Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 9 lutego 2012
Mariusz, Bernard, Cyryl, Nikifor
 1946 - Józef Stalin wygłosił przemówienie, w którym zawarł słowa o izolacji wobec Zachodu - zapowiedź zimnej wojny
 1986 - po raz ostatni w XX wieku pojawiła się kometa Halleya
 W 1990 roku sejm RP przywrócił godło państwowe - orła w koronie
Nowe publikacje
Post dodany: |10 Lut 2009|, 2009 17:39
Data rejestracji: 08 Lut 2009 postów: 25
Ze mną problemy zdrowotne są od zawsze... Dopóki miałam trzy migdałki co zimę chorowałam za anginę... A kiedy mi je wycieli, przypałętało się zapalenie krtani...
Co roku to samo - zaczynała się szkoła, a ja na dzień dobry miałam tydzień nieobecności... W zeszłym roku nie miałam już czasu na chorowanie, więc do lekarza nie poszłam.
I się wtedy zaczęło. Kaszel nie dający oddychać, sychy, szczekający, duszności, problemy oddechowe... O dziwo żadnej gorączki. A diagnoza lekarzy? Zapalenie krtani i tchawicy. Tydzień w domu, drugi w szpitalu, i trzeci znów w domu. Masa leków, poprawy żadnej... Byłam u wszystkich możliwych lekarzy, spędziłam tydzień w szpitalu wojewódzkim na kompleksowych badaniach. Niczego nie wykryto, a ja nadal z kaszlem chodzę... I tak sobie jest do dzisiaj, chociaż muszę powiedzieć, że w formie nieco łagodniejszej. Na leki i wizyty lekarskie wydałam już ze dwie pensje rodziców. Ostatnio moja pani doktor poradziła mi: "Przecież Ty z klinicznego punktu widzenia jesteś zdrowa. Jak szczekasz kup sobie budę".
Taaak, bardzo to mądre i dobroduszne.
I tuta moje pytanie, czy znacie jakikolwiek sposób, lek lub coś roboty domowej, co mogłoby pomóc?
Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedź
Pozdrawiam
P.
Przyjaciele są jak kredki w piórniku życia... Kolorują mój czarno-biały świat...
Post dodany: |31 Mar 2009|, 2009 23:32
Data rejestracji: 29 Mar 2009 postów: 30
Opisz dokładnie obecne objawy jeśli możesz
Post dodany: |12 Kwi 2009|, 2009 18:18
W tym momencie został mi już tylko irytujący kaszel, który wzmaga się, jeśli ktoś w moim otoczeniu pali, kiedy ksiądz biega po kościele i kadzi lub kiedy było mroźne powietrze. A kiedy się zmęczę - na przykład biegnę, to świszczę i brakuje mi tchu tak trochę... I tak co chwilę kaszel ustaje i wraca, jak na karuzeli...
Przyjaciele są jak kredki w piórniku życia... Kolorują mój czarno-biały świat...
Post dodany: |12 Kwi 2009|, 2009 22:19
Masz astme. Nie mozliwe ze tego Ci nie wykryli
Post dodany: |13 Kwi 2009|, 2009 19:21
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1747
Ekhm... to Twoja "diagnoza"?
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |13 Kwi 2009|, 2009 20:10
Data rejestracji: 11 Paź 2007 postów: 1396
To niekoniecznie astma, choć najprawdopodobniej... To moze być też ostra alergia.. Ja tez tak miałam... Musisz powiedzieć, że chcesz mieć badania odczynnikowe - tzn pokłują Ci całe ręce i podadzą rożne substancje jak wokoł czegoś zrobią się bąble tzn że masz alergię  I takie hcyba 3 serie są
Post dodany: |19 Kwi 2009|, 2009 12:31
Ascaro, badania na astmę i alergię miałam... Żadnej z chorób nie wykryli  Sprawdzali mnie na krztusiec i inne dziwactwa i też nic... Strzelajcie dalej, może ktoś z was będzie lepszym lekarzem, od mojego xD
Post dodany: |27 Kwi 2009|, 2009 19:47
Data rejestracji: 19 Kwi 2009 postów: 1
A co powiesz na przewlekły nieżyt oskrzeli? Objawem jest również wykrztuszanie.
Porównując do objawów które wymieniłaś, pasuje. Objawy nieżytu oskrzeli to między innymi kaszel, wykrztuszanie (jak już wspomniałem), duszność wysiłkowa a nawet spoczynkowa.
Tylko gdybam. Co o tym myślicie?
Post dodany: |1 Maj 2009|, 2009 22:30
Post dodany: |25 Lis 2009|, 2009 14:02
Cóż, wy może i się zgadzacie, jednak moja pani doktor nie. Do dzisiaj lekarze nie doszli do tego, co mi jest. Po prostu chyba czas nauczyć się żyć z kaszlem, skoro "z klinicznego punktu widzenia jestem zdrowa"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|