Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |4 Wrz 2005|, 2005 18:33
Data rejestracji: 03 Wrz 2005 postów: 5
wiesz ja zawsze na wszytsko pesymistycznie patrze tak juz mam....i wole przygotowac sie na najgorsze niz bujac w oblokacha potem mile sie rozzcarowac...pozatym mam jeden problemskoro potrzebna jest tez fiza i chemia to chyba sie raczej wycofam  bo jestem z tych przedmiotow slaba :/ a bardzo bym wlasnie chciala isc na medyczne studia :/
Post dodany: |4 Wrz 2005|, 2005 19:05
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
| gosza napisał/a | | .pozatym mam jeden problemskoro potrzebna jest tez fiza i chemia to chyba sie raczej wycofam Sad bo jestem z tych przedmiotow slaba :/ |
Czesto problemem jest, ze nie ma sie szczescia do nauczycieli - sa slabi, lub nie potrafia wytlumaczyc czegos komus w grupie, bo nie zauwazaja tego, lub nie maja czasu na indywidualne podejscie do ucznia.
Dlatego jezeli Twym marzeniem jest medycyna - to staraj sie. Poszukaj jak najszybciej korepetytora - ale dobrego i staraj sie zdawac mature z tych przedmiotow. Jak zdasz na poziomie podstawowym na ok 60% to powinnas sie dostac przynajmniej na zaoczne. Jezeli na zaocznych wykazesz sie, to powinnas sie przeniesc na dzienne. Jezeli trafisz na dobrego korepetytora, to 80% na podstawowym nie powinno byc problemem - testy sa dosyc schematyczne (oczywiscie chodzi o poziom podstawowy)
Ja przez ostatni rok przygotowywalem osobe do matury z matematyki ktora na koniec 2 klasie miala 2. Wymarzonym kierunkiem byla elektrotechnika. Na poziomie podstawowym zdal moj uczen na 85%, a na rozszerzonym na 60%.
Wiec sie nie zalamuj.
Potrzeba do tego jednak "troche" pracy.
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |4 Wrz 2005|, 2005 19:24
Data rejestracji: 25 Lip 2004 postów: 2341
| kaczan napisał/a | | Jezeli na zaocznych wykazesz sie, to powinnas sie przeniesc na dzienne. |
Na znanych mi uczelniach medycznych do przeniesienia wymagane jest ponowne zdawanie egzaminu wstepnego.
| kaczan napisał/a | | Jak zdasz na poziomie podstawowym na ok 60% to powinnas sie dostac przynajmniej na zaoczne. |
jedynie na zaoczne. Dla przykladu gdy zdawalem na AM (wowczas byl testowy egzamin) to wtedy trzeba bylo miec bodajze 75 % pkt.
Post dodany: |4 Wrz 2005|, 2005 19:33
| Mr_Maks napisał/a | | Na znanych mi uczelniach medycznych do przeniesienia wymagane jest ponowne zdawanie egzaminu wstepnego. |
Nie jestem ekspertem w dziedzinie medycyny . Na wszystkich uczelniach ktore znam byla mozliwosc przeniesienia sie z zaocznych na dzienne, chociaz jestes troche mlodszy, wiec moze cos sie zmienilo.
A z tym przynajmniej, to chodzilo mi, ze jezeli nie dostanie sie dziennie na swe wymarzone studia, to lepiej bedzie, ze zrobi to w trybie zaocznym.
Przepraszam za brak precyzji w wypowiedzi .
... a proca nawet trzy
Post dodany: |4 Wrz 2005|, 2005 23:06
Data rejestracji: 03 Wrz 2005 postów: 5
to niezle w Ciebie nauczyciel....hym....w sumie to jeszcze pomysle co zrobie...
a np. znasz kogos kto zdawal mature z chemi i fizyki ??
i czy w ogole ciezka byla dla nich? ;?
Post dodany: |4 Wrz 2005|, 2005 23:13
| gosza napisał/a | | to niezle w Ciebie nauczyciel... |
Bez przesady. Po prostu trzeba zachecic kogos do pracy. Rola nauczyciela moim zdaniem polega na pomaganiu, a nie na wtlaczaniu wiedzy na sile.
Jak juz wczesniej wspomnialem najwiecej problemow jest przez bledy nauczycieli. Czesto jest to wynikiem zbyt licznych klas. A kazdy uczen jezeli nie zrozumie czegos na poczatku, to po kilku lekcjach sie poddaje i nie przyklada sie. Nauczyciel czesto to interpretuje jako lenistwo uczniow i nie poczuwa sie do winy.
| gosza napisał/a | znasz kogos kto zdawal mature z chemi i fizyki ??
i czy w ogole ciezka byla dla nich? ;? |
Nie znam. Jestem tylko prostym matematykiem
... a proca nawet trzy
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|