Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Luna w sennym ogrodzie.

Dodano: |8 Lis 2008|, 2008 20:55
" "

W sennym ogrodzie,
Nawet księżyc swą twarz skrywa,
Srebrzysta gwiazda ,
Znów spada na marne,
Ukryty kwiat róży,
Co noc sen śni koszmarny .

Echo daleko niesie szepty,
Daleko niewypowiedziane słowa,
Odwraca się od nich,
Nie słyszy, lecz dalej ich słucha,
Pozornie rozkwita,
W środku tak smutna i krucha.

Biała twarz luny,
Nigdy już nie rozbłyśnie,
W zapomnianym ogrodzie,
Nadzieja już nie dociera,
Kwiat zapomnianej róży,
We łzach gdzieś umiera.

To był mój pierwszy wiersz, aż się łezka w oku kręci... :wink:
^

Komentarze:
kasia_2404

Dodano: |8 Lis 2008|, 2008 22:43. Data rejestracji: 20 Paź 2008- postów: 315

" "
Twoje wiersze są fantastyczne... Skąd Ty na to wszystko czerpiesz pomysły :wink:
^

Nightingale

Dodano: |9 Lis 2008|, 2008 10:30. Data rejestracji: 18 Paź 2008- postów: 30

" "
Dziękuje za uznanie :smile: ... Co do moich pomysłów, to sama do końca nie umiem tego wytłumaczyć...Hm, po prostu tak mam, pojawia się pewien wyraźny obraz w głowie. Starm się go zmaterializować w słowach, siadam i piszę a one jakoś tak same się układają, staram się znaleźć natchnienie dosłownie we wszystkim, np wiersz Arbor Vitae, jego pomysł zrodził się, gdy uczyłam się do koła z zoologi, z układu nerwowego... Czytam sobie o móżdźku a w środku niego występuje taka struktura jak drzewo życia... No i tak właśnie mnie natchnęło :wink:
^

kasia_2404

Dodano: |9 Lis 2008|, 2008 14:24. Data rejestracji: 20 Paź 2008- postów: 315

" "
Masz wyobraźnię:D Ja napisałam kiedyś tylko jeden wiersz ale to była katastrofa... Bardziej wychodzą mi wypracowania itd. Ale uwielbiam interpretować wiersze. Wspaniałe jest dla mnie to że każdy może całkowicie inaczej zinterpretować to co autor chciał przekazać. Każdy postrzega inaczej te same słowa...
^

Nightingale

Dodano: |9 Lis 2008|, 2008 17:17. Data rejestracji: 18 Paź 2008- postów: 30

" "
Jedni piszą drudzy czytają, wzajemnie się uzupełniając :smile:
No właśnie staram się zachęcić innych do interpretacji, moich wierszy i nie tylko, jestem bardzo ciekawa jak inni je odbierają... Ciekawe czy ktoś trafi w dziesiątkę, co ałtor mógł mieć na myśli.... Choć wiadomo, że nie o to chodzi :mrgreen:
^

Skocz do:  

Dodaj temat do Ulubionych