Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
mmm
Post dodany: |27 Mar 2006|, 2006 16:05
Data rejestracji: 24 Lis 2005 postów: 1589
" "

Elendi napisał/a
Może będziemy w stanie- my młodsi - nauczyć się czegoś od osób bardziej doświadczonych.

Miłości się - moim zdaniem - od nikogo uczyć nie powinno...
skoro:
Elendi napisał/a
Każdy napewno myśli o tym uczuciu coś innego

Dla miłość to Mój 'ON'. Amen.

PW
»więcej

^
Post dodany: |27 Mar 2006|, 2006 16:42
Data rejestracji: 03 Wrz 2004 postów: 1063
" "

Jeśli chodzi Ci o miłość pomiędzy dwojgiem ludzi, pomiędzy koietą a mężczyzną to... temat rzeka :wink: Moim zdaniem nie jest to miłość egoistyczna. Nie chodzi w niej o siebie samego, o nasze ja ale o drugą osobę. Gdy Ona jest szczęśliwa i ty jesteś szczęśliwy, gdy Ona jest smutna i ty jesteś smutny. Weźmy za przykład sytuację. Facet ma na oku kobietę ze snów. Oczywiście stara się i wogóle robi wszystko aby z nią być. Jednak w pewnym momencie dowiaduje się, że ona ma już kogoś, co wtedy robi? Moim zdaniem powinien się z nią spotkać i... życzyć szczęścia w związku z tym innym facetem. Czemu? Bo skoro z nim jest to jest z nim zapewne szczęśliwa. Czemu więc ma on psuć szczęście osoby, którą kocha? Skąd wie czy z nim byłaby równie lub bardziej szczęśliwa? Prawdziwa miłość wymaga poświęceń. Może teraz podniosą się głosy, że jakto, w takiej sytuacji wszystko zostawić? Tak, bo ona jest zapewne szczęśliwa i tego nie należy psuć. Nie liczy się przecież z iloma kobietami człowiek był związany w życiu tylko z jakimi. Lepiej chyba być związanym z jedną, która jest wspaniała i to nie tylko pod względem urody, ale także wnętrza. Kiedyś gdzieś chyba przeczytałem, że nie ma kobiet brzydkich, a są co najwyżej zaniedbane (nie pamiętam dokładnie tych słów ale myślę, że te także oodają istotę tejże tezy). A co kiedy już są ze sobą? On jest wpatrzony w nią a Ona w niego... Bez kłótni, zgrzytów... Jest pięknie... Jakaś drobna sprzeczka się może i pojawi ale raczej nie należy wtedy wszystkiego kończyć i zrywać ze sobą ale szukać razem rozsądnego rozwiązania. W końcu jeśli się jest z kimś to nie ma ja czy ty a jesteśmy "my". A skoro jesteśmy "my" to nie ma moich czy twoich problemów - są nasze problemy.
Tak więc reasumując bo chyba trzeba już kończyć miłość to drugi człowiek a nie nasze ja...
http://img.userbars.pl/145/28836.png

,,Bardzo roztropnie jest wątpić.
Wolter

PW
»więcej

^
Post dodany: |27 Mar 2006|, 2006 19:52
" "

Matt napisał/a
Gdy Ona jest szczęśliwa i ty jesteś szczęśliwy, gdy Ona jest smutna i ty jesteś smutny.

Empatia w związku to coś wspaniałego :) Tego nie można niczym zastąpić :)

Matt napisał/a
Weźmy za przykład sytuację. Facet ma na oku kobietę ze snów. Oczywiście stara się i wogóle robi wszystko aby z nią być. Jednak w pewnym momencie dowiaduje się, że ona ma już kogoś, co wtedy robi? Moim zdaniem powinien się z nią spotkać i... życzyć szczęścia w związku z tym innym facetem.

A kobieta, która już sobie życie ułożyła, napewno gest doceni ;) Może ją zaskoczy, ale napewno zrobi jej się ciepło na serduchu :)

Matt napisał/a
Prawdziwa miłość wymaga poświęceń.

Prawdziwych poświęceń, za każdą cenę...

Matt napisał/a
Kiedyś gdzieś chyba przeczytałem, że nie ma kobiet brzydkich, a są co najwyżej zaniedbane

Ja kiedyś przeczytałam, że nie ma kobiet brzydkich, tylko czasem jest za mało wina... ;) Ale to dygresją, dla rozluźnienia... ;)

Matt napisał/a
On jest wpatrzony w nią a Ona w niego... Bez kłótni, zgrzytów... Jest pięknie... Jakaś drobna sprzeczka się może i pojawi ale raczej nie należy wtedy wszystkiego kończyć i zrywać ze sobą ale szukać razem rozsądnego rozwiązania.

