Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |30 Lip 2006|, 2006 00:05
Data rejestracji: 03 Maj 2006 postów: 27
Witam! Dawno mnie nie było, ale nie dziwcie się, musiałam ochłonąć po maturze (ZDANEJ  )
Mam pytanie, czy ktoś z Was studiuje marketing i zarządzanie? Zamierzam wybrac się na ten kierunek, ale, jakby to delikatnie powiedzieć, nie pałam miłością do matematyki. Jednak przez 3 lata wytrzymałam na profilu mat - info, więc może mi się uda wytrzymać i studia.
No i właśnie stąd moje pytanie: czy matma na MiZ jest bardzo trudna i czy dużo przedmiotów jest z nią związanych?
Z góry dzięki za odpowiedź  I udanych wakacji
Post dodany: |2 Sie 2006|, 2006 10:07
Data rejestracji: 28 Gru 2005 postów: 125
Na UJ poziom matmy jest raczej niski, ale to tylko moje zdanie, studenci natomiast generalnie narzekali ze poziom jest bardzo wysoki  . To wynika pewnie z tego, ze obecnie poziom matmy w liceach jest przerazajaco niski.
Material matematyki na 1 roku studiow MiZ to w pierwszym semestrze analiza matematyczna okrojona do badania przebiegu zmiennosci funkcji (czyli nawet calek nie lizneli), a na drugim semestrze rachunek prawdopodobienstwa. Generalnie rzecz biorac - zakres szkoly sredniej  . I to chyba caly program matematyki na tych studiach. Wiekszy juz problem maja tam ze statystyka.
KOREPETYCJE [koszalin] - matematyka, mechanika klasyczna, mechanika techniczna, wytrzymalosc materialow. Tanio! wiadomosc na gg lub email
Post dodany: |2 Sie 2006|, 2006 10:27
Data rejestracji: 15 Lis 2005 postów: 606
| Gorax napisał/a | | Material matematyki na 1 roku studiow MiZ to w pierwszym semestrze analiza matematyczna okrojona do badania przebiegu zmiennosci funkcji (czyli nawet calek nie lizneli), a na drugim semestrze rachunek prawdopodobienstwa. |
I weź tu studiuj fizykę bez wczśniejszego dyplomu z matematyki .

Profil PW
»więcej
Opis: Teoretyk
Post dodany: |2 Sie 2006|, 2006 12:47
Data rejestracji: 13 Sty 2005 postów: 1327
Marketing i Zarządzanie? A musisz na to iść? Jeśli nie - to nie polecam
Kazdy kij ma dwa konce...
... a proca nawet trzy
Post dodany: |18 Gru 2008|, 2008 15:17
Data rejestracji: 17 Gru 2008 postów: 2
Ja polecam WSZiB w Krakowei sama studiuje tam zaradzanie i powiem ze jestem bardzo zadowolona. Matematyke mialam na 2 semestrze i na 5. Na drugim byl luuzik a teraz jest troche ciezej z no ale jak sie siadzie to da sie tego nauczyc...:P wiec polecam!!
Post dodany: |29 Sty 2009|, 2009 13:36
Data rejestracji: 28 Sty 2009 postów: 7
Nie polecam tego kierunku. Skonczyłam to i miałam problemy z znalezieniem pracy.
Nie ma po tym ani konkretnej wiedzy, ani konkretnego zawodu.
Lepiej wybrac kierunek który daje zawód i konkretną wiedzę... po zarządzaniu i marketingu tak naprawde jesteś.... nikim z wykształceniem - bo niby kim? i co mozesz po tym robic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|