Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku
RSS
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Nowe publikacje
Post dodany: |4 Paź 2011|, 2011 22:58
Data rejestracji: 04 Paź 2011 postów: 1
Witam! Bardzo proszę o pomoc w zadaniu... kompletnie nic nie umie z niemieckiego a na czwartek mamy przygotować wypowiedz na temat mojego wymarzonego zawodu...
Bardzo proszę o pomoc i o przetłumaczenie poniższego tekstu...
Od najmłodszych lat chciałam zostać lekarzem, było to moje marzenie, ale gdy poszłam do liceum to moje plany się zmieniły. Postanowiłam, że będę w inny sposób pomagać ludziom. Od dawna przyglądałam się pracy mojej cioci jako fizjoterapeuta i stwierdziłam że jest to idealne zajęcie dla mnie. Kocham ludzi, rozmawiać, śmiać się co na pewno jest potrzebne do tego by pomóc w wyleczeniu pacjenta. Zapotrzebowanie na usługi fizjoterapeutów jest dziś ogromne. Są bowiem potrzebni nie tylko w szpitalu czy ośrodku zdrowia, ale i w sanatorium, gabinecie odnowy biologicznej, hotelu i w salonie fitness. Fizjoterapeuci wykonują masaże zdrowotne, a także dbają o kondycję oraz dobre samopoczucie gości w klinikach zdrowia i urody. Pomagają także chorym w powrocie do sprawności. Wiele osób mówi, że zawód fizjoterapeuty jest nieopłacalny, ponieważ trzeba się bardzo dużo uczyć i ukończyć wiele kursów aby być rzeczywiście dobrym fizjoterapeutom, lecz myślę, że jeżeli robi się to z powołania to ta praca może dawać satysfakcje...
Jakby ktoś mógł, tak mniej więcej to przetłumaczyć...dziekuję z góry...
Post dodany: |5 Paź 2011|, 2011 23:18
Data rejestracji: 20 Maj 2009 postów: 256
Nikt na tym forum nie rozwiąże za ciebie tego zadania. Spróbuj sam przetłumaczyć, a ktoś poprawi twoje błędy.

Profil PW
»więcej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
Dodaj temat do Ulubionych
|