o tym myślicie?

PW
»więcej

^
Post dodany: |1 Maj 2009|, 2009 22:30
" "

zgadzam sie.

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Lis 2009|, 2009 14:02
" "

Cóż, wy może i się zgadzacie, jednak moja pani doktor nie. Do dzisiaj lekarze nie doszli do tego, co mi jest. Po prostu chyba czas nauczyć się żyć z kaszlem, skoro "z klinicznego punktu widzenia jestem zdrowa"...

PW
»więcej

^
Skocz do: