Droga Czytelniczko, Drogi Czytelniku,

Czerniak złośliwy jest często występującym nowotworem złośliwym skóry. Niestety wyniki leczenia czerniaka w Polsce należą do najgorszych w Europie. Niezrozumiałe pozostają przyczyny późnego rozpoznawania czerniaka skóry, którego diagnostyka jest najprostszą i najtańszą w całej onkologii.

Kierujemy do Ciebie prośbę o wypełnienie anonimowej ankiety, która pozwoli na ocenę naszej wiedzy o czerniaku skóry, a w szczególności o profilaktyce i leczeniu tej choroby.
Czas jaki to zajmie - około 10-15 minut.

Czy chcesz pomóc w badaniach naukowych - odpowiedzieć na nasze pytania?

TAK, wypełniam
NIE, odmawiam

Zebrane informacje wykorzystane zostaną wyłącznie do celów naukowych
Polski Serwis Naukowy - OnLine od 1999 roku RSS RSS
  auto?
Czwartek, 31 maja 2012
Petronia, Bożysława, Ernestyna, Teodor
 1891: budowa Kolei Transsyberyjskiej
 1970: zagłada miasta Yungay w Peru
 WHO: Dzień bez Papierosa
Dodaj do: 
Dodaj link do serwisu Facebook   Dodaj link do opisu GG  Dodaj link do serwisu Wykop   Dodaj link do serwisu Google   Dodaj link do serwisu Twitter  Dodaj link do serwisu Wyczaj.to   Dodaj link do serwisu Gwar  

Dodaj link do serwisu Delicious  Dodaj link do serwisu Digg   Dodaj link do serwisu Furl   Dodaj link do serwisu Reddit   Dodaj link do serwisu Slashdot  Dodaj link do serwisu Technorati   Dodaj link do serwisu YahooMyWeb
Nowe publikacje
Artykuły
Wydarzenia
Kompendium
Skocz do:  
Może czarne dziury powodują Wielki Wybuch!!?
Przesunięty przez: idgi - |1 Wrz 2008|, 2008 21:42
Post dodany: |24 Paź 2006|, 2006 17:35
Data rejestracji: 24 Paź 2006 postów: 48
" "

Ja mam taki pomysł (jestem ze Szwecji ze mam kłopoty z gramatyką), słyszałem ze jest nieskończoność Big Bangów (w gazecie metro) do tyłu, każdy Big Bang powoduje drugi. I ze uniwersum po czasie ekspansji po Big Bang znowu skurczy się i stanie się znowu tą kropką, (0 cm w każdą stronę, to niemożliwe! gorsze niż różne dziwne prawdy religijne jest ta fizyka Sad ) punktem który wybuchł i stał się wszechświatem, ale ze nie wiadomo czemu uniwersum miało by się skurczyć po swojej pierwotnej ekspansji. I ja może mam odpowiedź na to pytanie! Surprised Very Happy To te czarne dziury które ja słyszałem są w środku galaktyk (n.p. na fotografiach to często jest czarna kropka w środku spiralnych galaktyk, prawda? klinicznie czysta od światła?).
Dalszy ciąg teraz, chciałem sprawdzić czy mój list będzie wysłany Smile I te spiralne galaktyki wyglądają jak byś wyciągnął korek z wanny, bo wtedy jest spiral wody do też innej czarnej dziury, prawda? To można by pomyśleć ze spiralne galaktyki są jak wielkie wanny, gdzie czarne dziury wokoło których galaktyki są w orbicie wokoło, wciągają wszystkie gwiazdy aż zjedzą całą galaktykę. I ze w ten sposób całe uniwersum będzie zjedzone przez czarne dziury (bo są najcięższe, a reguła grawitacji mówi ze więcej ciężkie rzeczy pochłaniają mniej ciężkie, a nic nie jest więcej ciężkiego niż czarne dziury i dlatego one w końcu zjedzą wszystko, prosta reguła co? Smile nawet samych siebie, aż będą zjadały siebie z jednego końca wszechświata przyciągając inne czarne dziury z drugiego końca, i w ten sposób ekspansja uniwersum po Big Bang będzie zatrzymana, przez niesamowitą grawitację pochłaniających się czarnych dziur. I to spowoduje ten niewytłumaczony skurcz wszechświata. ? #Black smile (czarna dziura się uśmiecha)
I to wytłumaczyłoby też zagadkę czemu jest tak mało gwiazd na niebie, powinno przecież być więcej? (To jest sławna zagadka.) Czarne dziury je zjadły!!! Very Happy #Crazy
To wytłumaczyłoby też istnienie ciemnej materii, to po prostu czarne dziury co już pochłonęły, zjadły 90 % uniwersum Shocked Surprised .
I w końcu byłaby jedna czarna dziura w środku wszechświata co wszystko zjadła, a żeby wytłumaczyć to że przed Big Bang słyszałem że nie było ani czasu ani przestrzeni wokoło tego pierwszego punktu co wybuchł i stworzył wszystko, to ta czarna dziura co wszystko wciągnęła w siebie, w końcu pod niesamowitą grawitacją wciąga sam czasoprzestrzeń (czas i przestrzeń). Wcześniej ona może też się załamać / implodować, i stać się tym pierwszym punktem co do wielości, załamać się pod swoim własnym ciężarem. I tak powstał ten punkt przed Big Bang (wielki wybuch)! A czemu on wybuchł? Bo to też jest zagadka bez wyjaśnienia, czemu coś co jest jedynym istniejącym przedmiotem miałoby wybuchnąć? Przecież żadna siła zewnętrzna nie zmusi go do wybuchu, bo tylko on istnieje (ten punkt), nic więcej.
Ten punkt na początku wszechświata, ta czarna dziura która się załamała po zjedzeniu wszystkiego, mogłaby wybuchnąć dlatego bo drugi raz chciałaby się załamać, ale że jest już tylko punktem, to nie może tego zrobicz, ale się odbije sama od siebie, jak sprężyna, według prawa elastyczności chyba, bo nawet diament od diamentu się odbije jak rzucisz je o siebie, i to by wytłumaczyłoby niewytłumaczony wybuch tego jedynego punktu!!! On się próbował skurczyć się więcej pod prawem grawitacji, ale że jest już tylko punktem, to się odbije sam od siebie i wybuchnie!!!
#Bday Zagadka rozwinięta Idea ! Surprised Very Happy #Robot Ale ostrzegam, ja jestem #Newbie (bardzo nowy) w astronomii, studiowałem tylko 1,5 roku filozofię. Embarassed
I ja mam sposób żeby zniszczyć te czarne dziury też i zapobiec końcu wszechświata. Bo wieczny cykl big bangów o którym pisałem wcześniej może teraz się skonczyć, przecież teraz ludzie istnieją! Ze już nigdy więcej nie będzie nowego Big Bangu Very Happy . Bo jak zniszczyć te czarne dziury co powodują te nowe Big Bangi? Bo one wszystko zjadają, bombę atomową tylko by wchłonęły razem z jej wybuchem, prawda? Przecież one nawet światło wciągają. Ale jest sposób! A to jest Antymateria!
Bo antymateria unicestwia, przemienia w czystą energię, zwykłą materię. Ze trzeba zbudować nową czarną dziurę z antymaterii i rzucić ją na starą z zwykłej materii, w ten sposób przemieniając w energię obydwa i, jak się to zrobi na chyba naokoło większość czarnych dziur, ratując wszechświat od zagłady!!!!!!
Oczywiście, mogą powstać pewne kłopoty przy budowie czarnej dziury z antymaterii i skierowaniu ją na starą, chociaż ze my Polacy jesteśmy sławni jako dobrzy budowniczy, to chyba jest po prostu blisko niemożliwe. Ale może inny sposób byłby lepszy, zrobienie super antymaterii, co nie unicestwia tylko jedną cząsteczkę za jedną cząsteczkę antymaterii, ale na przykład jedna cząsteczka anty-materii za 100 mln zwykłych cząsteczek. Taką kulę anty-materii można byłoby trzymacz w polach elektro-magnetycznych, bo jak ją włożysz do pudełka to ona zniszczy pudełko, i tak dalej #Fade in Smile . I potem ją rzucić w tych polach magnetycznych na czarną dziurę! (w ten sposób ją niszczyć) #Bday! A trzeba pamiętać ze czas nagli, bo jak ciemna materia to czarne dziury to one już zjadły 90 % universum! A my jesteśmy tylko 10 %, resztka co przetrwała Crying or Very sad Sad Confused . Ale może UFO-ludy nam pomogą w budowaniu kul super anty-materii #alien , przecież oni też chcą żyć #llying Surprised ?
Nie zwleka Pan z wypełnieniem obietnicy - bo niektórzy są przekonani, że Pan zwleka - ale On jest cierpliwy w stosunku do was. Nie chce bowiem niektórych zgubić, ale wszystkich doprowadzić do nawrócenia. 10 Jak złodziej zaś przyjdzie dzień Pański, w którym niebo ze świstem przeminie, gwiazdy się w ogniu rozsypią, a ziemia i dzieła na niej zostaną znalezione5.
Gwiazdy się w ogniu rozsypią na czarnych dziurach!!!!!!! Religia i nauka razem!!!
To był drugi list św. Piotra, o 1/3 gwiazd co spadnie z nieba jest tez w objawieniu św. Jana, spadnie (grawitacja działa przez spadanie) w czarne dziury!?

To jest cytat mojej wypowiedzi na :D = http://www.astronomia.pl/...pic.php?t=2622.
Musiałem dać to na tej stronie też bo chce uratować Wszechświat! :D :D :D

[ Dodano: 24 Pażdziernik 2006, 17:38 ]
Nie wieże w demokrację (to dyktatura większości), moje posty lepiej wyglądały jak było ich 11 Very Happy . I masz rację, od wewnątrz mi chodziło. I dziękuje ci za to, świetna odpowiedź!: "Gdyby było tak jak piszesz, to zauważylibyśmy, że ruch gwiazd w takiej galaktyce jest niezwykle szybki, a tego nie obserwujemy. Nie wystarczy, że galaktyka będzie mała, żeby mogła być uznana za pośrednie stadium procesu, o którym piszesz. Ona musiała by być mała i niezwykle ciężka." Ale pomyśl jak ciemna materia to czarne dziury, to one od zewnątrz zjadają galaktyki wtedy?! Może niektóre chmury gazu na początku uniwersum przemieniały się w czarne dziury w zamiast za galaktyki, i teraz wszystko zjadają (90%-99% to ciemna materia?). I mój wcześniejszy pomysł wy tłumacza niewytłumaczony cykl Wielkich Wybuchów, co innego mogło by go wytłumaczyć? I SPADAJĄCE GWIAZDY Z NIEBA mogą tylko być wytłumaczone przez czarne dziury chyba, a rozpryśnięcie się ich w ogniu to też bo czytałem na tej stronie o największym wybuchu we wszechświecie spowodowanym przez spadanie chyba 300 mln mas słońca na czarną dziurę. I: "I tak identycznie będzie oddziaływać grawitacyjne. Rozumiesz?", tak, chyba rozumiem, czarne dziury w środku galaktyk są za lekkie żeby mogły by być wytłumaczeniem zniknięcia tylu gwiazd, ale ciemna materia=czarne dziury, mogła by to wytłumaczyć, albo że ciemna materia to jakiś wielki smok co połyka galaktyki #Evil Bat #LOL Confused .

I jeszcze drugi cytat z tej samej strony, też potrzebny żeby uratować Wszechświat! :D

[ Dodano: 24 Pażdziernik 2006, 17:44 ]
Cytat:
Gdyby to gwiazdy spadaly z nieba to chyba faktycznie tylko dzieki mega-silnej czarnej dziurze na naszej planecie
Ale przecież ta czarna dziura nie musi znajdować się na naszej planecie, ona może przyfrunąć z kosmosu i trafić w naszą galaktykę w każdą chwilę nawet może, n.p. po tym jak by zjadła inną spiralną galaktykę ze środka by była przyciągnięta tu przez siłę grawitacji naszej galaktyki, albo tylko by przeleciała obok naszej galaktyki w drodze do innej super-czarnej dziury i wciągnęła by naszą galaktykę w niepewną orbitę wokoło siebie. I wtedy jakby ta obca czarna dziura "zjadała" Surprised naszą galaktykę to na naszym niebie by w nocy może by było widać półkule czarności pokrywającą może pół naszego nieba (to czarna dziura blokująca światło gwiazd na naszym niebie #Black smile Rolling Eyes Smile ) do którego by spadały gwiazdy, te małe białe kropki na niebie co stanowią naszą galaktykę. Te gwiazdy wcale nie muszą spadać NA ziemię, one tylko muszą spadać z nieba Very Happy Exclamation . "13 I gwiazdy spadły z nieba na ziemię,
podobnie jak drzewo figowe wstrząsane silnym wiatrem zrzuca na ziemię swe niedojrzałe owoce. 14 Niebo zostało usunięte jak księga, którą się zwija, a każda góra i wyspa z miejsc swych poruszone." (Ap 6) a co mogłoby usunąć niebo jak nie czarne dziury? #Black smile , "3 I inny znak się ukazał na niebie: Oto wielki Smok 3 barwy ognia, mający siedem głów i dziesięć rogów - a na głowach jego siedem diademów. 4 I ogon jego zmiata trzecią część gwiazd nieba: i rzucił je na ziemię. I stanął Smok przed mającą rodzić Niewiastą, ażeby skoro porodzi, pożreć jej dziecię." (Ap 12), to są cytaty z (apokalipsy) objawienia św. Jana, dobrze, to się myliłem jak chodzi właśnie o jego objawienie, tu chodzi raczej o asteroidy chyba, ale też i o prawdziwe gwiazdy może, a spadek prawdziwych gwiazd może głównie być wytłumaczony przez czarne dziury Rolling Eyes #Black smile .

I to jest jeszcze jeden, ostatni dodatek (jest ich więcej na tamtej stronie), też oczywiście potrzebny do ratowania nasz wszystkich :mrgreen:

[ Dodano: 3 Listopad 2006, 16:02 ]
Pomóżcie mi ratować Wszechświat ! ! ! :D :D :D :D :D :D :D

Ja zrobiłem kilka poprawek błędów w słowach :)
Przykazanie nowe Daję wam, abyście się wzajemnie miłowali tak, jak JA was Umiłowałem ... (J 13,34)

PW
»więcej

^
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach