Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Piątek, 10 lutego 2012
Gabriel, Scholastyka, Jacek, Tomisława
 W 1920 roku gen. Józef Haller dokonał symbolicznych zaślubin Polski z Morzem Bałtyckim
 1925 - Polska podpisała konkordat z Watykanem
 1990 - na Kremlu spotkali się Michaił Gorbaczow i Helmut Kohl - przywódca ZSRR wyraził zgodę na zjednoczenie Niemiec
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Matura Polski 2009 : Chłopi i Pan Tadeusz
załamana

Dodano: |4 Maj 2009|, 2009 20:06. -
" "
[quote="funky"]pytam o to wszystkich moich znajomych zapytam i Was.
Napisałam prace na 251 słów(dokładnie policzyłam) ale zajęła mi ona ok 1 i 4/5 strony.
Po prostu zady pomyliły mi się z tymi panującymi na angielskim, a polecenie jakoś do mnie nie dotarło:/
Jak myślicie? Stracę 25 punktów za kompozycję, styl i język?[/quote]

Pomocy. Pisałam temat dot. Pata Tadeusza i w pierwszym fragmencie pomyliłam Hrabiego z Tadeuszem... Grozi mi poprawka???
^

funky

Dodano: |4 Maj 2009|, 2009 20:07. -
" "
w poleceniu było również napisanie tj ok 250 słów.

Wypracowanie maturalne zdającego powinno być - w zależności od pisma - nie krótsze niż 2 strony (tj. około 250 słów).
W wypracowaniu krótszym niż około 250 słów będzie oceniane tylko rozwinięcie tematu , natomiast styl, kompozycja i język pracy nie będą oceniane

Informacje z informatora maturalnego
^

przem_as

Dodano: |4 Maj 2009|, 2009 20:17. Data rejestracji: 22 Lip 2006- postów: 1989

" "
załamana napisał/a
Pomocy. Pisałam temat dot. Pata Tadeusza i w pierwszym fragmencie pomyliłam Hrabiego z Tadeuszem... Grozi mi poprawka???

To błąd rzeczowy, ale przez to tracisz tylko część punktów. Poprawka wyłącznie z tego powodu Ci nie grozi :)
^

Zenny

Dodano: |4 Maj 2009|, 2009 20:22. Data rejestracji: 04 Maj 2009- postów: 1

" "
witam, mam bardzo podobny problem jak kolega wyżej.
Napisałem na maturze, że w ostatnim fragmencie Tadeusz prosi Zosię o rękę.
Dowiedziałem się właśnie, że przedstawiony fragment ukazuje ich podczas wesela,
czyli po zaręczynach... ;/
Wiecie może co się wiąże z takim błędem? I czy faktycznie skreślają cały akapit, bo jeśli tak to lipka trochę, bo miałem jeden duży akapit o Zosi.
Dzięki.
^

adam1108

Dodano: |5 Maj 2009|, 2009 09:34. -
" "
czy na prawde w pierwszym fragmencie Zosia ujrzala Hrabiego a nie Tadeusza?? wydaje mi się, że to jest ta scena z samego poczatku utworu jak Tadeusz wlasnie wraca z nauki do Soplicowa? Ktoś nizej pisał, że to Hrabia?
^

Ania

Dodano: |5 Maj 2009|, 2009 11:33. -
" "
tadeusza oczywiscie...
^

_Mithrandir

Dodano: |5 Maj 2009|, 2009 13:31. Data rejestracji: 11 Cze 2007- postów: 5107

" "
To był Tadeusz :P Przeczytajcie sobie utwór, a nie później głupoty piszecie.
^

nic

Dodano: |6 Maj 2009|, 2009 14:21. -
" "
ja pisałem na temat chłopi i mysle ze dobrze napisałem ele nie moge zobaczyc standardów pom€szcie mi
^

ania

Dodano: |7 Maj 2009|, 2009 10:45. -
" "
nie ma jeszcze odp
^

Skocz do:  

Dodaj temat do Ulubionych