Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |9 Sie 2006|, 2006 09:21
Data rejestracji: 05 Sie 2006 postów: 852
Czy lubisz czytać? Co najbardziej Cie interesuje z literatury?? Twoje ulubione ksiazki...jesli masz
Ja osobiscie lubie bardzo czytać, tylko mam tak, ze jakis czas sie u mnie uaktywnia...ze mam az glod czytania...wlasnie teraz...tylko ze nie mam za bardzo duzego wyboru w ksiazkach...
lubie temtyke religijna...psychologiczna....czasem przygodowe..oparte na faktach...nie znosze lektur...albo powiem inaczej, nie lubie czytac czegos na przymus
Czyń tak jakbyś chciał by inni czynili.

Profil PW e-mail
»więcej
Opis: inna, niż każdy...
Post dodany: |9 Sie 2006|, 2006 09:47
Data rejestracji: 14 Wrz 2005 postów: 209
Lubie czytać "Ale nic na przymus " :]
hmmm , moimi favorytami są książki dotyczące Historii. Przedewszystkim uwielbiam okres drugiej wojny światowej(wszystkie dzieła Alistair MacLean'a)... Także preferuje literature popularno-naukową, także trillerowe kryminały Robert Ludlum...
Książki typu Kod DaVinci w ogole mi nie wchodzą...Zdecydowanie wole obejżeć dobry film  ,których to mało...za mało
Post dodany: |9 Sie 2006|, 2006 10:53
| brzosa napisał/a | Lubie czytać Ale nic na przymus :]
hmmm , moimi favorytami są książki dotyczące Historii. Przedewszystkim uwielbiam okres drugiej wojny światowej(wszystkie dzieła Alistair MacLean'a)... Także preferuje literature popularno-naukową, także trillerowe kryminały Robert Ludlum...
Książki typu Kod DaVinci w ogole mi nie wchodzą...Zdecydowanie wole obejżeć dobry film ,których to mało...za mało |
jesli chodzi o te filmy...to zgadzam sie z Toba..zadko jaki jest dobry..fabuly oklepane juz sa...i zawsze wiadomo jak sie skoncza..

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |10 Sie 2006|, 2006 12:36
Data rejestracji: 28 Kwi 2006 postów: 1749
Czy lubię? Pytanie!;) Czytałaś moze "Książeczkę o czlowieku" Ingardena? Polecam:)
i pamiętaj, że to ja pierwsza zjechałam Twój wiersz (:
Post dodany: |10 Sie 2006|, 2006 21:35
| majka0503 napisał/a | | Czy lubię? Pytanie!;) Czytałaś moze Książeczkę o czlowieku Ingardena? Polecam:) |
hm...nie, nie czytalam..ale postaram sie ja gdzies zdobyc...a moze napisac mniej wiecej o czym jest?

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |10 Sie 2006|, 2006 21:37
Data rejestracji: 14 Wrz 2005 postów: 209
| Cytat | Filozofowie piszą zwykle teksty niedostępne i hermetyczne dla profanów. Czołowy polski fenomenolog, jeden z najważniejszych filozofów tego stulecia, omawia przystępnie w swej książce problem tworzenia przez człowieka systemu wartości na tle świata Natury, zajmuje się kwestiami ciągle aktualnymi, jak pojęcie czasu, odpowiedzialność, kontakt jednostki z przyrodą.
Rozprawę O odpowiedzialności i jej podstawach przełożył z języka niemieckiego Adam Węgrzecki. |
Źródło...
Post dodany: |10 Sie 2006|, 2006 21:42
| brzosa napisał/a | | Cytat | Filozofowie piszą zwykle teksty niedostępne i hermetyczne dla profanów. Czołowy polski fenomenolog, jeden z najważniejszych filozofów tego stulecia, omawia przystępnie w swej książce problem tworzenia przez człowieka systemu wartości na tle świata Natury, zajmuje się kwestiami ciągle aktualnymi, jak pojęcie czasu, odpowiedzialność, kontakt jednostki z przyrodą.
Rozprawę O odpowiedzialności i jej podstawach przełożył z języka niemieckiego Adam Węgrzecki. |
Źródło... |
aha...dziekuje...szczerze...troche zakrecone..jak dla mnie..ale jak wpadnie w moje rece to przeczytam.

Profil PW e-mail
»więcej
Post dodany: |10 Sie 2006|, 2006 21:43
Data rejestracji: 26 Lip 2006 postów: 128
Ja tez uwielbiam czytać , ale prawde powiedziawszy wolę dobrą książke niz film , bardziej pobudza wyobraźnie. Ostatnio czytałam świetna książkę o wampirach- Historyk , nie jestem zbyt wybredna jeśli chodzi o książki , ostatnio znalazłam Lesia i uśmiałam sie z niego po raz setny-świetna książka na wakacje
Post dodany: |11 Sie 2006|, 2006 22:32
Data rejestracji: 19 Lut 2005 postów: 1343
Lubię czytać tylko to co mnie wciąga i dostarcza mi "miłych wrażeń". Niestety w moim życiu tylko dwie książki spełniły ten warunek "Kontrola" W. Suworowa i.... a nie powiem bo obciach
W PRACY - weekend

Profil PW
»więcej
Opis: nowy tu jestem ;)
Post dodany: |12 Sie 2006|, 2006 08:58
Data rejestracji: 14 Maj 2006 postów: 910
| hWnd napisał/a | | a nie powiem bo obciach |
Harry Potter?
ja tez bardzo lubie czytac...chociaz czasu coraz mniej...i przez to, ze jestem na biolchemie dostaje lekkiego ksiazkowstretu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|