Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Mein Kampf
Przesunięty przez: dudu21 - |1 Wrz 2008|, 2008 21:50
Post dodany: |14 Sty 2008|, 2008 18:23
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
" "

Temat zamieszczam tu, bo w sumie nie wiem, gdzie by go indziej upchnąć.

Pytanie moje brzmi: czy i od kiedy "Mein Kampf" jest zabronione? Szukałam, szperałam, niczego konkretnego nie znalazłam.

Czy w Niemczech jest zakazana? czy w Polsce też? jeśli tak to czemu? od którego roku?

PW
»więcej

^
Post dodany: |16 Sty 2008|, 2008 17:49
Data rejestracji: 26 Sie 2007 postów: 176
" "

Słyszałem, że (relatywnie) niedawno w Polsce wydali Mein Kampf... i było sporo szumu i zakazów... z tego co pamiętam (choć pewien nie jestem) oficjalnym powodem był brak praw do drukowania tego "dzieła".
słowa słowa, ciepłe rzeki mętnej wody
słowa słowa, jeśli uwierzysz to się utopisz

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 19:13
" "

Czemu wydaje sie wam że ta książka jest zakazana? To najzwyklejsza książka. Poprostu wydawnictwa literackie ( najczęściej anty nazi ) dbają o swuj wizerunek. niecha tego wydawaac bo mogli by stracic na marcę. powiem wam szczerze że gdybyście pochodzili po starych bibliotekach napewno byście ja odszukali.

[ Dodano: 4 Luty 2008, 19:17 ]
Nigdy jej nie czytałem ale jest pełna "informacji podprogowych" i persfazji. nie powinni jej czytac ludzie podatni na sugestie szukający swojego sensu zycia.

[ Dodano: 4 Luty 2008, 19:19 ]
ta ksiażka została napisana w niezwykły sposub. miała na celu zjednoczenie duchowe niemiec. książka ogulnie ogłupiająca przedstawiająca wypaczoną tzw prawdę.
Astre Occlu
[Usunięty]

»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 20:09
" "

to czemu mówisz, że jest ogłupiająca i pokazuje 'wypaczoną prawdę' skoro jej nie czytałeś? na samych komentarzach o książce nie można wyrobić sobie zdania.
ja powiem, co o niej myślę, jak skończę czytać.

co do zakazu wydawania tej książki - było, potem nie było, a teraz jak się trafi - niektórzy są na 'nie', inni są neutralni. to zależy co kto rozumie pod pojęciem 'propagowanie nazizmu'

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 20:12
" "

ponieważ droga pani skończyłem szkołe podstawową i wiem że miała miejsce w przeszłości tak zwana druga wojna światowa. dlatego wiem ogołem co może sie znajdowac w tej książce. jestem przewidujący. niemusze jej czytac bo poprostu wiem że ona była kropką nad "i" w zdobyciu dusz niemieckich.

[ Dodano: 4 Luty 2008, 20:15 ]
ta ksiażka nie jest zakazana....mój przyjaciel który studiuje historie mówi że na niekturych uczelniach jest ona jednym z materiałów egzaminacyjnych.

[ Dodano: 4 Luty 2008, 20:17 ]
coś jeszcze??

[ Dodano: 4 Luty 2008, 20:18 ]
coś jeszcze droga pani??
Ostatnio zmieniony przez Astre Occlu |4 Lut 2008|, 2008 20:20, w całości zmieniany 1 raz  
Astre Occlu
[Usunięty]

»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 20:19
" "

ja nie wątpię, że szkołę podstawową skończyłeś, ale przepustka do liceum wcale nie wiąże się od razu z wiedzą na temat książki, której się nie przeczytało. to że II wojna światowa była każdy w podstawówce wie, nie każdy jednak wie jaka jest książka napisana przez A.H. i nie ma to ze sobą związku.

nie czepiam się (żeby znów nie było!) Ciebie tylko tego, że wiedząc o wojnie wcale nie trzeba mieć opinii o książce. a już tym bardziej do niej nie zerkając. znam takich, co o książce słyszeli, u nie potrafią powiedzieć o czym jest itd.

stąd pytania, co wiesz o tej wypaczonej prawdzie, skoro nie czytałeś? po prostu.

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 20:23
" "

druga wojna światowa niema związku z książka adolfa którą wydał w więzieniu?? dorga pani powinna pani sie cofnąc do czasów podstawówki;] tez niewątpie że pani ja skończyła ale zastanawiam sie gdzie? za żelazną kurtyna na to wychodzi.

wygląda na to że z gury automatycznie przyjmujesz przeciwne stanowisko chcąc obronic swuj aotorytet jako załozyciela tematu. taka prosta odpowiedz jak moja ci poprostu niewystarcza. ahhh....

[ Dodano: 4 Luty 2008, 20:25 ]
fajny avatar ;] ja też lubie gołębie ;]
Ostatnio zmieniony przez Astre Occlu |4 Lut 2008|, 2008 20:45, w całości zmieniany 1 raz  
Astre Occlu
[Usunięty]

»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 20:31
" "

my się chyba nie rozumiemy.

shonia napisał/a
to czemu mówisz, że jest ogłupiająca i pokazuje 'wypaczoną prawdę' skoro jej nie czytałeś?

Astre Occlu napisał/a
ponieważ droga pani skończyłem szkołe podstawową i wiem że miała miejsce w przeszłości tak zwana druga wojna światowa

to mówię teraz ja: można mieć piątki z historii i nie wiedzieć o książce. mi nikt w szkole o niej nigdy nie mówił, nikt nigdy na lekcjach historii o niej nie wspomniał. .

nie powiedziałam, że książka nie ma związku z II W.Ś. tylko że nie ma związku z wiedzą o książce i z wyrabianiem sobie o niej opinii.

czytaj uważnie i nie przeinaczaj.

chce konstruktywnego dialogu a nie wymiany 'ciętych' i jakże 'bystrych' uwag Pana Astre. to mi do niczego nie potrzebne.

i nigdzie nie pisałam, że książka jest zakazana. temat powstał z pytania o to.

czytaj ze zrozumieniem.

i unikaj uwag pod moim adresem.

PW
»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 20:51
" "

widze że sie szybko uczysz ;] panie astre occlu oh jak miło i jak oficjalnie ;]

niezasypuj mnie akapitami. nie zgubisz mnie w płęcie. jestem za bystry.

Głównym powodem rozpętania 2 wojny światowej było podpalenie przez nsdap ratuszu w berlinie. ale to i tak na nic by sie nie zdało, nikt by nie łyknał bajki że to ruscy to zrobili gdyby pan AH nieprzygotował na to narud niemiecki w swojej ksiażce.

Nieczytałem jej. Czy trzeba przeczytac biblię by wierzyc w boga??

[ Dodano: 4 Luty 2008, 21:02 ]
mam unikac uwag w stosunku do pani? bo co? bo wystawi mi pani ostrzeżenie??

100 % bu hahał hehe hihi hoho ;] jestes urocza ;]
Astre Occlu
[Usunięty]

»więcej

^
Post dodany: |4 Lut 2008|, 2008 21:43
Data rejestracji: 19 Gru 2007 postów: 32
" "

wyluzuj dziewczyno ;] przecież to nie wojna. ;]
Astre Occlu

PW
»więcej