Moim zdaniem, takie małe spięcie czasem pomaga. Wydaje mi się, ze nie można cały czas być para idealną, bez sporów i najmniejszych nieporozumien. Nie mówię, że para ma się kłócić ciagle itd. ale czasem taka mała niezgoda daje więcej niż ciągłe zgadzanie się ze wszystkim ;)

Matt napisał/a
W końcu jeśli się jest z kimś to nie ma ja czy ty a jesteśmy my. A skoro jesteśmy my to nie ma moich czy twoich problemów - są nasze problemy.

Święte słowa.

Matt napisał/a
Tak więc reasumując bo chyba trzeba już kończyć miłość to drugi człowiek a nie nasze ja...

"Miłość, to żaden film w żadnym kinie
ani róże, ani całusy małe - duże
Ale miłość, kiedy jedno spada w dół
drugie ciągnie je ku górze" :)

PW
»więcej

^
Post dodany: |7 Kwi 2006|, 2006 13:12
Data rejestracji: 23 Maj 2005 postów: 152
" "

sama nie wiem jak odpowiedzieć na to pytanie.. caly czas szukam kogos kogo bede w stanie pokochac, znajde moze za kilkanascie lat albo wiecej, moze jutro..jestem swiadoma tego ze czeka mnie duzo pomylek, ale za 60 lat mysle ze spokojnie bede mogla wam napisac posta z konkretami na ten temat :P przezywajac wiele mam nadzieje ze rozwieją się moje wątpliwości :D
teraz..? nie mam pojecia...moge czuc silną więź z jakas osoba, ale czy traktować to jak prawdziwą miłość? jak sie wszystko potoczy, czy to przetrwa..?
z kims kogo bym pokochala chcialabym spedzic bez watpienia cale zycie i wspolnie zaznawac najwyzszego,pelnego i doskonalego szczescia.. zakochani dzielacy sie ze soba wszystkim czym sie da, dbajacy o siebie, darzacy sie zaufaniem i wspierający się nawzajem...i jednoczesnie pelno w tym powinno byc szalenstwa, radosci i chęci ciągłego odkrywania drugiej osoby :wink: ..to moja definicja :) to tak w skrocie bo gdybym chciala napisac o wszystkim to nie byłoby temu końca :wink:
"Niektórzy nigdy nie świrują. Ale ich życie musi być okropne. Lubię siebie. Jestem najlepszą rozrywką jaką mam." Bukowski Charles

PW
»więcej

^
Post dodany: |7 Kwi 2006|, 2006 14:06
Data rejestracji: 12 Gru 2005 postów: 143
" "

Niedawno gościu od majcy podał na twierdzenie na temat miłości :mrgreen: A raczej całą klasą kombinowaliśmy :twisted:

"Jeżeli dwojga ludzi ciągnie do siebie to takie zjawisko nazywamy miłością"
Nie samym komputerem człowiek żyje:-)

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 13:29
Data rejestracji: 01 Mar 2006 postów: 161
" "

Miłość jest nazbyt skomplikowana aby ją opisać:)

A zresztą, co ja tam o tym wiem.

Motylki w brzuchu, nagłe milczenie na jego widok i ciągłe sny o nim. To pierwsze symptomy... zauroczenia, które mogą oczywiście prowadzić do miłosci:D
"Wszystko jest fikcją. Ja również"
/Pamiętnik narkomanki/

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 14:28
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
" "

Miłość... niestety wiele osob naduzywa tego slowa... nie ma juz ono takiego znaczenia jak kiedys...
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 14:42
Data rejestracji: 25 Sty 2006 postów: 402
" "

Kazdy inaczej na to patrzy, ja nie mam definicji milosci.

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 17:35
" "

idgi napisał/a
nie ma juz ono takiego znaczenia jak kiedys...

to też chyba zależy od człowieka, jakie ma znaczenie :) dla niektórych miłość to tylko symbol rodziny, męża/żony, dzieci itd. a dla niektórych miłość to coś, za co poświęciliby życie :)

Ostatnio zmieniony przez shonia |11 Kwi 2006|, 2006 18:27, w całości zmieniany 1 raz  

PW
»więcej

^
Post dodany: |11 Kwi 2006|, 2006 17:47
Data rejestracji: 06 Kwi 2006 postów: 1477
" "

shonia napisał/a
to też chyba zalęzy od człowieka

popieram :)
niestety coraz czesciej zauwazam że słowo "Kocham" staje sie strasznie puste...
zapamiętaj - nie przekręcisz przekreta...

PW
»więcej

^
Skocz do: