Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 18:38
Data rejestracji: 07 Lut 2006 postów: 53
Lubię czytać horrory , kryminały , wszystkie raczej straszne książki
A wy czytacie książki??? hehehehe  ale głupio to brzmi
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 19:22
Data rejestracji: 04 Maj 2005 postów: 1022
ja czytam. Lewis Caroll i literatura iberoamerykanska.

Profil PW
»więcej
Opis: himmelherrgott!!!!
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 19:53
Data rejestracji: 25 Sty 2006 postów: 402
Ja lubie czytac, a raczej przegladac ksiazki dotyczace historii sztuki.

Profil PW
»więcej
Opis: usmiechnij sie
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 21:03
Data rejestracji: 08 Lut 2006 postów: 15
Również lubię czytać. Jakoś specjalnie nie mam wyrobionych gustów... Lubie dosyć klasyke, SF, i ksiązki popularno-naukowe.
Dziwię się, że tyle ludzi nie czyta książek... Większośc ludzi woli oglądnąć w tv jakiś głupi serial. Zamiast samemu rozruszac wyobraźnię czytając ksiązki, wolą tylko wchłaniać gotowe ruchome obrazki, w 95% z marnym przesłaniem (lub co gorsza - bez przesłania) - jako przykład podam film "od zmierzchu do świtu" (totalna klapa)....
Rozumiem, że niektóre filmy mają tylko bawić i dawać rozrywkę, ale po zobaczeniu takich amerykańskich pordukcji jak ww film, człowiek stwierdza, że wydarto mu prawie 2 godziny z życia....
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 22:45
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
Ostatnio niestety nie mam czasu na lekturę książek. Za jakieś 2-3 tyg. się to trochę zmieni  .
czytam różne książki. Ostatnio Zbrodnia i Kara, kilka książek Dukaja, Pratchetta. Teraz zastanawiam się nad wzięciem do ręki Tołstoja.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 22:49
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
Ja czytam to, co chcę czytać. Czytam początek, środek i koniec jakieś książki w bibliotece i jak mi sie spodoba, to biorę do domu
Sprawdzonym wg mnie autorem świetnych horrorów jest Graham Masterton, którego wręcz ubóstwiam i od którego lektury oderwać mnie nie można, a już na pewno nie powinno
Wielokrotnie czytałam "Pamiętnik Narkomanki". Mogę ją uznać za swoją ulubioną, bo ilekroć ją czytam, zawsze znajduję w niej coś nowego, nie zauważonego wcześniej.
I w związku z "Pamiętnikiem Narkomanki" pani Rosiek, czytałam "Kokainę" jej autorstwa (wg mnie już gorsza, ale też utrzymana na dobrym poziomie książka), oraz "My, dzieci z dworca ZOO", "My, rodzice dzieci z dworca ZOO", a także "Stokrotkę" i "Ćpuna", który powalił mnie na kolana.

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 22:54
| shonia napisał/a | | Sprawdzonym wg mnie autorem świetnych horrorów jest Graham Masterton, którego wręcz ubóstwiam i od którego lektury oderwać mnie nie można, a już na pewno nie powinno |
Czytałe jakieś 2 jego książki i są nudne moim zdaniem. Poza wartką akcja nie ma tak żadnych przemyśleń. Są jak amerykańskie filmy.
... a proca nawet trzy

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: queen nothing
Post dodany: |8 Lut 2006|, 2006 23:07
| shonia napisał/a | | Jego starsze książki to nie tylko szybka akcja, ale w każdej inny wątek religijny. W każdą książkę wplata elementy innego wyznania. To urozmaica jego dorobek. Nie ma dwóch książek, w których powtarzało by się to samo wyznanie czy też sekciarskie wierzenia |
Samo wplecienie w akcję wątków religijnych (miłosnych w Harlequinach) nie powoduje automatycznego wzrostu jakości książki.
Uważam, że książki te można przeczytać, gdy się nie ma co robić z czasem. Lekki relaks. Jak kino. Ja poszukuje jednak w książkach czegoś więcej, dlatego raczej się na niego nie skuszę.
... a proca nawet trzy
Post dodany: |9 Lut 2006|, 2006 11:54
Data rejestracji: 04 Maj 2005 postów: 1022
zapomnialem dodac LEMA. swietny pisarz

Profil PW
»więcej
Opis: himmelherrgott!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|