Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Komunikat o materiałach (m.in. wykaz tablic) i przyborach pomocniczych dla zdających maturę pisemną w maju 2009
Wojtek

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 09:19. -
" "
To znaczy ze na maturę można wziasc
swój słownik!!
^

aro

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 14:55. -
" "
jakie rysunki za pomocą cyrkla? przecież na maturze nie mozna miec cyrkla!!
^

pratellina

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 15:47. Data rejestracji: 30 Kwi 2009- postów: 20

" "
Wojtek napisał/a
To znaczy ze na maturę można wziasc
swój słownik!!

z tego co sie orientuję to nie można... na sali sa słowniki jak się chce skorzystać to tzreba podnieść rękę. Przecież komisja nie będzie sprawdzac czy między kartkami słownika ściąg nie masz spisanych :)

co do cyrkli:
Cytat
każdy zdający powinien mieć cyrkiel, linijkę, kalkulator prosty
i rzeba sobie skąbinować taki cyrkiel w który da się włożyć długopis.
Obrazek usunięto - patrz Regulamin działu Zadania, pkt. 5a. Tym razem poprawię, następnym razem już nie :P
Cos takiego tylko zamiast ołówka montujemy długopis.

a ołówki: nie można mieć ołówka bo łatwo go wymazać z pracy. a jeśli ktoś by poprawiał te rysunki ołówkiem to nie było by to fair. (np egzaminator) dla tego nie wolno go mieć.
Jak komus się nie podoba wszystko na czarno bo na rysunku będzie zbyt namazane to chyba mozna miec kolor, ale pewna nie jestem.

Cyrkiel-Study-z-uniwersalna-koncowka_Maped,images_big,3,COR119410.JPG
Plik ściągnięto 635 raz(y) 67,62 KB

^

lulu

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 15:53. -
" "
to jest chore, że nie można mieć ołówka! ja np. lubię robić notatki w tekście z ołówkiem. a na próbnych z angola, na których pozwolono nam używać ołówków, napisałam całe wypracowanie ołówkiem w brudnopisie. i oczywiście później przepisałam to wszystko na właściwe miejsce długopisem. ja rozumiem, że arkusze TRZEBA wypełniać za pomocą długopisu, ale dlaczego nie można używać ołówka chociaż w brudnopisie?
^

pratellina

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 15:58. Data rejestracji: 30 Kwi 2009- postów: 20

" "
Ołówek można mieć.
Ale nie można nim nic rysować ani pisać. Trzeba wszystko poprawić długopisem nawet rysunki.
^

lulu

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 16:09. -
" "
Można? To teraz już zupełnie nie wiem, bo na próbnej z wosu ołówki zostały wszystkim zabrane z ławek. Stąd wyciągnęłam wniosek, że jednak nie można, ale właściwie nikogo o to nie pytałam :mrgreen: Widocznie zależy od nauczyciela...
^

pratellina

Dodano: |1 Maj 2009|, 2009 16:21. Data rejestracji: 30 Kwi 2009- postów: 20

" "
Wydaje mi się że jak weźmiesz to nic takiego się nie stanie... skoro lubisz nim pisać. (najwyżej zabiorą)
Obyś tylko po tem wszystko poprawiła długopisem :)
^

trampka

Dodano: |2 Maj 2009|, 2009 18:31. -
" "
nam mówiono, że ołówka nie można mieć wcale, bo 95% będzie używało go tylko w brudnopisie, a 5% coś odbije i rozwiazą zadaine ołówkiem, a potem nie poprawią, co nie będzie uznawane. dodatkowo "zakaz ołowków" jest zabespieczeniem dla egzaminatorów, gdyż zdający mogłby mieć pretensje, że coś napisał ołowkiem, a nieprzychylny egzaminator wymazał...
^

su

Dodano: |3 Maj 2009|, 2009 02:49. -
" "
to se kupcie ścieralny długopis i sprawa z głowy ;]
^

Rapal

Dodano: |3 Maj 2009|, 2009 08:46. -
" "
nie wiem jak wam ale mnie rozbraja ten prosty kalkulator Na nim mozna robic tylko to co wlasciwie w pamieci mozna robic a troche bardziej pogmatwane dzialania trzeba robic na prostym liczydle.Kazdy kto zdaje fizyke albo matme wie o czym mowie.
^

Skocz do:  

Dodaj temat do Ulubionych