Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Kupno ?! co i za ile ?
Przesunięty przez: idgi - |1 Wrz 2008|, 2008 21:42
Post dodany: |17 Lis 2006|, 2006 14:56
Data rejestracji: 16 Lis 2006 postów: 1
" "

witam jestem nowy mam pytanie !

Moge wylozyc z 500-600 zlotych a chcial bym kupic teleskop czy tez leflektor ( roznicy nie znam.)

Doradzcie co lepsze i jeli mozecie jakis szczegulny model za ta cene pokazac byl bym wdzieczny ! prosze o linki i opisy !

a i nigdy nie patrzylem przez telelskop ma ktos moze fotki jak to wszystko wyglada przez teleskop za 500-600 zlotych ?? ?? pozdrwaim!! :mrgreen:

PW
»więcej

^
Post dodany: |17 Lis 2006|, 2006 18:40
Data rejestracji: 09 Wrz 2006 postów: 48
" "

Zbieraj do 2000 zl pl i wtedy cos sobie spraw- :wink: A jesli to ma byc mebel w twym pokoju to lepiej wydaj kase na dziewczyne albo zone- :P
Nie odwracaj się od Słońca!

PW
MSNM
»więcej

^
Post dodany: |5 Lip 2007|, 2007 16:08
Data rejestracji: 04 Lip 2007 postów: 4
" "

widzę, że już rok miną od pytania, lecz wstawię link do teleskopu który jest tani, a dobry. Możliwe, że to nie będzie wywoływało kolejnych takich pytań.
Link:
http://www.astrokrak.pl/s...products_id=460
Jesteś osobą młodą ambitną intelektualnie, twórczą i chętną do samokształcenia swych zainteresowań ?
Na co czekasz?
Młodzieżowe Koło Intelektualistów prosi każdą ambitną osobę, o intelektualnie wsparcie!
www.e-mkk.org

PW
»więcej

^
Post dodany: |31 Mar 2008|, 2008 20:30
Data rejestracji: 13 Lut 2008 postów: 333
" "

Dobra, mam znajomego który che kupić teleskop. Moze i jako mebel, moze i nie, ale chce wyłożyć na to pieniądze, w jakiej cenie doradzacie teleskop? 1000-2000zł? Czy jest jakiś w miarę dobry w cenie 400-900zł??
trosze, o ile to możliwe o jakieś linki;).
Dziękuje i pozdrawiam.

Cytat
http://www.astrokrak.pl/s...products_id=460

Ten rozumiem ze jest bardzo średni?
"zmierzam do celu, do nagrody w górze, do której zostałem powołany przez Boga w Chrystusie Jezusie."
Fil. 3,14

PW
»więcej

^
Post dodany: |2 Cze 2008|, 2008 19:36
Data rejestracji: 29 Lut 2008 postów: 256
" "

Tak jak poprzednik radzę dozbierać do 2 tys. zł, za kilkaset raczej lepiej kupić sobie porządną lornetkę ze statywem, dobrą dla osób zaznamiających się z niebem, ale także wielu innych amatorskich obserwacji (np. gromady gwiazd).

PW
»więcej

^
Post dodany: |10 Cze 2008|, 2008 00:01
Data rejestracji: 23 Kwi 2007 postów: 398
" "

Popieram pomysł uzbierania większej sumy pieniędzy na teleskop niż kilkaset złotych. Sam kiedyś kupiłem sobie z optikona taki za 200 zł bo myślałem że dobry. Teraz stoi i używam go bardziej jako lornetki i ozdoby niż jako sprzętu do oglądania nieba. Sam chciałbym sobie kupić coś nowego ale muszę się zmieścić w 1600zł. Jeśli spotkaliście się może z jakimś wypróbowanym sprzętem w okolicach tej ceny to będę wdzięczny za wszelkie informacje.

PW
»więcej

^
Post dodany: |23 Cze 2008|, 2008 20:31
Data rejestracji: 09 Wrz 2006 postów: 48
" "

Dokladnie sam kiedys kupilem niby teleskop ktory generalnie nadawal sie na szukacza niz narzedzie do obserwacji nieba. Dobra rada- nigdy nie spieszcie sie z zakupem, cierpliwosc poplaca :wink: sa juz chyba wakacje mozna troszke popracowac dorywczo i nabyc dobry teleskop, bez montazu, sami go wykonacie bo to nie jest az tak trudne, a przy tym zaoszczedzicie troszke kasy by ja zainwestowac naprawde w dobry teleskop. zobacz tu
Nie odwracaj się od Słońca!

PW
MSNM
»więcej

^
Post dodany: |5 Sie 2008|, 2008 22:41
Data rejestracji: 24 Lip 2008 postów: 2
" "

to są bardzo dobre teleskopy:
http://deltaoptical.pl/de...4027635b86f60d4
http://deltaoptical.pl/de...4027635b86f60d4

Jedyną wadą tych teleskopów jest montaż dobsona, który nie jest tak wygodny jak montaż paralaktyczny i nie można za pomocą takiego teleskopu wykonywać zdjęć. Optyka jest jednak pierwsza klasa. Porównując obraz z takiego teleskopu z obrazem uzyskanym innym teleskopem o tej samej średnicy zwierciadła, nie zauważymy różnicy, choćby teleskop kosztował kilkanaście tysięcy. Oczywiście poza zwierciadłem ważne są okulary użyte do obserwacji, ale to już inna sprawa, w pytaniu chodzi o teleskop.

PW
»więcej

^
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach