Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Nowe publikacje
Post dodany: |11 Mar 2010|, 2010 15:59
Data rejestracji: 11 Mar 2010 postów: 3
Witam, mam list do napisania z ktorym nie moge sobie poradzic. Polecenie brzmi : Na wycieczce szkolnej poznales dziewczyne w ktorej sie zakochales.Napisz list do przyjaciela w niemczech w ktorym : opiszesz okolicznosci w ktorych sie poznales, opiszesz swoja sympatie:wzrost,figure,oczy,wlosy,nos. Dziekuje jezeli by mi ktos to napisal. Nie jestem dobrym uczniem z niemieckiego wiec wcale to nie musi byc perfekt , a nawet przydaly sie jakies bledy stylowe.
Post dodany: |12 Mar 2010|, 2010 20:39
Data rejestracji: 02 Paź 2005 postów: 958
myślisz, że napiszę za ciebie to zadanie, a potem wstawię jeszcze 5+ do dziennika?
chyba żartujesz!
odsyłam do poczytania regulaminu - na forum gotowców nie piszemy!
jeżeli oczekujesz pomocy z mojej strony napisz pracę po polsku i udowodnij, że zabrałeś się za tłumaczenie, pokaż co zrobiłeś do tej pory, śmierdzącym leniom nie pomagam!
nie czytam i nie odpowiadam na pytania zadawane poprzez pw!
proszę nie spamować mi skrzynki! bo nie znam się na żartach!

Profil PW www
»więcej
Opis: histeryk sztuki
Post dodany: |14 Mar 2010|, 2010 13:28
Data rejestracji: 11 Mar 2010 postów: 3
Sorki, oczywiscie ze "coś" mam , tylko ze po prostu nie jestem pewiem tego czy to dobrze. Pomagałem sobie slownikami lecz to co mi wyszlo... to po prostu szkoda wpisywac.
To co mam to :
Liebe ----
Auf der Fahrt nach Wien, traf ich ein M'a'dchen. Ich merkte es, im einem Museum, wenn sie sehen das Bild. Wir unterhielten uns eine lange zeit, und sehr Spa'S' ( to , to ja wogole niewiem czy wyszlo jak trzeba). Es is gr'o''S'er als ich , hat lange roh Haare und niedliche Nase
Ja to sobie wyobrazilem tak :
Na wycieczce do Wiednia, spotkalem dziewczyne. Poznalem ja w museum , kiedy ogladala obraz slynnego malarza. Długo rozmawialismy i dobrze sie przy tym bawilismy. Mielismy ze soba bardzo duzo zainteresowan. (tego co na gorze nie napisalem to ze...) Ma na imie ---- , jest bardzo piekna i bardzo wysportowana. Jest ode mnie wyzsza , ma dlugie rude wlosy i maly sliczny nos.
----------
Sorki ze tego od razu nie napisalem, nie chcialem miec gotowca tylko porownac to z moim i wyelminowac bledy (ktorych zapewne tu jest gromada)
Post dodany: |15 Mar 2010|, 2010 22:20
Data rejestracji: 02 Paź 2005 postów: 958
| Cloy napisał/a |
Liebe ----
Auf der Fahrt nach Wien, traf ich ein M'a'dchen. Ich merkte es, im einem Museum, wenn sie sehen das Bild. Wir unterhielten uns eine lange zeit, und sehr Spa'S' ( to , to ja wogole niewiem czy wyszlo jak trzeba). Es is gr'o''S'er als ich , hat lange roh Haare und niedliche Nase |
Na wycieczce do Wiednia, spotkalem dziewczyne.
waehrend des Ausflugs nach Wien, habe ich ein Maedchen getroffen
Poznalem ja w museum , kiedy ogladala obraz slynnego malarza.
ich habe sie im Museum kennen gelernt, wo sie sich ein Bild angesehen hat
Długo rozmawialismy i dobrze sie przy tym bawilismy.
wir haben uns lange unterhaltet und hatten dabei viel SpaB
Mielismy ze soba bardzo duzo zainteresowan.
wir hatten viele Gemeinsamkeiten
(tego co na gorze nie napisalem to ze...) Ma na imie ---- , jest bardzo piekna i bardzo wysportowana.
sie heiBt ..., ist sehr schoen und sportlich
Jest ode mnie wyzsza , ma dlugie rude wlosy i maly sliczny nos.
sie ist groeBer als ich, hat lange rote Haare und eine kleine schoene Naase
pozdrawiam
nie czytam i nie odpowiadam na pytania zadawane poprzez pw!
proszę nie spamować mi skrzynki! bo nie znam się na żartach!

Profil PW www
»więcej
Opis: histeryk sztuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|