Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Zobacz podobne tematy:
Niestety, w bazie brak podobnych tematów
Post dodany: |8 Sty 2005|, 2005 12:28
Data rejestracji: 08 Sty 2005 postów: 257
Czy mógłby mi ktoś poradzić jak można się pozbyć, raz na zawsze, lokatorów - lamblii. Walczę z "bogatym życiem wewnętrznym" od 8. lat, bezskutecznie.
Post dodany: |8 Sty 2005|, 2005 16:59
Data rejestracji: 25 Lip 2004 postów: 2341
Witaj,
Polecam wizyte u lekarza. Powinien np. metronidazol przepisac
Post dodany: |10 Sty 2005|, 2005 10:20
Mr_Maks, jakby to było takie proste to bym tu wogóle nie pisała  . Niestety walczę, czyli leczę się wspomnianym metronidazolem, tinidazolem i jeszcze jakimś w zawiesinie, wszystko bez skutku. Zaleczam sie na ok 1 rok i potem zaczyna się od nowa. Problem tkwi w tym że jestem uczulona na toksyny tych pierwotniaków i w okresie ich "powrotu" zazwyczaj trafiam do szpitala, cała wysypana i opuchnięta. Co oczywiście kończy się dietą, ogólnymi badaniami, zastrzykami sterydowymi i wypiską z lekami antyalergicznymi. Jeśli ktoś ma inne pomysły to zapraszam. Nie jest to częsta reakcja na lamblie, ale jeśli ktoś miał podobny problem, a udało mu się go pozbyć o proszę napisać.
Dzięki za zainteresowanie Mr_Maks, pozdrawiam.
Post dodany: |19 Sty 2005|, 2005 21:18
Data rejestracji: 19 Sty 2005 postów: 1
Borykam sie z podobnym problemem u mojego dziecka...córka już od trzech lat regularnie ok. stycznia-lutego ląduje w szpitalu z bólami brzucha...lekarze "walczą" i patrzą sie na mnie jakbym nic nie robiła....a mi ręce opadają....teraz córka znowu ma jakieś lekarstwa, ale czy to zadziała?????? Słyszałam o jakiejś kuracj ludowej...o jakimś cieście z mąki i cukru, ale nie znam szczegółów....może ktoś zna ten "cudowny" sposób....pozdrawiam wszystkich leczących się w naszej kochanej służbie zdrowia  i życzę wytrwałości
Post dodany: |22 Sty 2005|, 2005 11:58
Ankrr, spróbuj zapytać lekarza o te same lekarstwa, ale w zastrzykach. Bo może być taka sytuacja, że organizm ma upośledzone wchłanianie z przewodu pokarmowego. Ostatnio na innym forum dostałam spis ziół które podobno są skuteczne w walce z tymi pierwotniakami. Jeszcze nie stosowałam, ale nie wiem czy dla dziecka są wskazane bo to dość silne i mocno gorzkie zioła.
Post dodany: |22 Sty 2005|, 2005 12:27
Probowaliscie takiego francuskiego (bodajze) leku - Tiberal ?
Post dodany: |22 Sty 2005|, 2005 12:56
Mr Max, nie. Ja głównie jadę na metronidazolu, tinidazolu, i jeszcze jakiś w słodkiej zawiesinie dla dzieci. Ale niestety to tylko zmniejsza populację tych potworów i znów wracają. Muszę zapytać lekarkę o ten lek  dzięki za podpowiedź. Problem polega na tym, że z racji żadkiego występowania takich intensywnych reakcji na tego pierwotniaka, lekarze nawet nie bardzo wiedzą jakie leki stosować. Więksości ludzi (głównie dzieci) wystarcza metronidazol.
Post dodany: |22 Sty 2005|, 2005 13:23
Znam kilka przypadkow, kiedy to wlasnie ten lek okazal sie skuteczny - wobec braku reakcji na polskie metronidazole i spolke.
Post dodany: |25 Wrz 2007|, 2007 15:10
Data rejestracji: 25 Wrz 2007 postów: 1
Witam
Próbowałem juz wielu ziółek na lamblie i brałem metronidazol jednak to nie pomogło oczy żółte bo oczywiście bilirubina podwyższona i problemy z układem pokarmowym
Jednak znalazłem w końcu rozwiązanie- czosnek
polecam każdemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|