Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Lokata/fundusz/? - w co zainwestować
Przesunięty przez: dudu21 - |1 Wrz 2008|, 2008 21:46
Post dodany: |24 Cze 2008|, 2008 11:14
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
" "

W lipcu kończy mi się lokata (5tys. złotych), którą zanim byłam pełnoletnia, założyli mi rodzice. Teraz mam zdecydować, co z tym zrobię. Jako, że nie chce tego wydać, bo narazie mi niepotrzebne, chciałabym to gdzieś ulokować. I tu pojawia się pytanie: gdzie? Lokata? fundusz? A może obligacje? jeśli tak, to jakie? Nie chcę tego stracić, ale wiadomo - chciałabym zyskać. Teraz banki oferują szeroką gamę lokat, przy czym to ładnie wygląda w reklamie. Może ktoś miał podobny problem albo styczność z czymś podobnym?
Po prostu nie wiem, co byłoby najbardziej opłacalne. Bardzo proszę o sugestie :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 00:30
Data rejestracji: 10 Sty 2006 postów: 139
" "

Nikt ci nie doradzi na 100% dobrze. Ale najmniejszym ryzykiem wydaje się zakup akcji któregoś dużego banku. Przynajmniej nie stracisz na inflacji.

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 13:41
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
" "

a może lokata olimpijska? albo lokata u fąfla? :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 14:42
" "

inhet, wcale nie oczekuję, żeby mi ktoś powiedział, co robić ;) tylko oczekuję porady ;)

Mac.. :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 14:45
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
" "

o wiem! postaw w esteesie na Turków! :P

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 15:16
Data rejestracji: 17 Lis 2007 postów: 323
" "

Teraz najlepsza inwestycja jest zakup ziemi , ale to za mała kwota na taka inwestycje niestety.

Chyba najbezpieczniej tak już wspomniał inhet, zakup akcji dużego banku.

Ale dość kuszaca jest propozycja postawienia na Turków :mrgreen:

[ Dodano: 25 Czerwiec 2008, 15:18 ]
Możesz też spróbować bawić się w lokaty terminowe, ale propozycji sa szeregi najlepiej to zapoznac sie z większością i zdecydować.
Ale tyle co jest haczyków w tych ofertach to już bajka :???:
Umysł działa jak spadochron, lepiej działa jak jest otwarty :P

Mój blog: http://www.pocztowki-podr...a.blogspot.com/

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 15:47
" "

oj Mac.. oj oj, słońce Ci nie służy :P

właśnie o te haczyki się martwię, wspomniałam zresztą wyżej że w reklamie wszystko ładnie wygląda ;)

poszukam jeszcze jakiejś innej opcji, ale chyba faktycznie macie rację z tymi bankami.

Jakby sie komus jeszcze coś nasunęło, to bardzo proszę ;)

PW
»więcej

^
Post dodany: |25 Cze 2008|, 2008 17:42
Data rejestracji: 18 Lip 2007 postów: 2351
" "

Zależy na jaki okres chcesz dać te pieniądze. 1,2 lata to najlepsza jest lokata w banku. Z tego co wiem, to najlepiej właśnie w Getin Banku lub w AiG Bank Polska. Nie ma tam wielkich haczyków poza tymi, że z lokaty można wybierać pieniądze kiedy się chce albo nie można kiedy się chce, ale to zależy od warunków umowy. Podejrzewam, że jeśli zdecydujesz się na wybieranie pieniędzy w dowolnych chwilach, to ciachną Ci po oprocentowaniu lub okresach kapitalizacji. W takim wypadku dobrym rozwiązaniem staje się fundusz gotówkowy, który działa podobnie jak lokata, ale tam zawsze i kiedy chcesz możesz wybrać pieniądze; o ile nic się nie zmieniło. Oprocentowanie jest podobne jak na lokacie.

A jeśli chcesz zarobić trochę więcej, to możesz zdecydować się na fundusz stabilnego wzrostu. Nie polega to na tym, ze kasa cały czas rośnie. Po prostu około 30% Twojej kasy jest w akcjach i temu podobnych i tym obracają, a pozostała kasa to papiery wartościowe i itp. - 70% masz na pewno, a 30% kasy możesz stracić w najgorszym wypadku lub zyskać w najbardziej prawdopodobnym. Stabilny wzrost, bo tylko 30% Twojej kasy może wzrosnąć lub zmaleć rzecz jasna.

Jeśli planujesz dać kasę np. na 5 lat, to akcje są odpowiednie, ale ryzykowne więc tego bym nie polecał, choć mój ojciec mówi, że tam by dawał kasę. :smile: Ja bym zrobił mix - trochę kasy na akcje i trochę na fundusz gotówkowy, ale taki mix jest już w funduszu stabilnego wzrostu i to rozwiązanie bym polecał. Jeśli nie lubisz jakiegokolwiek ryzyka to lokata/fundusz gotówkowy do wyboru.
Ostatnio zmieniony przez Kris |25 Cze 2008|, 2008 17:45, w całości zmieniany 2 razy  

PW
»więcej

^
Skocz do: