Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |27 Mar 2011|, 2011 23:01
Data rejestracji: 27 Mar 2011 postów: 2
Witam serdecznie ! Już straciłem nadzieję na jakąkolwiek pomoc, aż trafiłem tutaj. Moim tematem prezentacji są " Sceny zwycięstw w literaturze, malarstwie i filmie. Przedstaw i porównaj na wybranych przykładach". Obrazy mam, filmy mam, lecz problem pojawia się z literaturą, wybrałem "stary człowiek i morze" jako zwycięstwo z przeciwnościami losu, a także pojedynek achillesa z hektorem, a raczej scenę triumfu achillesa "iliada", lecz nie mam pomysłu na literaturę przedmiotu do tych utworów  . Przy okazji chciałbym się zapytać, czy jako literatura przedmiotu mogę zamieścić link do strony z opisem obrazu na wikipedii ?? przykładowo : Pierro della Francesca, "Zmartwychwstanie", Internetowa encyklopedia "Wikipedia", [on-line], dostępny na stronie [xxxxx] ?? z Góry dziękuję za pomoc, do piątku muszę oddać bibliografię  , temat dość prosty, gorzej z tekstami pomocniczymi !
Post dodany: |28 Mar 2011|, 2011 17:06
Data rejestracji: 16 Paź 2009 postów: 657
Nowakowski A., Stary człowiek i morze, SEMA, Kołobrzeg 1999,
Marchewka A., Iliada Homera, Rożak, Gdańsk 1994,
Tak możesz, choć nie jest to polecane. Większość nauczycieli woli jeśli obraz pochodzi z jakiegoś albumu, który można wziąć do reki i przekartkować
Post dodany: |28 Mar 2011|, 2011 21:47
Data rejestracji: 27 Mar 2011 postów: 2
Bardzo Ci dziękuję za pomoc  ratujesz mi życie  . Wiesz troche niezrozumiale napisałem ten post, bo obrazy mam zupełnie inne i dobre opisy, np "sobieski pod wiedniem" i "zmartwychwstanie" pierro della francesca, filmy wziąłem gwiezdne wojny : mroczne widmo oraz władcę pierścieni : powrót króla, w obu filmach sama scena triumfu - końcowe sceny są bardzo fajnie i barwnie przedstawione - a sam temat - rzeka, będę lał wodę wiadrami
Post dodany: |29 Mar 2011|, 2011 08:24
Data rejestracji: 16 Paź 2009 postów: 657
Zgadza sie, trochę niezrozumiale.
Jeśli nie masz dostępu do obrazów w albumach pamierowych, to możesz wpisac strony internetowe. Nikt Ci nie powie, ze jest to źle
Faktycznie, mozena lać wodę wiadrami
SDobrze, ze świetnie czujesz się w swoim temacie, bo to jest najważniejsze podczas wystąpienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|